lauantai 3. elokuuta 2013

Päivän kala

Aamupäivällä seisoskelin laiturilla kuvaamassa perhosia, kun yllättäen huomasin aivan rantavedessä tumman hahmon...toisenkin... ja kolmannenkin
Oi melko tyyntä vielä, mutta sen verran aaltoa, että kuvat vääristyivät, eikä niistä selvää saanut.
Tämä tuli aivan likiKalat oleilivat rannassa koko päivän, mutta eivät tarttuneet minkäänlaiseen pyydykseen, ahkerasta yrittämisestä huolimatta. Lapsille tämä oli jännää.
Kaloja ilmestyi aina lisää ja lopulta niitä oli 5-6 kerralla nähtävissä. Ne olivat tuollaisia 30 - 40 senttisiä, mutta lajista ei ole varmuutta.


Ps. se perhoslitku muuten toimii tänään oli kolme suruvaippaa samaan aikaan aterialla ;)


Parhaaksi alustaksi osoittautui huokoinen auton pesusieni. Vanhassa kuparipannussa on litkut sisällä ja käännän sientä tarpeen tullen.

18 kommenttia:

 1. Kenties lahna, suutari, säynävä ja mikähän yks`oli... ovat kaikki vähän samannäköisiä, pienin eroin kuitenkin. Oliko evissä punaista? Siskonpoika huijaili noita viime kesänä pikku lipalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säynävää veikattiin mekin, mutta... Väristä on vaikea sanoa mitään, jotakin punaista kenties vilahteli jossakin valossa. Kotona saan(ehkä) kuvaa käsiteltyä niin, että evienkin värit tulee esiin.
   Siis onko tämä jotenkin tavallista noille kaloille? Ei ikinä ole huomattu moista, ei tältä rannalta tule kalaa :) Kiitos Wiltteri

   Poista
  2. Sorva oli se yks kala jota en eilen muistanut. Säynävässä on punaista evissä, mutta muilla kuten esim lahnalla evät ei niin erotu muusta värityksestä. Jos ei mato-onki tai pikkulippa tehoa kaloihin niin ehkä sitten dynamiitti...! ;) Veden heijastuksia voi vähentää pyöröpolarisaatiosuodattimella, ostin kerran sellaisen, ihan mukava lelu.

   Poista
 2. Haha, kiva nähdä väliin kalakuvia, mutta hienoa kun perhosbaari toimii, jäämme odottelemaan kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaperäisiä ahdin valtakunnan suuria mahtavia asukkaita, jotka toivat jännitystä moneksi tunniksi ;)) Perhoskuvia tässä ootellaan ;) Kiitos Pasi

   Poista
 3. Perhosbaaria kokeillaan täälläkin, hieman eri reseptillä... Ehkä pitäisi pystyttää useampi cocktail-paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useampia on meilläkin pihamaalla, mutta suosituimmat ovat kokopäiväisessä auringossa. Voisi kokeilla erilaisia coctaileja ;) Kiitos Susanna

   Poista
 4. Aika vonkaleita nuo kalat, kelpaisiko kalamiehelle ja kalanaisellekin.

  Perhosbaaria on kiva seurata, aikanaan oli sellainen terassilla. Siellä saattaa olla vilskettä yöaikaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nuo kelpaisivat, jos vaan saisi pyydystettyä;) Kiitos nainen.kuvastimessa

   Poista
 5. En ole missään nimessä kala-asiantuntija, mutta vanhempien mökin lähellä on lampi, jota kutsutaan "Ruutana-lammeksi" se on ainakin googlaamalla samannäköinen. Mitä parhainta sunnuntaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun syntymäkotini lähellä, täällä Heinolassa on myös Ruutanalampi, en kuitenkaan usko että nuo kalat olisivat ruutanoita, olivat sitten mitä hyvänsä. :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle, kun tämä sunnuntai on jo illasa.

   Poista
 6. Ompas mahtava kuvapyydys.. täytyy saada kokeiltua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin kyllä, miten moninainen vikutus tuolla houkuttimella onkaan. Jopa korennot lentelivät sen lähellä pyydystämässä hyönteisiä ;))

   Poista
 7. Ei mitään ihan pieniä sinttejä olekaan. Tuommoinen toimiva perhosbaari olisi kiva olla olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita ihan mieluusti ylös nostaisi, jos vaan saisi. =DD
   perhosbaari houkuttaa moninverroin muitakin ötököitä ja niiden mukana myös lintuja. Olisi pitänyt keksiä jo aiemmin :(

   Poista
 8. Kiitos perhoslitkuohjeesta! Pitää hankkia puuttuvat ainekset ja sitten baarin pystytykseen.

  Tuota kahvipannua katsoessani huomasin pannun nokassa olevan kannen. Miksi olet sitä kuullut kutsuttavan? Minun setäni puhui ennen vanhaan överlyöpistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä. Noita litkuohjeitahan on pilvin pimein, mutta hyvin tämä halpisversiokin toimi. Myös koppiaiset mieltyivät siihen:)
   Yritin muistella, miksi sitä olisi sanottu, mutta se kertoi milloin kahvi kiehui. Mitään erityistä nimeä en sille muista. Kiitos Piri.

   Poista
 9. Se nokan kansi on muuten sitä varten ettei torakat mene pannuun.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.