torstai 6. kesäkuuta 2013

Karvaukko ja tytöt

Olin tullut paikalle hyvissä ajoin aamulla, jolloin korentoja ei vielä lentänyt. "varasin" paikan ja olin paikallani, aurinko tuli esiin ja korennot nousivat lentoon eivätkä reagoineet minuun mitenkään. Kymmenittäin isolampikorentoja, ruskohukankorentoja ja pienoisia tytönkorentoja, ei tiennyt mihin kameraansa osoittaisi :) Kykin siinä ja katselin vaan, jospa joku uusi korentolaji olisi kuoriutunut aamun aikana.

Pyörätieltä huuteli ohikulkija:
" Hei, mitä sä kuvaat? Mä olen katellu, kun sä oot niin usein siellä, että jotain mielenkiintoista sun täytyy nähdä."
"Kuvaan korentoja"
"Sä olit kerran monta tuntiakin."
"Niin olin, silloin seurasin korentojen kuoriutumista. "
"Ai juku."


Tuosta keskustelusta oli kulunut kait vajaa puolituntia, kun selän takana rytisi ja kuului ääni
" Moi, mä hain kameran kotoa, saanko tulla kuvaamaan?"

Siinä sitten muutaman pienen vinkin jälkeen kuvasi innolla uusi korentofani, joka oli aivan myyty niiden edessä. 
Polvillaan maassa ja korennot istahtavat metrinpäähän. =DD Ikää en arvuuttele mutta aikuinen kumminkin ;)) Sovimme, että hän jatkaa kuvaamista siinä ja hakee tunnistusapua korentovikistä, minä jatkan matkaa.


Nämä kaksi tytönkorentoa kuvasin siinä kykkiessäni. Kaikki ne ovat pieniä, mutta jotkut ovat vielä pienempiä. Oikealla keihästytönkorento ja vasemmalla mitä ilmeisemmin taigatytönkorento.


...
Uudenriihenlampi oli se varsinainen päivän kohteeni, koska eilen näin siellä pari mielenkiintoista korentoa joita en saanut kuviin, enkä tunnistettua.
Tänään sitten hieman parempi tuuri (ja likomärät kengät)

Ensimmäinen ukonkorento tänä kesänä ja ensimmäinen kohtaamani karvaukonkorento.
Isäntä lenteli eestaas, mutta naaras pysähtyi munimaan.


Toinen eilisistä, tuli taas samalle korrelle lepäämään ja olin vähän valmiimpi kuin eilen, mutta liian kova aurinko oli sekoittaa koko homman.
Suuret punaiset silmät, kuuluvat isotytönkorennolle, joka ei nimestään huolimatta ole iso. ;)


Märkiä kenkiäni katsellessani huomasin heinikossa liikettä, muutama askel taaksepäin ja sain kun sainkin kuvaan jotain.... jota en pystynyt tunnistamaan...

Pitää kysellä viisaammilta, kuka tunnistaa?

26 kommenttia:

 1. Hieno korentopäivä jälleen ja mieluisaa oli varmaan saada toisetkin innostumaan. Melkoisen ilmeikäs on ukonkorento:) Upeita kuvia kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan kaikki korennot ovat ilmeikkäitä, mutta noiden pienimpien ilmeitä on vaikeampi saada kuviin =DD Hyvä kun koko otuksen näkee.
   Onhan se mukavaa jos ja kun joku oikeasti innostuu siitä mitä ympärillään näkee. Sellainen "AHAA"-ilmiö voisi tulla useammallekkin.
   Kiitos Minttuli

   Poista
 2. Kyllä on upeta kuvia korennoista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva, korennot ovat upeita kuvauskohteita.

   Poista
 3. Kaunis kuva tuosta munivasta korennosta! Muutenkin hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä. Noista munintakuvista tulee usein sellaisia satumaisia, kun korento on heinikossa jonka läpi aurinko siivilöityy.

   Poista
 4. Onnittelut Tiitsa, olet inspiroinut uutta korentofania! Tuo alimmainen on melko varmasti sama, minkä myös tänään kuvasin. En minäkään keksinyt mitä lajia lieneen! Siellä sun lammikolla on noita lajeja ihan tuhottomasti ja kesä vasta alussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin hän omien sanojensa mukaan tajusi koko korennot ensimmäisen kerran. On tiennyt ja nähnyt, mutta ei koskaan miettinyt edes miltä ne näyttää. Olihan sitä intoa todella mukava seurata ja jos siitä saa uuden harrastuksen niin mikäs sen mukavampaa. Antoi se itsellekkin hyvää mieltä.
   Korentoja on valtavasti, lutakollakin satoja. Korentoväeltä olen kuullut tuhansien korentojen parvista eteläisessä Suomessa. Jotain ihan uskomatonta. Kiitos Tillariina

   Poista
 5. Hienoja korentoja lisää ja uusia korentofanejakin, kenties.
  Vai on niitä noin runsain joukoin liikkeellä.
  Kauniita ovat kuvasi jälleen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Niin kertovat, että suuria määriä on kuoriutunut.

   Poista
 6. Sinulla on hyvä paikka korentojen seuraamiseen. Hienoja kuvia. Kameran kanssa touhuaminen herättää kyllä jonkin asteista kiinnostusta ohikulkijoissa, mutta hienoa saada joku oikein tulemaan mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosiaan ihan hyvä paikka, vaikka lajeja ei paljon olekkaan. Se vaan, että ohikulkijat jo tervehtivät kun usein näkevät, vaan eipä tuo haittaa. Yllätyin tosiaan, kun kaveri tulee kameran kanssa ja kyselee vinkkejä. Ei tosiaan tullut suurin elkein, vaan aidosti oli innoissaan.
   Kiitos Pirkkoinkeri

   Poista
 7. Taas upeita kuvia! Pakko kyllä kysyä että mitä kameraa käytät kuvatessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kertsi, minulla on muutaman vuoden ikäinen Nikon D5000, sellainen pikkujärkkäri ja siinä Nikonin 55 - 300mm Zoom-supertele objektiivi, jolla kuvaan lähes kaiken. No maisemia en nyt sentään.

   Poista
 8. Taitaa olla jo polku muodostunut sinun kuvauspaikalle, hyviä kuvia sieltä saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) onhan siinä polku. Huvittavaa sikäli, että tuo lutakko on ollut iät ja ajat siinä ja vasta nyt ohikulkijat reagoivat siihen :)
   Kiitos Ari

   Poista
 9. Heh, taas on yksi kuvaaja käännytetty korentokuvaajaksi. Mikäs noita korentoja kuvatessa, kun ne näyttävät aina hymyilevän niin makeasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korennoilla on erittäin leveä hymy, jos sen vaan löytää =DD Kiitos Pasi

   Poista
 10. Hieno juttu, että olet saanut yhden nuoren innostumaan ja ajattelemaan korentoja paremmin. Monet eivät niitä ajattele sen kummemmin, katsovat ehkä kerran ja sitten jo unohtavat.
  Olet saanut niin hienoja kuvia korennoista, että onnea taas hienoista kuvista. Kyllä se istuminen palkitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin muistan itsestäni, ennen korentoinnostusta ei niitä ajatellut eri lajeina, erilaisina, ne oli vaan korentoja. Niin se vaan on. Tuo lutakkokin on monen mielestä vaan likainen muta lammikko joka pitäisi täyttää. Ei minunkaan mieleeni aikoinaan tullut kuinka se kuhisee elämää. Nämä alkukesän korennot ovat kiitollisempia kuvata, koska lepäävät usein, isot korennot lentävät pitkään ja niiden kuviin saaminen on paljon haastavampaa. Todella mielenkiintoinen maailma. Kiitos Harakka.

   Poista
 11. ihana juttu, että innostus tarttuu! :)

  Ja oon taas melkein mykistynyt näitten kuvien edessä... Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihanaa, ei yksin se, että innostuu korennoista vaan että huomaa mitä ympärillään oikein onkaan. Ei sitä kiireisenä työssäkäyvänä ihmisenä välttämättä huomaa, ellei jokin asia pysäytä. Kiitos Kaisa

   Poista
 12. Tytönkorennot ovat niin kauniita. Sininen väri on aika eksoottinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytönkorennot ovat tosiaan kauniita, niin hauraan näköisiä ja niin olemattoman pieniä. Onneksi on tuo sininen väri uroksillä, muuten niitä ei huomaisi lainkaan. Naaraskorentoja on tosi hankala nähdä heinikosta, jossa ne lymyää. Kiitos seita.

   Poista
 13. Voi mahtavaa mitä kuvia taasen.. kyllähän se herättää huomiota kun kameran kanssa tirkistelee suuntaan jos toiseen. Täällä ei korennot vielä satu silmiin kunnolla.. no aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tottakai se herättää huomiota ja vielä kun samalla paikalla kykkii monena päivänä. Samoin olen huomannut, että tuo 300mm putkikin herättää huomiota. =DD Kyllä ne korennot sinutkin löytävät odota vaan ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.