perjantai 12. heinäkuuta 2013

Perjantaita

Tänään ei juuri ehtinyt varsinaisesti kuvaamaan, mutta kamera oli käden ulottuvilla koko ajan.  Olen rakennellut tätä mökkipihaa, kärrännyt kiviä järvestä, repinyt koiranputkia maasta, siirrellyt kasveja ja tämän päivän listaan tuli vielä muutaman multasäkin tyhjennys. Aina selkää oikoessa voi suunnata katseen järvelle, sillä siellä tapahtuu kaiken aikaa.
Viisi kuikkaa oleilee tuossa lähellä, mutta eivät tule ihan rantaan, syynä lienee eräs haukkuva karvakorva, joka pitää huolta siitä että ei liikaa lähennellä ;) Vietää vielä kesälomaansa mökkeillen seuranani.
Isokoskelomme joka on nyt asettunut ihan asustelemaan laiturille, ei karvakorvan komennoista piittaa. Katselin sitä tänään melko läheltä, kun reppana uskoi saavansa leipää. Vaikutti jotenkin sairaalle. Oli kyllä vaikea paikka kun katseli tuota ilmettä.


Kuvaa ei ole gropattu yhtään, eli hyvin liki tulee.

Tuosta tuli mieleen lokki joka viihtyy puussa, joten menin katsomaan sitäkin.


Siellähän se, mutta eipäs olekkaan yksin, kun tarkaan katsoo nii toinenkin pilkottaa oksan takaa. Onhan tuo oivallinen näköalapaikka. Siitä ne taitavat tapella kuka tuonne pääsee.

Niin ja aamulla heti tukkakoskelo kävi näyttämässä kuinka kuuliaisesti pojat nyt kulkee, edellisestä kurittomuudesta ei ollut tietoakaan.


Mutamia tuttuja perhosia pyörii pihassa ja olen niitäkin kuvannut. Haapaperhonenkin lenteli järven yllä.
Näytelmä siis jatkuu, eikä ole  uusintoja ;)
Mukavaa viikonloppua.

14 kommenttia:

 1. Hyvää viikonloppua Sinulle; näistä jutuistasi saan hyvän mielen!

  VastaaPoista
 2. Isokoskelo saattaa olla tosiaankin sairas, kun se käyttäytyy noin. Toivottavasti se on jotain ohimenevää. Tukkakoskelo on saanut hienosti poikaset kuriin ja nuhteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, kyseessä kuitenkin uhanalainen lintu. Tukkakoskelo tuntuu olevan tiukka kasvattaja

   Poista
 3. Mukavaa viikonloppua, toivottavasti ehdit vielä kuvailemaankin kun olet ollut noin ahkera. Meilläkin on vahtikoira, joka pitää huolen, ettei mikään pieni tai iso otus pääse liian lähelle äitiä. Se huomaa heti, jos tähtäilen kameralla jotakin ja on intoa pullollaan valmiina "metsästämään" yhdessä. Olen miettinyt pääni puhki, miten pääsisin siltä salaa yöllä pihalle katselemaan, josko näkyisi hirvieläimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Häivähdys ja kyllähän sitä ehtii, kysehän on vain valinnoista ;) Tuo karvakorva kyllä voi olla erimieltä. Ovat ne niin mukavia. Tuskinpa salaa lähtösi onnistuu, mutta jospa kuitenkin....

   Poista
 4. Oletpa ollut ahkerana! Meillä oli tänään sen verran lämmin, että meni se vähäkin puhti tuolla ulkona. Toivottavasti tuo lintu tuosta petraantuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen ihan rannassa, niin helle ei tunnu ihan niin hurjasti. Jos olisi kuivalla maalla, tuskin voisin tehdä yhtään mitään. Kiitos Tillariina

   Poista
 5. Tukkakoskelo on onnistunut kasvatustehtävässään. Sääli tuota isokoskeloa. Terve lintu ei käyttäytyisi noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukkakoskelo on ihan erilainen emo kuin isokoskelot joita rannassa myös liikkuu. Isokoskelolla on paljon tiukempi kuri.
   Olen samaa mieltä tuosta linnun tilasta, kaikki ei ole hyvin.

   Poista
 6. Ihania luontokappaleita ja komeita kuvia. Minusta tuntuu että isokoskelot ovat kesyyntymässä . Olen tavannut niitä melko läheltäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirlah, luontokappaleet ovat ihania. Olisiko tosiaan niin, olet mahdollisesti hyvinkin oikeassa. Isokoskelot ovat usein sorsien joukossa ja jopa talvehtii sulapaikoilla joissa talvella ruokitaan lintuja.

   Poista
 7. Taas kävin täällä Tiitsan luontoretkellä, eikä tartte kyllä ikinä katua. Huvittavia ovat nuo lokit puussa, samalla tavalla kuin tuo koskelon persoonallinen ja hauska lähikuvakin, joka oli samalla riipaiseva. ikäänkuin kaikki ei olisi oikein? Poikue emoineen oli kauniisti nähty (taas kerran)linssin läpi.. ei voi olla ihanampaa näkyä kuin sorsa tai nyt tässä pikkukoskelo poikineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava kun kävit ja viihdyit. Mennään taas pian uudestaan :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.