perjantai 10. toukokuuta 2013

Suomen luonto-opas Lasse J.Laine

Sain hyvän lisän luontokirjojeni joukkoon. Tämä on "monipuolisin ja laajin koskaan tehty kotimainen maasto-opas", kertoo kirjan takakansi. Kirja on suunniteltu perheen ja luonnossakulkijan retkioppaaksi, mutta soveltuu myös hyvin perusoppaaksi kenelle hyvänsä.

Hakemisto on sekä suomen, että ruotsinkielisenä ja luonnollisesti myös tieteellinen nimistö.
Sivuja 420. Se on mukavan kokoinen ottaa vaikka retkelle mukaan.

 
Mm. hämähäkeistä on hyvä otanta.  Kuvan seeprahyppijä on aivan outo ja en myöskään ole tiennyt olemassa olevan leijonahämähäkkejä ja susihämähäkkejä
 
 
 

Kirjassa esitellään 280 kasvia, 115 lintua, 95 perhosta ja 225 muuta selkärangatonta.


Kirjan hinta hintaseurannan mukaan on halvin Suomalainen .com:ssa 23.60 €. Suosittelen.
Kunhan nämäkin kaikki opitaan niin hyvä on ;))

ja nyt etsimään tämän päivän linnulle nimeä ;)

18 kommenttia:

 1. Lasse J. Laine on ollut varsin tuottoisa luontokirjailija tänä vuonna!

  Minäkin ostin nimittäin tänä keväänä Lasse J. Laineen Suomen luonto -teoksen. Siinä on luonnon eläimistöä ja kasvustoa esiteltynä sen mukaan, minkälaisella alueella niitä on tavattu. Alueita ovat mm. metsä, niitty ja vesistöt ja sitten niissä vielä joitain alalajeja. Lisäksi on aakkoselliset hakemistot. Sivuja on noin 450. Olen selannut jo tarkkaan kirjan läpi, mikä helpottaa myöhempää hakemista. Upea teos tämäkin.

  Tuo sinun teoksesi vaikuttaa kiinnostavalta. Pitääpä tutustua siihenkin.

  VastaaPoista
 2. Tuo minun kirjani lienee vanhempaa tuotantoa. Ilmestynyt kait vuonna 2000, mutta mihis ne tiedot siitä olisi muuttuneet. Tuossa kiinnosti erityisesti sammaleet, kasvit ja ötökät. Vaikuttaa selkeälle ja helposti selattavalle.

  VastaaPoista
 3. Tällaista luontokirjaa olenkin juuri vailla. Kiva, kun vinkkasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa ihan mukavalta perusoppaalta. Ihan riittävästi opettelemista, kun tuonkin läpi ulkoa oppii =DD

   Poista
 4. no niin, siitä lisää repuntäytettä! ;) Tai kuvat ötököistä ja tunnistus olohuoneen sohvalla tyyliin että mitäs tuli kuvattua! :) Itselläni vähän vastaava opas hyllyssä, hyödyllisiä ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en kylläkään taida reppussani kantaa, tuota toista taktiikkaan käytän , eli kuvat ensin ja kotona sitten katson ja koeten keksiä mikä olisi kyseessä =DD
   Hyötyä niistä kyllä on, sillä ainakin minä haluaisin tietää mitä olen kuvannut =DD Kiitos Wiltteri, joko matkaat mökille?

   Poista
  2. Huomenna ois tarkoitus. vene vesille, laituri järveen jne jne. ei vielä tosin jäädä yöksi...

   Poista
  3. Oiekin mukavaa mökkireisua. Sääkin tuntuisi suosivan.

   Poista
 5. Kiva kun esittelit tämän kirjan, kiinnnostava!
  Tilasin ja odottelen postia: Jussi Murtosaari - Petri Mäntynen Perhosten vuosi - suomalaiset perhoset saaristosta tuntureille
  Viime kesänä hankittu Päiväperhoset Suomen luonnossa kun ei kerro tietenkään yöperhosistaa mitään, vaikka aivan ihana ja kaunis kirja onkin!
  Kerron kun olen tutustunut oliko hyvä ostos!
  Pahus kun näihin luontokirjoihinkin jää koukkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin, koukkuun jää tähänkin, mutta on niitä pahempiakin koukkuja. Tuossa esittelemässäni oli aika monia yöperhosia ja ajattelin juuri samaa, ettei niistä tiedä oikein mitään. Samoin oli perhosten toukkia ja vedessä eläviä otuksia.... mihin tässä oikein joutuukaa =DD
   kerrohan kun olet tutustunut siihen kirjaan, mitä ilmeisemmin sekin tulee hyllyyn ;))

   Poista
 6. On varmaan tosi mielenkiintoinen kirja ja monipuolinenkin!
  Pitääpä laittaa korvan taakse kirjan nimi, olisi tuollainen kiva olla itsellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monipuolinen perusteos, kannattaa varmaan vilkaista kaupassa sisältöä jos tämänkaltainen kirja kiinnostaisi ;) Kiva siitä on tutkia uusia asioita.

   Poista
 7. Tykkään myös, että tämä ja toinen Lasse J.Laineen kirja (Suomalainen Lintuopas) ovat hyviä kirjoja ja ovat omassakin hyllykössä. Luonto-oppaassa on mielestäni myös kattav osia ja erilaisista sammaleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sammaleiden ja jäkälien osuus miellyttää minuakin samoin kaikkien pienien kasvien ja eläinten tunnistus. Oppia ikä kaikki. =DD

   Poista
 8. Kyllähän tuo kirja kuuluu jokaisen lintu/hyöteis/muuelikko-bloggarin varustukseen. Onnittelut onnistuneesta hankinnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppäräksi se osoittautui heti tänään. Nopeasti löytyi tieto jota hain. Kiitos Pasi.

   Poista
 9. Ostin pojan tytölle talvella 14.90 e, tyttö sanoi mummulle ettei hänellä ole omaa luontokirjaa. Itselläni on ollut jo pitemmän aikaa yhdeltä lapiretkeltä ostin matkamuistona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin varmasti hyvä juuri ensimmäiseksi oikeaksi luontokirjaksi. Sopivan kokoinenkin pienempiin käsiin... ja isompiinkin ;)
   Toivottavasti tulee käytettyäkin. On hienoa, että lapset ovat luonnosta kiinnostuneita ja että heillä on aikuinen jolla on aikaa siinä opastaa.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.