lauantai 15. kesäkuuta 2013

Isot ukotkin alkavat jo lentää


Hih....siis ukonkorennot.
Pikapiipahdus lutakolla toi todisteen, että ainakin yksi siniukonkorento koetti kovasti roikkua heinissä kiinni, jotta saisi siivet suoriksi ja pääsisi lentoon. Tuuli riepotti sitä ressua miten tahtoi.
 Hennot heinät se niputti kasaan, jotta edes jotenkin pysyisi kiinni...


Tuuli oli armoton puuskissa ja sain jännittää pysyykö korento kiinni

Asentoa korjatessaan osa heinistä "karkasi" sen  "käsistä"

Kukkuu.. huh helpottaisi jo. Siivet on pahasti kurtussa. Toukka ei nyt oikein ollut hyvin valinnut kuoriutumispaikkaa jostain syystä.
En joutanut seuraamaan pitempää ja toivoin vaan että kaikki menisi hyvin. Nämä ovat mukavia korentoja kun tulevat aina moikkaamaan ihan lähelle ;)))
Ja jos olen väärässä tuon määrityksen kanssa niin korjata saa ja pitää ;)

16 kommenttia:

 1. Jee...kiva kun nuo isot mötkäleetkin jo kuoriutuvat, paitsi ei meidän lammikolla näy kun niitä sinisiä pikkutikkuja....:( Perhoset ovat kadoksissa, samoin leppäkertut! Omituista kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kiva huomata, että nämä aloittavat jo täälläkin. Tuolla rannikollahan ne aloittivat jo kaksi viikkoa sitten, mutta tämä kylmä jakso kait hidasti hieman.
   Pikkuisia on paljon ja olen koettanut niitä kuvata aina kun vaan tilaisuus tulee. Tavoitteena kaikki tämän alueen lajit :) Sitä kuinka kauan siihen menee niin ei kukaan tiedä =DD Kiitos Tillariina.

   Poista
 2. Kukkuu :) Hauska tuo alin kuva!
  Hieno tilanne tuli taas ikuistettua, toivottavasti kaveri selvisi hyvin lentoon.
  Kaunis korento tämäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teki mieli heittää kengät pois ja koettaa nostaa korento vankemmalle oksalle, mutta koska siivet olivat vielä hauraat ne olisi vahingoittuneet. Koville se otti pysyä kiinni, mutta toivottavasti selvisi. Kiitos Vikki.

   Poista
 3. Voi juku, miten hienoja kuvia olit taas saanut kovasta tuulesta huolimatta!
  Mä en edes aatellut lähteä kuvaamaan,kun kävi tosi kamala tuuli.
  Kivan näkönen on iso korento, kun pitää heinistä kiinni, ettei tuuli sitä veisi mennessään, toivotaan, että sille kävi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pikaiseen kävin minäkin, kun odotin tuota milloin ukot alkavat kuoriutua. Hetken ehdin olla mutta onneksi tuulessakin oli pieniä taukoja. Kiitos Harakka.

   Poista
 4. Ei ole helppoa korennollakaan tuulisella ilmalla.
  Ihankuin sitä harmittaisi, kun heiniä karkasi käsistä.
  Hieno kuvasarja ukon kamppailusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sillä vaikeuksia oli, joskus heinät menivät siipien väliin ja se ei oikein saanut niitä liikuteltuakaan. Välillä tuuli niin että heinät menivät vaakatasoon ja korento joutui kipuamaan ylemmäs, mutta sitten heinät ei enää kannattaneetkaan sitä, vaan taipuivat uhkaavasti. Melkoista näytelmää se oli. Harmitti kun piti lähteä kesken pois. Kiitos Sirpa.

   Poista
 5. Haha, hauska tuo viimeinen kuva, jossa korento vetää leukoja. :) Hyvät kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se melkoinen bodaaja oli tuolla tuulessa ;) Kiitos Pasi

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos margsan, korennon "taistelua" oli jännää seurata.

   Poista
 7. Voi mahoton taaskin kun mahtavat kuvat, olet kyllä taituri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen paikallaan pysyvä korento on helppo "maali", vaikka tuuli hieman tuivertaisikin. Tämä oli myös oikein sopivan matkan päässä. Kiitos Emileitha/Tarja

   Poista
 8. Näitä isoja korentoja olen nähnyt tässä metsälammen rannalla nyt useana päivänä.. mutta kuvaaminen ei onnistu.. Erittäin mielenkiintoinen ja kaunis kuvasarja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä onkin hankala kuvata kun lentämään alkavat. vahvoina lentäjina pysähtyvät harvoin ja usein johonkin puunrungolle. Siniukonkorennot ovat myös hyvin tuttavallisia ja istahtavat mieluusti olkapäälle tai rintapieleen koruksi. :))
   Kiitos Kaisa

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.