keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Haapaperhonen


On tämä niin upea perhonen, että ansaitsee ihan oman postauksen. Varsinkin, kun oli erittäin yhteistyöhaluinen, tai näitähän oli kaksi yhtäaikaa. Toista tuntia viihtyivät rantahiekalla, kun kuvasin korentoja.Näin hienosti ne asettuivat kuvaan jotta sain tuo siiven alaosankin kuvattua :))


ja sitten kauniisti rinnakkain.

Oli taas uskomaton olo, kun nämä oleilivat siinä vieressä 2-3 metrin säteellä ja välillä pikku pyrähdys ympärilläni. Taisin olla melkoisen hikinen, takana parin tunnin kävely perhosia etsien =DDD
Niistä muista lisää myöhemmin ;)

30 kommenttia:

 1. On kyllä upeita perhosia ja myös kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haapaperhonen on todella komea näky, jo pelkästään kokonsakin puolesta. Kiitos Kirsti

   Poista
 2. Nämä on yllättävän hankalia kuvata. Niin tarkennuksen kuin paikallaan pysymisenkin suhteen. Nyt lomalla olen sen oikein huomannut:) Nämä ovat loisto-otoksia kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltti on valttia perhosten kuvaamisessa. Ei ne yleensä kovin pitkälle lähde ja palaavat takaisin jos on aikaa odottaa. Haapaperhonen on niin paikkauskollinen, että eipä juuri kauas lähde. Nytkin ensin lennähteli sivuun, mutta kun olin paikallani niin rauhottui, eikä sen jälkeen ollukaan mitään ongelmia ;) Kiitos JPK

   Poista
 3. Loistavia kuvia harvinaisesta perhosesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raija, nyt oli kyllä loistava tilaisuuskin.

   Poista
 4. Onnittelut Tiitsa! :) Upea haapaperhospostaus! Miten ihmeessä onnistuit? Samaista perhosta tänään yritin jäljittää... aikas huonolla menestyksellä. No, ehkäpä ensi kerralla! Tai sitten ei... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla tarpeeksi hikinen, jotta ne viihtyivät lähelläni ;) Haapaperhonen yleensä on aika pitkään paikallaan, niinkuin nämäkin, jos ei sitä mikään häiritse. Kyllä sinä sen vielä saat kuvattua. Kiitos Pessi

   Poista
 5. Komiat ovat!
  t. Wiltteri

  VastaaPoista
 6. Upeat perhoset ja upeat kuvat! Tuon kuvaussession jälkeen oli varmaan ihan hykerryttävä olo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä oli melkoisen mukavat tunnelmat tosiaan koko session ajan. Eipä ole ennen tuntia vietetty haapaperhosten seurassa hiekkarannalla. sinne ne vielä jäivätkin. :) Kiitos Saraheinä

   Poista
 7. Juuri tänään veljeni tuli kyläilemään ja kertoi nähneensä pihallaan haapaperhosen täällä Etelä-Pohjanmaalla.Iso koko ja tumma väritys oli kiinnittänyt huomion.
  Nätisti ovat kuvassa ja myös siiven alapuoli on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haapaprhonen on kyllä sellainen näky, että sen huomaa ja muistaa. Kiitos Heleena.

   Poista
 8. Upea on! Ei osaa sanoa kumpi puoli upeampi! Tuplaonni sitten iski tällä kertaa. Olikohan nuo kaverit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina. On se upea perhonen. Ihmettelin tuota kaveeraamista, koska ymmärtääkseni molemmat ovat uroksia, mutta mitään revvirikäyttäytymistä en havainnut, ilmeisesti naaraat ei ole vielä ilmaantuneet.

   Poista
 9. Aivan mahtavat perhoskuvat! Haapaperhonen on kyllä yksi kauneimmista, tyylikäs, ei turhan "kruusattu".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se yksi kauneimmista ja näyttävimmistä, mutta aika harvalukuinen. Kiitos Sirpa

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Perhoset ovat kauniita ja toiset niistä vielä kauniimpia. Haapaperhonen on niitä ;) Kiitos Emileitha/Tarja

   Poista
 11. Tämäkin on niin kaunis perhonen, jotenkin uskomatonta että alapuoli on noinkin värikäs kun vertaa esimerkiksi papurikkoon!
  Jospa se hikisyys toimi :D Joku täällä kertoi miten hikiset sukat houkuttelevat perhosia nyt en muista mikä perhonen se tykkäsi näistä sukista!
  Täällä en ole muuten tätä lajia nähnyt kuin alueuutisissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haapaperhonen nimenomaan on hien perään. Tämä on hyvin paikka uskollinen, eli jos se on jossain nähty niin sieltä sen melko varmasti löytää, vaikka niitten hikisten sukkien avulla ;) Tuossa perhoskirjassani sanotaan että "...Haapaperhonen imemässä hapantunutta maitoa hinkistä on perhoselämys. Varmimmin perhosen löytää kulkiessa verkalleen soraista metsätietä siellä missä tietää niitä nähdyn. Koiraat kerääntyvät tienpintaan imemään kosteutta ja jätöksiä..."
   ja kyllä siellä teillä päinkin pitäisi näitä lennellä, et vaan ole osunut niiden alueelle.
   Tuon siiven alaosan värikkyys yllätti minutkin, en ollut sitä ennemmin kuvannutkaan. Kiitos Vikki.

   Poista
 12. Oi miten upeat kuvat tästä suuresta komeasta perhosesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin oli rauha ja aikaa tämän kuvaamiseen, kun perhosilla ei ollut kiire minnekkään. Kovaa aurinkoakin pääsi hieman kiertämään ;) Kiitos Minttuli

   Poista
 13. Oon täältä takapulpetista seurannut ja katsellut toinen toistaan upeampia perhos- ja hyönteisotoksia. Hiljaiseksi vetää taidokkaat kuvasi. Minä en saisi edes perhoskirjasta näin komeita kuvia. Mukavaa kesää ja paljon kauniita perhosia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No no, eihän nyt sentään ;) Kiitos Jaska, kait se vähän on niinkin, että jos jokin asia oikeasti kiinnostaa ja siitä on innostunut se näkyy myös tuloksissa. Mukavaa kesää sinullekkin ja oikein mukavia kuvausretkiä.

   Poista
 14. Oi ihanuutta, miten kauniita he ovat!

  Sinussa täytyy olla perhiskuiskaajan (ja sudenkorentokuiskaajankin) vikaa... Jos esimerkiksi minä edes yritän lähestyä näitä ihanuuksia kameran kanssa, niin nehän pötkivät pakoon sen siliän tien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sitä pikkuhiljaa tietysti oppinut jotakin, jos ei muuta niin liikkumaan huomaamattomasti tai olemaan paikallaan ja odottamaan ;)) Kiitos Kaisa

   Poista
 15. Upeat kuvat noista haapaperhosista. Kaunis on siipien alapuolen kuviointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri, upea perhonen kuvattavaksi, aivan siinä aistii tiettyä kunnioitusta kohdettaan kohtaan, kun pääseen tätä kuvaamaan.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.