maanantai 12. elokuuta 2013

Sunnuntai parhaimmillaan

Jo aamulla pikkuinen lintunen pyrähti parvekkeen kaiteelle ja huvikseni nappasin kuvan likaisen ikkunan läpi.


Joko nytalkaa syksy kolkuttamaan ovilla ja ikkunanpielissä. Aurinko paistoi, joten pari tekstaria ja lähdimme pojan ja pojantyttären kanssa liikenteeseen.
Aluksi kaupunkikierros Jyrää-markkinat ja Kalamarkkinoiden uusintakierros. Sitten maitsulle kuvaamaan.


Rantapusikot kuhisivat pikkulintuja, joiden tunnistamisen jätin väliin. Mukavia veikeitä hiljaisia sirkuttajia.


Sirokeijuja oli paljon ja yritin tosissani saada naaraasta onnistunetta kuvaa. Se on lumoavan kaunis tietyssä valossa, mutta samalla haastava kuvattava, koska värit loistavat auringossa ja nuuttuvat sen mukaan. Tämä tulitikkua lyhyenpi ihanuus on meikäläiselle hankala myös tarkennuksen vuoksi. Monopodin avulla sain sentään jotain aikaseksi.


Pikakäynti syömässä ja katsastamassa joko amiraalit olisivat saapuneet. Eipä näkynyt, neitoka oli toistakymmentä ja yksi nokkosperhonen, tämän kesän ensimmäiseni


Ajelimme tarkistamaan perhosbaarit  ja täydentämään niitä. Hyvin oli perhosia vaikka kello oli jo siinä viiden hujakoilla. Herukkaperhonen isännöi yhtä baaria ;)Kahdella seuraavalla parveilivat suruvaipat, joista yhden sain kuvaankin Vielä korentopaikalle ja poika meni kokeilemaan onneaan mato-ongella. Nyt oli valo parempi. Punasyyskorentoja lenteli muutamia tarjoten mainioita kuvakulmia, tässä eräs poseeraus


Sirokeijukorentojen "tanssia" kuvasin melko pitkään, mutta ei sitä valmista sydäntä sitten tullut.

Pitkä päivä ulkona ja paljon kuvia. Kalansaalis ei kovin suuri ollut, mutta ruokakalta kuitenkin tuli. ;)

18 kommenttia:

 1. Hyvät kuvat, minulla kamera temppuilee aika paljon.
  Ei onnistu painaa kuvaa vaan jumittuu kokonaan ja sitten kun painan n 100 kertaa niin taas yhtkkiä toimii..alan väsyä siihen ja sormiin sattuu tuo napsuttelu.. oletko kuullut moisesta hommasta joskus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tekee minunkin kamerani, jos se ei esim. pysty tarkentamaan. Monesti manaan hyvän tilaisuuden menevän ohi, jos kamera on automaattitarkennuksella ja se hakee ja hakee eikä toimi , murr. Vika ei ole kameran, ainakaan minun kohdallani. Ei muutakuin kuvaamaan vaan.
   Kiitos Emileitha/Tarja

   Poista
 2. Hienot kuvat!

  Tarjalle: Minulla kamera jumittuu joskus, jos koetan ottaa kuvaa liian läheltä, pitkällä putkella jolla pitäisi kuvata kauempaa. Joskus jumittuu myös, jos jokin muu parametri on epäsopiva. Tällöin kannattaa rauhassa vaikka sulkea kamera ja korjata tilanne, astua vähän taaemmas tms. Joskus voi tietenkin vikaa ollakin, mutta väkisin ei kannata painella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iines ja kiitos tuosta vinkistä Tarjalle.

   Poista
 3. Hieno sommitelma tuo jossa sirokeijukorennot kuivuneet horsmakukinnot taustanaan. Ja myös punasyyskorennon passikuva ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seita, nuo sirokeijut olisi ollut kiva saada videolle kaikkine erikoisine toimineen, mutta kaikki tapahtui niin hitaassa tempossa ;)

   Poista
 4. Hyvin on tarkennus kohdallaan sirokeijussa. Aivan oikeassa paikassaeli mulkosilmissä.
  Ei ole muissakaan mitään vikaa.

  Olet siis jo kaupungissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KooTee, olen tosiaan kaupungissa nyt, mutta menen vielä nauttimaan tummista syyskesän illoista mökille.

   Poista
 5. Komeat kuvat!

  Meillä ei ole juuri näkynyt perhosia ja ne vähätkin aina karkaavat ennen kuin saan kuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikkeliähän ne ovat. Tuolla pitemmällä putkella sentään onnistun, kun ei tarvitse mennä niin lähelle. Metsänreunat ja tienvieret tuntuvat olevan tämän ajan perhosten mieleen, ja kohta ne isot komeat jotka ilmestyvät puutarhoihin. Lykkyä tykö Sussi ja kiitos.

   Poista
 6. Voi miten on taas korennot kohdillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matonkude, yritän tässä hieman terästäytyä ;)) Ei vainkaan, oli vaan niin sopiva valo ja tilaisuus.

   Poista
 7. Ikkunan läpi otettu kuva on hyvä, sinulla taitaa olla puhtaat ikkunat! Huomasin perhoskuviasi katsellessani, etten ole nähnyt tänä kesänä yhtä ainutta amiraalia, ehkä olen liikuskellut väärissä paikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm... tuota tunnustan, että ei ole ikkunat ovat tosi likaiset, enkä uskonut kuvaa saavani. Yllätys tuo oli kuitenkin ;)) Silti ikkunoiden pesu on työlistalla. Kiitos nainen.kuvastimessa

   Poista
 8. Hienoja kuvia kaikki mutta sirokeijun kuva on valtavan kaunis ja nousi tuolta omaksi suosikikseni. Ja tämä alin on myös ihana, upeat värit ja tuo koko tausta kaikkine voiko jo sanoa talven törröttäjineen!
  Täällä suruvaipat ovat ahkerimpia baarissa kävijöitä!
  Hieno postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokeijusta ja ylipäätään noista pikkuisista korennoista on tullut suosikkeja, lajeja ei vaan kovin montaa tunnu lentävän enää tähän aikaan, tuo alin on myös minun mieleeni;)
   Suruvaipat ovat tosiaan ahkerimpia baarin antimien nauttijoita saa nähdä kuinka käy jos amiraalit ilmaantuvat. ;) Kiitos Vikki.

   Poista
 9. Ihania ovat kyllä perhoset, en tiedä, tulen aina hyvälle tuulelle, kun näenkin niitä, ja kun katson vaikka kauniita kuvia, kuten täällä, tuttuja ovat.
  Minullakin kieppuu tuossa ikkunan takana.
  Tänä vuonna ennätys neitosia 4, mutta vain yksi suruvaippa ja amiraali.
  Jospa tulisi vielä kuumat aurinkoiset kelit, perhosia vois tulla lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olla noitten upeiden värikkäitten vaeltajien aikaa, joten varmasti niitä ilmaantuu lisää. Ja tulee niitä aurinkoisia päiviä ja vaikka ei kuumaa tulisikaan niin aurinko pitää niitä kyllä lennossa. Toivotaan parasta, tänään oli hyvä päivä, vaikka tuulikin. Kiitos seijastiina

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.