torstai 30. toukokuuta 2013

Ainakin 150 lintua


Viime päivinä on ilmatilan täyttäneet valtaisat valkoposkihanhiparvet. Suurin arvioitu parvi on ollut  täällä noin 4000 lintua.
Minä olin vaatimaton ja näin samana päivänä vain 150 lintua parvessa. Saattoi niitä olla enemmänkin, mutta tuon määrän laskin kuvasta.
Kuvattu 24.5


Tänään olin lintutalon liepeillä ja odottelin vieraitani saapuvaksi.
Mitäs muuta siellä näkyisi kuin lintuja, ihan näitä tavallisia luonnonlintujakin. Hieman ujohko kirjosiepporouva istui omenapuun oksalla keikistelemässä. Ei tullut valoisampaan paikkaan, vaikka pyysin, pisti vaan päänsä kallelleen :))

Herra/rouva talitiaisella ei ainakaan ole pesueensa kanssa tilanahtautta. Hieman suurelliselle tuo pesäpönttö vaikuttaa, näin sivullisen silmin. Sujuvasti molemmat sinne sapuskaa kantoivat.

Tämä herra / rouva harmaahaikara ei enää asustele luonnossa, mutta vaikka nokka on hajalla niin tuosta pikku lätäköstä se "pyydystää" kalaa ruuakseen.

Täällä on ollut pilvinen, tuulinen ja siitepölynmakuinen ilma ja se kyllä sitten myös näkyy. Huomenna taas voi olla toisin.... ;)

18 kommenttia:

 1. Komeita kuvia kaikki, mutta varsinkin tuo valtava lintuparvi on uskomaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se melkoinen näky jo tuokin, mutta että tuhansia... huh.Kiitos JPK

   Poista
 2. Hienot kuvat. Mulla taitaa olla samasta haikarasta kuva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten taitaa ollakkin ;) Se on julkkis =D

   Poista
 3. Juuri eilen velipojan kanssa ihmeteltiin kun vieläkin hanhia muuttaa. Oli ihan tällä viikolla nähnyt ison parven, sieltä kuului huuto että on valittu väärä reitti ja ollaan myöhässä!!!
  Veikeä pään kallistus kirjosiepolla, jos ensi viikolla ehtisi taas Lintutalolle, on jo pakko tulla kaupunkiin pyykille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintutalolla on ollutkin kuulemma melkoista vilskettä kun koulut ja päivkodit on retkeilleet. Paljon oli väkeä tänäänkin.

   Poista
 4. Muuttolintuja tuntuu riittävän!
  Ihana kuva kirjosieposta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan tuntuu riittävän, ei tästä yli ole aiemmin tuollaisia määriä mennyt. Tuo kirjosieppo oli ihana ;) Kiitos Vikki.

   Poista
 5. Tätä lintumäärää on aika vaikea ylittää näin postauksena! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DD joku näkee vielä isomman parven =DD Kiitos Tillariina

   Poista
 6. Aikamoinen lintumäärä on kuvassasikin. Tuhatmääräinen lintuparvi vaikuttaa uskomattomalta kun sellaista ei ole koskaan nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuokin oli uskomaton, mutta en osaa kuvitella mitään tuhansien lintujen parvea. Johan siitä lähtee ääntäkin melkoisesti :) Kiitos Pirkkoinkeri

   Poista
 7. Voi miten kaunis pikku lintu, minulla on pönttöjä 5 kpl. kaikissa on asukkaat, kirjosiepot ja tiaiset, kiva seurata niitä.onpa uljaan näköinen haikara, missäkuva on otettu,saako kysyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sinulla on pönttöjä pihapiirissä, nythän voit osallistua tuohon pönttöbongaukseen, johon on linkki tuossa sivussa oikealla.
   Tuo haikara on Heinolan lintutarhalla tai niinkuin täällä sanotaan lintutalolla. Se ei enää pärjää luonnossa ja elelee eläkepäivillään tuolla. On hyvin tietoinen komeudestaan :) Kiitos pepita.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. =DD menee se sentään eri suuntaan =DD

   Poista
 9. Viehättävät kuvat :)

  Ensimmäisen kuvan lintumäärä on huimaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, oli se aika komeaa katsottavaa. Monen ihmisen niskat oli taittua kun katselivat taivaalle :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.