maanantai 1. heinäkuuta 2013

Rantasipin poikanen esittäytyi

Tänä aamuna aitan nurkalla kuului"tiukkaa" keskustelua rantasipien kielellä. En heti tajunnut katsoa järvelle, sillä siellä se yllätys odotti.
Lokkien pesäkivellä seisoskeli täysin "valmis" rantasipin poikanen.
Rantasipit hautovat aluksi vuorotellen, mutta noin 10 vrk:n jälkeen emo huolehtii poikasista kuukauden, jona aikana ne varttuvat itsenäisiksi ja lentokykyisiksi.

Se aika on siis käsillä...
.. väsyttää....
Ihan ovat "valmiin" näköisiä, mutta käytös sentään paljasti poikaseksi. Näiden touhuja sainkin seurata pitkän tovin ja sain kuvattua rantasipiä hieman epätavallisessa ympäristössäkin, eli metsäkivillä.
Todella mielenkiintoinen lintu.

14 kommenttia:

 1. Hyvin saitkin kuvattua..jotain siinä selittelee omalla kielellään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, todella rauhallisia olivat joten kohtuullisen helppoja kuvata, vaikka en ihan liki halunnut tunkeakkaan itseäni ;)

   Poista
 2. Näiden sinun postauksiesi suola (hyvät kuvat pihvi) ovat nuo valaisevat tekstit, joissa kerrot faktoja eläimistä joita kuvaat. Enpä olisi tiennyt, että rantasipit hautovat aluksi vuorotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi, jatkossakin ainakin silloin tällöin tarjoan suolan kanssa ;))

   Poista
 3. Oi, en oo ikuna nähny rantasipin poikasta, reppanalla paljon asiaa ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerta oli minullakin ja en olisi tiennyt kuvaavani poikasta jos en olisi koko episodia ollut seuraamassa. Eipä se juuri erotu aikuisesta, no ehkä sentään kokonsa puolesta. Kiitos Mags

   Poista
 4. Minullakin pesii joka vuosi, varmaan se sama pari, jossain rannalla....en vaan ole onnistunut yhtään poikasta näkemään. Pitäsköhän nousta aikaisemmin ylös, ihan kukonlaulun aikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin on varmasti pesinyt tuossa joka vuosi, sillä olen nähnyt lentelevän joskus kymmenen vuotta sitten kun täällä viimeksi olen ollut. Ei tarvitse ihan kukonlaulun aikaan nousta nuokin kuvasin joskus 9-10 välillä ;)) Kiitos Hilkka

   Poista
 5. Hyviä kuvia. Näin tässä hiljattain meriharakan poikasia vaan rantasipin poikasia en ole havainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en ole nähnyt meriharakanpoikasia koskaan, joten tasoissa ollaan.;)) Kiitos S.Willberg

   Poista
 6. Itse olen vasta viime vuosina oppinut tunnistamaan rantasipin, erityisesti sen varoitusääntelystä. Sen perusteella lintu on mahdollistaa tunnistaa ennen kuin sitä on edes nähnyt. Hauska kuvasarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rantasipillä on kyllä niin hyvä suojaväri, ettei sitä helposti huomaa. Lentäessään se pitää hiljaista ääntä, mutta muuten ei juuri mitään. Vasta poikasten aikaan kuulee kyllä hyvin varoitusäänet. Oli jännä seurata niiden yhteistyötä, toinen vei minun huomiotani toisaalle kun toinen kutsui poikasta eri suuntaan. En ihan heti tajunnut koko hommaa, mutta ilmiselvää se kuitenkin loppujen lopuksi oli. Mielenkiintoinen lintu. Kiitos sakari

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tämä kaveri, herättyään esitti kyllä sellaisia elkeitä, että siitä kasvaa melkoinen sankarisipi ensi kesäksi. Nyt ei enää kuulu kuin aamuisen ohilennon äänet, lintujen laulut ovat hiljenneet ylipäätään. :(

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.