keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappumarssi Tiitsan tapaan

Fillari sai jäädä tänään lepäämään, sillä reippaana lähdin pistelemään lenkkaria toisen eteen. Selkeää suunnitelmaa ei luonnollisesti ollut, koska se ei pidä kuitenkaan.
Niinpä olin vapaa mutkittelemaan poikkeilemaan vähän joka suuntaan.
Sammakoita olisi kiva nähdä, joten jokainen vähänkin siihen viittaava kuraoja tutkittiin... turhaan.

Metsäinen pikkutie, hakkuuaukeita, murrettuja tienpenkkoja, risuja, monttuja, ojia, sammakoita... kymmenittäin sammakoita, vaan kuinkas niitä saisi kuviinkin.
Kamera teki töitä ja olin innoissani, mutta kotona into läsähti. Miksi en tajunnut, että kirkas sininen taivas heijastuu noihin otuksiinkin, joten minulla oli muutama kymmenen sinistä sammakkoa koneella :(((
Ei se sinisyys siinä näkynyt:(


Perhosia, kimalaisia, pörisevia ja surisevia lentäviä otuksia oli kaikkialla. paikka oli tuuleton ja todella lämmin auringossa.
Päätin "pistäytyä" kurkkaamassa joko valkoiset sinivuokot kukkisivat, eihän sinne ole enää kuin pari kilometriä.

Nupullaan olivat ja vähentyneet melkoisesti.


Jos nyt en tule menneeksi heti uudestaan tuonne niin tässä viimekeväinen kuva avonaisesta kukastaJaaha, nyt sitten takaisin. Kotiin on ainakin yhtäpitkä matka kuin tännekkin.

Äkkiä kuului outoa rytinää metsästä ja otin kameran valmiiksi, oletin  vähintään hirven sieltä tulevan, mutta ei se ollut kuin iso koira joka juoksi vapaana, eikä isäntiä missään. Tapasin heidät kilometrin päässä laavulla kal... eiku kahvilla. Kyselivät olinko nähnyt koiraa. Muutama tiukka toteamus kiinnipidosta sai aikaa haistattelun, joten jatkan matkaa.

Sammakko ojalle oli tullut lisää kuhinaa ja nyt sitä oli tien kahtapuolen, ja kutuakin oli ilmestynyt, mutta vesi peilasi pahoin ja kuvat ovat roskiksessa, muutamaa "muistoa" lukuunottamatta


Kaksi paria ja takimmaisella etummaisen sakun koipi suussa. Tuosta pari heilahdusta ja niitä oli neljä päällekkäin. Vesi meni sekaiseksi ja kuvaaminen jäi siihen.
Ps Nää ei enää ollu sinisiä ;)

Näinpähän ainakin sammakoita ja paljon muutakin jonka ohi olisin mennyt fillarilla. Ainakaan sammakoita en olisi huomannut.
Aikaa kului kuutisen tuntia ja kilometrejäkin ihan tarpeeksi

Väsyttääkö? =D

38 kommenttia:

 1. Antoisan lenkin tekaisit, Tiitsa! :D Sammakkorinssejä ja -rinsessoja on nyt mukavasti liikkeellä. Toivottavasti kutu saa olla rauhassa ilkivallantekijöiltä... Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenkissä ei tosiaan ollut mitään vikaa, kun silleen pikkuhiljaa tallustelee =DD Kiitos Pessi ja samoin sinulle mukavaa loppuviikkoa.

   Poista
 2. Teitpä ihan reippaan lenkin, kuusi tuntia ulkona, ei varmastikaan unta tarvitse odotella :)
  Sammakkokuvat ovat niin hauskoja, ei vaan löydy täältä!
  Tykkään kovasti tuosta kukkanuppukuvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kuusituntisen olen usein noilla reisuillani, mutta en sentään aina kävele koko aikaa tai seiso tai kyyki. =D
   Ei niitä kyllä helposti huomaa ja voihan olla, että eivät ole vielä siellä ehtineet rientoihin mukaankaan.
   Kiitos Vikki.

   Poista
 3. Onpa isoja sammakoita! Valkoiset sinivuokot ovat varmaan kohtuullisen harvinaisia! Hyvä kun löytyivät. :)

  Se lammikko, missä olen itse käynyt pari kertaa kuvaamassa oli kokenut sammakoiden osalta ikävää tihutyötä. Epäilen tuhmia poikia. Tytöt tuskin ovat kiinnostuneita heittelemään sammakon kutua pitkin ja poikin kävelytietä. Lisäksi kudun joukkoon oli heitelty iso kasa roskia. Onneksi eivät olleet enää paikalla kun minä sinne ilmestyin. Olisin todennäköisesti antanut pajuvitsan viuhua sakkojen uhallakin! Yhtään sammakkoa ei näkynyt. Pojathan niitäkin mielellään tappavat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parissa paikassa tuolla Ruotsalaisen rannassa olen pienen esiintymän nähnyt. Luulen, että tuolta tämänpäiväiseltä paikalta oli otettu mättäitä mukaan omaan kukkapenkkiin. Eivät vaan välttämättä kasva siellä enää valkoisina.
   Kumma miten sammakot ja kutu pikkupoikia kiinnostaa kautta vuosien. Tuo paikka on kyllä uskoakseni siltä osin turvassa, kun on aika kaukana asutuksesta. Kiitos Tillariina

   Poista
 4. täällä on kärsitty "tippaleipien" jälkitaudeista, kamera kerännyt vain pölyä. Viikonloppuna aion virkistyä reissussa kuvaamaan. Leppoisaa vapun päivän jatkoa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tippaleivät on kyllä sellaisia, että jälkitauteja tuppaa tulemaan. ;)
   vaan eipä se haittaa vappuhan on vaam kerran vuodessa ja juhannus joka vuosi, kyllä sen nuori mies kestää :))
   Oikein leppoisaa loppuviikkoa.

   Poista
 5. Samanoloisia havaintoja minullakin. Vuokot, sekä sini- että valkovuokot olivat ihan päivässä puhjenneet kukkaan. Sammakoita oli siellä täällä, mutta hyviä pitoja ei ollut missään. Onkohan kiihkein kutu mennyt jo ohi tältä keväältä? Taisin missata sen.

  Irtokoirat...Törmään niihin lähes jokaisella metsälenkilläni. Välillä muistutan kiinnipitoajasta, välillä en. Jos nyt omistajaa näenkään. Usein ei näy mailla halmeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että kutu olisi vasta alullaan, ainakin täällä. Tuossakin ojassa oli vielä viikko sitten lunta.
   Metsästyslakia ei taideta nykyään oikein tuntea, vai onko se vaan välinpitämättömyyttä.
   Jos tosiaan olisivat omistajat edes lähellä.

   Poista
 6. "Siniset" sammakot ovat kovin kiihkeinä, ei niillä ole vilu noissa puuhissa. Hienot kuvat sait!
  Sanonko ruman sanan näistäkin koiranomistajista? Eipä ole ihme kun noita ikäviä tapahtumia koirien hyökkäilystä saa lukea vähän väliä.

  Mutta, mukavampiin asioihin, valkoiset sinivuokon nuppuset ovat aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellyytävän näköisiä nuo valkoiset nuput olivat todellakin. Vahinko vaan, ettei niitä ollut kuin tuo yksi "pensas"
   Kiitos Minttuli.

   Poista
 7. Todella hienot kuvat saitkin sakuista:) Tosi hienot nuo kukatkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole juurikaan sammakpoita kuvannut, en ainakaan vedessä. Mukavan haasteellista hommaa, nehän vasta vikkeliä ovatkin. :))
   Kiitos Askartelin itte

   Poista
 8. Ihana postaus!

  Siniset sammakot..hassua muuten, ettei luonto ole muokannut sammakoista todellakin sinisävyisiä. Linnuthan niitä yläilmoista tähyilevät ja taivas heijastuu veteen sinisenä.. luulisi sen olevan oiva suojaväri.

  Kauniit kuvat myös valkoisista sinivuokoista... Surullista, etteivät ihmiset anna niiden kasvaa rauhassa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin sammakot näkyi tuon veden läpi, jos ei ollut mitään suojaruohoa päällä, mutta vikkelä saa lintukin olla jos sammakon vedestä nappaa, on se vaan niin nopea vilahtamaan näkymättömiin.
   Sinivuokkoahan siirretään paljon puutarhoihin ja se menestyy hyvin, en tiedä mutta epäilen tosiaan tuon valkoisen värin katoavan kukkapenkissä.
   Kiitos Kaisa.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, ihana sammakko hmmmmm... Tosin sillä on hypnotisoivat silmät ;)

   Poista
 10. REipas ja kuvauksellinen vappumarssi.
  Sammakoita toivoisin näkeväni aikanaan täälläkin, viime kesänä en nähnyt ainoatakaan. Nyt on vielä ojat osin jäässä, eteti ole kiire kutuja hakeakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reippaileva marssija oli aika väsy kun tuli kotiin. :))
   Siis en olisi uskonut, että innostuisin sammakoista, mutta ei sitä näköjään koskaan tiedä :))
   Toivottavasti näet tänä keväänä, vaikka ei se kyllä ihan niin vaan tapahdu, on ne niin ovelia otuksia.
   Kiitos aimarii.

   Poista
 11. Minusta sininen sammakko on hieno idea, muuten nämä olivat hurmaavia sammakkokuvia, tykkään sammakoista, mutta mistäpä elikoista en tykkäisi:) Valkovuokko hävisi ainakin minulta penkistä kuin aiempi omistaja vei sen mennessään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammakolla oli vappulook :) Juuri tuossa aimariille sanoin, että en olisi uskonut innostuvani sammakoista, mutta niin vaan kävi. Ovelampaa elukkaa saa kyllä hakea. ;)
   Höh,olipa ahnas omistaja. Valkovuokon voi saada uuden senkun haet metsästä. Se ja sinivuokko eivät ole enää rauhoitettuja ja niitä siirretään puutarhoihin, kunhan et koko metsää tyhjennä :))Valkoinen sinivuokko on harvinainen, mutta sekin on sinivuokko.
   Kangasvuokoon ei saa koskea. Kiitos Mustis

   Poista
 12. Olet tehnyt suuremmoisen vappuretken ja hienoja kuvia meidänkin nähtäväksemme. Sinivuokkoja ei saisi siirtää, mutta kyllä se onnistuu, kun sen tekee huolella. Meillä ei kasvanut niitä lainkaan lähimailla. Vuosikymmeniä sitten toin kukkapenkkiini, jossa ne pysyivät hengissä, mutta vasta kekomuurahaisten avulla ne alkoivat levitä ja nyt niitä on jo lähiluonnossakin. Toivottavasti ei kukaan enää yritä siirtää sitä harvinaista valkoista, eikä poimisi kukkiakaan, että se saisi kehittää siemenensä. Ehkä niistä voisi tulla emonsa kaltaisia. Sinivuokot ovat rauhoitettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivuokkojen rauhoitus on jo purettu, mutta siirtäminen on toki aina arvelluttavaa. Siirron voi tehdä samoin valkovuokon kohdalla. Tuo valkoinen värimuunnos sinivuokosta ei varmaankaan tosiaan säilytä valkoista väriään kukkapenkissä
   Kiitos Nummentonkija

   Poista
 13. Haha, sinäkin olet löytänyt sammakot. :) Tillariinan blogissa jo ihailinkin, että sammakko on yllättävän kuvauksellinen elukka. Ja Söpöjä kukkakuvia! Mukavaa toukokuuta Tiitsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin löytänyt, on se kummallinen otus kun saa porukan juoksemaan pitkin mutaojia kamera kainalossa... =DD Kuvauksellisuutta siitä tosiaan löytyy, sen huomasin tänään ja tuo vedessä oleilu tekee sen ympäristönkin kuvaukselliseksi, värejä ja sävyjä löytyy. (muutakin kuin sinistä)
   Kiitos Pasi ja sitä samaa sinulle.

   Poista
 14. Tuo sininen sammakko on minusta tosi hieno kuva, tykkään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se, nyt kun tarkemmin ajattelee, eihän se väri sammakkoakaan pahenna :)) Kiitos Sude.

   Poista
 15. Siniset sammakot on hienoja, mukavat vappumarssikuvat olet napannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siispä olen saanut "synninpäästön" :) ja voi katsella sammakoita sinisävyisenä ihan hyvillä mielin =DD Kiitos jaska.

   Poista
 16. Sullahan oli mielenkiintoinen vappumarssin, tuohon marssiin olisin voinut liittyä.
  Ihanat kuvat ja vieläpä kaunis vappukukka matkanvarrelta muistoksi poimittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, nämä minun "marssini" ovat yleensä juuri tällaisia yhtään ei tiedä mistä itsensä löytää =DD

   Poista
 17. Oikein mukava tuo ylempi sammakkokuva.

  Me emme ole marssilaisia, vastasi Veikko Vennamo, kun häneltä kysyttiin, marssivatko smp-läiset vappuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos a-kh. Nykyäänhän ei marssitakkaan vaan lenkkeillään vai kuinkas se oli? =DD

   Poista
 18. Tassuttelu antaa aina paremman kuvan ympäristöstä ja ihan sama ovatko kohteet sinisiä tai punaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tassutellessa huomioi ja aistii paljon enemmän. Voi kulkea pieniä polkuja ja kiipeillä kallioille ;)
   Kiitos Ari.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.