torstai 4. heinäkuuta 2013

Rannalta katseltua


Ihanainen aamuhetki jälleen....
Kaksi härkälintunuorukaista on oleillut mökkirannassa kaiken aikaa, pitävät varmuuden vuoksi välimatkaa, mutta eivät enää säiky kun menen kameroineni ihan vesirajaan.


P-poika laittoi rantaveteen katajaturoja, houkutellakseen kaloja lähemmäs. Tällä rannalla kun ei ole kasvillisuutta, muutamaa kaislaa lukuunottamatta. Västäräkki keksi siitä oivallisen oman saaren.


Päiväliikennettä. En huomioinut moottori- enkä purjeveneitä.

Uusi villitys, tämä näytti mukavalle menolle.

Melojat olivat melko kaukana, mutta ehkäpä idea selviää.

Tämä kuului jo ennenkuin näkyi. Kaukana selällä menee tämäkin.


Laivaväylällä  kohtasivat upeat vanhat paatit...


En arvaa edes veikata kuinka kaukana nuo ovat. ;)

Lähempänä rantaa lipui kuitenkin tämä kulkuneuvo

Ei täällä niin kovin yksikseen tarvitse olla :) Vesillä on nyt vilkasta.

16 kommenttia:

 1. Vesille mielivät nyt ihmisetkin, sinne vesistöjen vakiasukkaiden (lintujen) joukkoon... Minua aina jotenkin puistattaa ajatus sellaisesta kovin päristelevästä vesimenijästä, varsinkin lintujen pesinta-aikoina...

  Kauniita kuvia jälleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa selällä on vilkasta, kun mökkiläiset kulkevat vesitse kaupunkiin kauppoihin ja takaisin. Kovin paljoa ei sellaista "turhaa" päristelyä täällä näe, se on enemmänkin tuolla kaupungin rantamaisemissa tapahtuvaa. Liikkuminen paikasta toiseen ei luonnollisestikkaan haittaa, mutta jos päristelijöillä ei ole muuta kuin ajaa kilpaa saaren ympäri ja päin vesilintuja niin silloin kyllä alkaa sappi kiehua. Kiitos Kaisa

   Poista
 2. Noilta pärisijöiltä pitäisi kieltää kokonaan sisävesi ajelut. Liikaa melua ja vauhtia. Merellä on tilaa ja sinne mahtuu ääntä kunhan ei ajele rantoja pitkin. Onhan lento ja maalikenteen meluunkin puututtu miksei sitten vesiliikenteen meluun. Johan helpotti ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on polttoainen senverran arvokasta, että pahimmat päristelyt ovat jääneet. Tuon ison selän yli ei monikaan edes lähde... onneksi.
   Sinänsä, kuten jo Kaisallekkin sanoin, normaaliin liikkumiseen paikasta toiseen on ok, mutta se ypäriajo alkaa nyppiä, samoin kun katurallitkin. Helpotti täälläkin ;) Kiitos Harry.

   Poista
 3. Vesiliikkujia näyttää riittävän. Toivoisin kuitenkin kaikille liivejä päälle. Ja vesiskootterit toivoisin niin kauas kuin mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesiskootterit ja pikaveneet joilla pitää "keulia" vesillä, ovat kyllä melkoista "saastetta". Monesti heiltä juuri puuttuu myös liivit... eihän ne sovi imagoon. Kiitos seita

   Poista
 4. Ihana tuo västäräkki, omalla saarellaan:)
  Ruuhkaa vesiliikenteessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Västis oli siinä tänäänkin, vaikka illalla tuuli melkoisesti, kait sitten katajan suojissa on hyönteisiäkin joita napsia. Kiitos Sirpa

   Poista
 5. Ihanatntuo sinisen sävyt, matkaa onkin tosi vaikea arvioida vesillä.. Ihanat kuvat ja maisemat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulla ainakaan ole oikein mitään hajua noista matkoista. Kiitos Emileitha/Tarja

   Poista
 6. Monenlaista vesillä liikkujaa bongasit. Meloskelivatko pojat surffilaudoilla tuossa yhdessä kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla monenlaista kulkijaa liikkuu hyvillä ilmoilla. Nuo pojat olivat liikkeellä sellaisilla melontalaudoilla, kuulemma uusi hittilaji Supmelonta, kertoi minulle tuo tietävämpi sukupolvi. ;)) Kiitos Saraheinä

   Poista
 7. Luulin myös että pojat ovat liikkeellä jo aikaa sitten unohdetuilla surffilaudoilla, uusia hittejä näyttää tulevan aina!
  Jos olisin yksinvaltias kieltäisin vesiskootterit!
  Kerron yhden kirvelevän, menetetyn kuvauskokemuksen kun tiedän että saan vertaistukea:)
  Eilen oli loistava tilaisuus kuvata rantasipiä veteen kaatuneen kelottuneen puun päällä, se söi siinä jotain hyönteisiä ja oli niin kauniisti. Unohdin siinä innoissani zoomauksen, pah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VOI EI, miten ihmeessä sinä zoomin unohdit, voi harmitus. Tuon on pakko tietää sitä, että uusi tilaisuus odottaa ja se on jos mahdollista vielä upeampi. Koeta kestää ;)
   Vesiskootteri painajainen on vallab kauhia ;))

   Poista
 8. Kaunista kuvailua Tiitsalta jälleen kerran. Extrabonuspisteet tuosta kakkoskuvan asettelusta, upea!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.