keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Tunnelmasta toiseen.

Mökille oli ilmaantunut kevätlinnunhernettä iloiseksi yllätyksekseni.  Mukavia nämä tällaiset yllätykset.  Kovin yleinen tuo ei täälläpäin taida olla.


Muistatko sen korennon kuoriutumisjutun? Kerroin kuvanneeni hämyriä, huomatessani tuon kuoriutuvan toukan. Se hämyri olis tässä. Ei kovin kaunis kuva ja minua puistattaa yhä.


Oli sitten vikkelä eläin. Mennä viipotti korsilla ja veden päällä siihen tahtiin, että hidasjalkainen ihminen ei alta pois kerkiäisi. Rantahämähäkkihän se oli ja melkoinen jättiläinen.

Äkkiä jotakin herkempää, vaikkapa lanttuperhonen voikukalla...


Klikkaa isommaksi ja katso miten kauniin vaaleansiniset silmät sillä onkaan.
Sekalainen postaus, mutta mentiin tunnelmasta toiseen =DDD

28 kommenttia:

 1. Ei paha hämis ollenkaan:) Onhan perhonen ja voikukka kaunis yhdistelmä, etenkin näin kauniisti kuvattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo onneksi ole myrkyllinen, mutta ihan riittävän puistattava. En ole minkään hämiksen nähnyt menevän niin lujaa kuin tuo vedenpinnalla. Tuollaisessa mutalammikossa on kyllä melkoisesti elämää.
   Tuo perhosyhdistelmä vaan jotenkin on kaunis. Kiitos Sirpa.

   Poista
 2. Ihana lanttukuva! Eikä tuo hämis mikään kauhistus ole, eihän? -> sanoo yks aiemmin, siis lapsena, hämähäkkejä pelännyt... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ON SE, :) siis hämis on kauhistus, ainakin tuollainen jättiläinen ja vielä tuon värinenkin. Ihan sympaattinen kaveri varmaan, mutta siedätyshoitoni on kesken. =DD
   Kiitos Pessi

   Poista
 3. Kylmäväreet ihan tulee tuosta hämiskuvasta, hienosti napattu :). Hyvin on postauksesi kuvat laitettu, kiitos vielä kauniista perhoskuvasta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee, oikein puistattaa kun sitä ajattelenkin. Kuitenkin ellei tuota hämistä olisi olluut en olisi saanut sitä korentokuttuakaan, joten on sitä kiitettävä. =DD
   Hämiskuva silmissä ei voi mennä nukkumaan, parempi piilottaa se kukkien väliin :))
   Kiitos Annele.

   Poista
 4. Kevätlinnunherne on tosi kaunista. Mökin lähimetsässä kasvaa sitä, ja olen miettinyt saisiko sen kylvettyä siemenestä omaan pihaan... Hämikset aina vähän hirvittää. Käänsin kasvimaata tänään mökillä ja yksi iso ruskea juoksenteli hädissään ihan liian lähellä lenkkareitani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontoportin mukaan se on kovin vaatelias kasvupaikkansa suhteen, mutta voithan koettaa, mutta muista että siemenet ovat hyvin myrkyllisiä.
   " ne sisältävät aminohappoja, jotka aiheuttavat syöjälleen turvotusta, kipuja, tulehduksen ja pahimmillaan halvaantumisen"
   Tuo hämähäkkikammo, tai sen tapainen on kyllä sitkeästi taltutettava, en vielä tähän ikään ole onnistunut. Sitten kun näkee vielä noita suuria pitkäkoipisia hämyritä...
   Kiitos Saraheinä

   Poista
 5. Huiii,mikä kamala hämis, sitä en varmaan olisi uskaltanut edes kuvata, jos vielä niin nopsajalkainen oli.
  Edellisessä postauksesasi oli kauniita kukkia, ja erikoisen värinen se valkovuokko. Kaikkia erikoisuuksia sinä löydätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se oli sentään vähän kauempana, mutta tuo väri oikein loisti siellä tumman veden päällä, kun aurinko osui siihen. Huiiii ja lujaa se paineli vedenpinnalla juosten.
   Niin onko se valkovuokko vai sitten se hämyvuokko ja mikä niiden ero oikein on. Minusta tuo mätäs on ollut valkokukkainen aiemmin, olenhan sen itse istuttanut.
   On tämä luontomaailma ihmeellinen :) Kiitos Harakka.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. =D no ehkä hieman, mutta ihan pikkasen vaan ;)

   Poista
 7. Hienot kuvat nämäkin. Kevätlinnunherne on upea kasvi, monet ovat ottaneet sen puutarhaansakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Saraheinä haaveili sitä puutarhaansa, mutta sanotaan että se on kovin vaatelias. Se siis kuitenkin onnistuisi? Onneksi tuo kasvoi niin lähellä mökkiä, ettei tarvitse siirtää vaan se saa levitä, jos leviää ihan tuossa. Kaunis ja mielenkiintoinen kasvi.
   Kiitos Mörökölli.

   Poista
 8. Hauska nimi vehkalla. Onkohan tuo hämppis jotain sukua vesimittareille kun pystyy juoksemaan vettä pitkin. Hienot kuvat hämppiksestä ja perhosesta. Jotenkin tuo voikukan värimailma kiehtoo ja jos siihen saa perhosen se vaan paranee. Näkyy olevan meillä sama maku;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on kuulema niin karvaiset jalat, että pystyy juoksemaan veden pinnalla. Kokoahan tuolla on semmoiset 20mm, että ihan riittävän kammottava otus =Dd
   Voikukka sen sijaan on mielenkiintoinen kukka kuvaamismielessä, kun sen kukinto on niin erilainen eri vaiheissaan ja tuo väri on hieno. Lanttuperhonen näkyy tykkäävän siitä.
   Kiitos Harry.

   Poista
 9. Hämiskuva on kyllä hieno, mutta eivät kyllä lempiötököitä ole. toisin ovat perhoset, ihania aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kiitos mieluummin perhosia minullekkin. En minä lapsena hämiksiä pelännyt, kärpäsiä kylläkin ;) Jossain vaiheessa sitten mummo sanoi, jostain meitä toruessaan, että hämähäkki tulee ja vie äidin. Ja jos tappaa hämähäkin niin se tietää äidin kuolemaa.
   Vähemmästäkin kierrettiin hämyrit kaukaa. :(
   Kiitos Minttuli.

   Poista
 10. Kevätlinnunherne - kauniin kukan nimi kuin runo tai laulu! Pitkästä aikaa rakkaat terveiset täältä satujen saarelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis nimi todellakin tuolle kukalle on löytynyt. Kiitos Heljä ja paljon terveisiä sinnepäin täältä tällä hetkellä aurinkoisesta, mutta tuulisesta Heinolasta.

   Poista
 11. Metsässä noita kuvailin ja ihmettelin kauneutta. Tosiaankin, hämähäkeillä peloteltiin lapsena... miksiköhän.
  Ihan silmätkin näkyy perhosella, hienot kuvat kuten tavallista ( pitäis jaksaa kantaa se tuki mukana)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait se oli sen ajan kasvatus tapaa. Pelon avulla hallita lasta, no peloteltiinhan aikuisiakin kadotuksella ja ties millä. Kiitos Emileitha/ Tarja

   Poista
 12. Huom ! minun siis kantaa se tuki, kai ymmärsit.

  VastaaPoista
 13. Tavattoman kaunis tuo perhoskuva! Yritin viime viikolla pyydystää perhosia kameralla, mutta yritykseksi se jäi. No, sain kuitenkin ihailla... Esimerkiksi sinisiipiä oli paljon liikkeellä.

  VastaaPoista
 14. Lanttuperhonen on aika rauhallinen kuvattava, verrattuna sinisiipiin :) Melkoista odottamista ja tuurinkauppaa se aina on. Jonain päivänä se onnistuu, usko pois. Kiitos Kaisa

  VastaaPoista
 15. Ylin kuva on niin heleän kaunis!
  En toivoisi joutuvani hämiksen kanssa tuohon tilanteeseen kahluusaappaat jalassa :D
  Upea kuva lanttuperhosesta, miten nätisti se poseeraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kiipeäisi nopeasti lahjeta ylös ja sisään saappaaseen :9 Onneksi on niin iso, että sen huomaa ajoissa ;)
   Kiitos Vikki

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.