maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kasvavaa vesilintunuorisoa.

Pikkuhiljaa luonnon eläimet vähenevät rannalta. Kanadanhanhet lähtivät jo viikko sitten, suurin osa kuikista on lähtenyt, ei näy tukkakoskeloa eikä  isokoskeloitakaan. Oma pullakoskelommekin on väistynyt rannalta muualle rapusaaliinsa jälkeen. Muutama sorsa vielä käy ilahduttamassa...Vielä pitää kovasti kasvaa jotta talvesta selviää.
Härkälintukin koettaa opettaa poikastaan itsenäiseksi. Se jättää poikasen usein yksin ja lentää pois koko päiväksi. Illalla palaa taas ja yhdessä olo on leppoisaa


Ei ole koolla pilattu tämäkään kaveri.

Kesän perhosissa on menossa välivaihe alkukesän lentäjät ovat lopettaneet ja uusi joukko alkamassa lentonsa. Tänään näin viimeisiä sinisiipiä ja ensimmäisen vaeltajan, eli amiraalin. Kuvaa ei kummastakaan:(
Paljoa en ole kuvaamaan ehtinyt, ainoastaan tässä pihapiirissä näpsinyt. Korentokuvauksiin tekee jo mieli. Oikein mukavaa viikon jatkoa.

18 kommenttia:

 1. Onpa kirkasta vettä tuossa sorsan alla ekassa kuvassa. Semmosta se on vuoden kulku, syksyä kohti mennä, vaikka aika lämpimässä kelissä tällä hetkellä. Amiraali, semmosta siis nyt etsimään...paitsi en mä tiedä millainen se on? Pitää katsoa perhoskirjasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia syksyisiä merkkejä tosiaan on ilmassa. kesä alkoi niin ajoissa, että ottaako luonto sen nyt takaisin. Onneksi on sentään lämmintä ja sitä on luvassa edelleenkin...ainakin viikonlopuksi;) Amiraalin tunnet kyllä heti kun tapaat, niitä pitäisi löytää sellaisilta paikoilta missä kasvaa punahattua ja.. äh mikäs se vastaava kukka keltaisin terälehdin olikaan. Kukkii elokuussa.

   Poista
 2. Hienot kuvat, niin soma tuo härkälinnun poikanen! Todellakin, hyvin vähäsen nyt näkyy vesilintuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sievä se tosiaan on ja käytökseltään aivan erilainen kuin muiden lintujen poikaset, kait se johtuu siitä, että molemmilla vanhemmalla on aikaa ainokaiselleen. Sitä perheidylliä on mukava katsella. Siinä on jotain samaa kuin joutsenten olossa. Kiitos Minttuli.

   Poista
 3. Niin ne on linnut häipyneet minunkin mökkivesiltä, sorsa perheineen kävi näytillä. Ihan hiljaista on muuten :-))
  Lauantaina poikkesi kotosalla ja kuuntelemassa Siltasaaressa varusmiessoittokuntaa, siellä härkälintu rääkäsi vastarannalla ja totesin hengissä ovat ;-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokit sentään vielä ovat paikalla ;) Eilen ilmestyi parvi talitiaisia pihaan. Pisti jo miettimään, että ei kain sentään niin syksy vielä ole. ;)

   Poista
 4. Hienot kuvat taaskin, syksyä se tekee..voi että nytkö jo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se tekee, toivottavasti hiljalleen ja kauniisti. Kiitos Emileitha/Tarja

   Poista
 5. Lintumaailmassa näyttää tosiaan vähän hiljaiselta!
  Toivon aurinkoisia iltoja että pääsisin vielä kuvaamaan perhosia!
  Kauniit kuvat linnunpojista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonlopuksi on luvattu kaunista säätä. Toivottavasti ehdit vielä perhoskuvauksiin. Kohtahan ne ovat vaeltajat täällä, muutamia jo nähty. Kiitos Vikki.

   Poista
 6. Sää on suosinut vesilintujen pesintää niin, että taitaa parhailla olla jo toiset poikaset tälle kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja nyt on sitten epävarmaa ehtivätkö kehittyä muuttokelpoisiksi ajoissa. Eihän nämä vesilinnut kovin kauaksi muuta, mutta ainakin sorsanpoikia on lentokyvyttäminä vielä paljon ja pianhan alkaa se sorsastuskin. Kiitos Pasi.

   Poista
 7. Tulimme alkuviikosta mökiltämme. Siellä oli vielä yksi kuikkalautta, jossa oli 12 lintua. Pesimättömillä nuorilla yksilöillä on tapana muodostaa lauttoja. Meidänkin mökkijärvi on kirkasvetinen. Tukkakoskelo saatteli viittä poikastaan. Sorsalla oli matkassa kaksitoista poikasta.

  Heinolan ohi kun ajamme, niin arvaa kuka tulee ensimmäisenä mieleeni Ruotsalaisen nähdessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kuikkalautta hajosi ja jäljelle jäi kaksi kuikkaa jotka huutelevat nyt selällä. Melkoisia pesueita siellä on kasvamassa, kunhan vaan kaikki saisivat kasvaa isoiksi.
   Et niin kovin kaukaa ohi menekkään, virtuaaili vilkutuksia aina ohi kulkiessanne. ;)

   Poista
 8. Ihana tuo katse ensimmäisessä kuvassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaa se sorsanpoikakin tuon anelevan katseen :) Kiitos Kaisa.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.