maanantai 14. lokakuuta 2013

Kultainen lokakuu

Tänäänkin oli ihanaa suorastaan kahlata kuivissa kahisevissa keltaisissa lehdissä. Muita värejä ei juuri ruskassa näy, mutta pidän tuosta kultaisesta metsästä, kultaisista poluista ja tienvieristä. Kultaa oli illansuussa myös Ruotsalaisella.


Pienen pakkasen tuomaa syyskirpeyttä oli ilmassa aamulla, mutta päivällä oli oikein leppoisan oloinen keli, kun katselimme kuusikymmenpäistä joutsenparvea pellolla.
Onkohan tämäkin poikanen lähdössä muuttomatkalle?


Jotenkin tykästyin tähän kuvaan, en kyllä tiedä miksi :)

Joskus juuri se lintu jonka todella haluaisi saada kuvaan, ilmestyy kuin tyhjästä ja lentää hyvin läheltä kauniisti ohi, kun et ole valmiina. Yrität kiivaasti saada tarkennettua, mutta ei... ei se vaan onnistu ja lintu lentää jo liian kauas.
Periksi ei anneta vaan vaikka tietää mahdottomaksi, odottaa ihmettä ja kokeilee. No, tulos ei ole sitä mitä toivoo, mutta ...

... varpushaukaksi sen tunnistin.
Haukka on mielettömän upea lintu ja harvoin siitä onnistuu ylipäätään kuvia saamaan. Tarvitaan jo paremmat vermeetkin, joten olen tyytyväinen ;))

Upea viikonloppu takana ja toivottavasti myös sellainen viikko edessä, ihan meillä kaikilla.

16 kommenttia:

 1. Upeaa kultaa järvellä, aivan ihana kuva, kuin myös siivekkäistä!
  Hienoa viikkoa Tiitsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli, nyt kulta loistaa kaikkialla... vielä hetken. Samoin sinulle erittäin hienoa viikkoa.

   Poista
 2. Siellä on kyllä niin kaunista kultaa järvellä!
  Ja tuo haukka on kyllä mahtavan upea lintu!
  Ja kun tarkasti sitä katsoo, niin näkee sen ilmeenkin!
  Hyvää viikkoa sulle Tiitsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haukat ovat ylväitä upeita lintuja, niistä huokuu se pelottomuus jo pelkästä olemuksesta. Kiitos Harakka ja samoin sinulle oikein hyvää viikkoa.

   Poista
 3. Tykkään myös tuosta joutsen-kuvastasi ja mietin mikä siinä viehättää. Tämä näkymä voisi olla mistäpäin maailmaa tahansa, vaikkapa Ranskasta ja voisin kuvitella että taiteilija istuisi baskeri päässään tätä näkymää ikuistamaassa, että sellainen mielikuva :)
  Tänään kahlasin näisä kahisevisa lehdissä harava kädessä ja nautin tästä päivästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä mielikuva sinulle tulikin, sopisi vallan mainiosti Ranskan maaseudulle. Kiitos Vikki ja lisää nautittavia päiviä sinulle.

   Poista
 4. Eilen jo katselin toista blogiasi ootko laittanut sinne jotain, kun sinusta ei ole kuulunut vähään aikaan mitään. Onneksi olet ollut vaan haukkajahdissa, eikä ole sattunut mitään.
  Tuossa katselin kirjaa Päiväpetolinnut ja pöllölinnut ja ihailin niitten höyheniä ja mitetin miten mielelläni löytäisin huuhkajan rintahöyhenen, sillä niitten höyhenet on tosi kauniita. Harvoin kait niitä luonnosta löytää?
  Toivon sinulle onnea haukkaretkillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sattunut mitään, aika vaan on mennyt liian nopeaan, eikä ole edes kunnollisia kuvia tullut tuosta kamerasta ulos. :)
   Nyt pitäisi tilanteen tasaantua ja postausten normalisoituvan. Huuhkajat ovat upeita ja joskus vuosia sitten pyysin lintutalolta huuhkajan sulkia ja höyheniä, kun rakentelin sellaista unisiepparia. Kyllä ne ovat kauniita, mutta taitaa olla vaikeaa luonnosta löytää. Kiitos Betunia.

   Poista
 5. Lokakuu näyttää kauniilta - miksi Juice laulaa jotakin sellaista, että lokakuu näkyisi kielteisesti ihmisissä? En ymmärrä, Sinunkin kuvista näkee miten ihanaa lokakuussa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, useinhan lokakuu esittäytyy meille tuulisena ja sateisena, jopa myrskyisenä. Nyt on ollut kaunista, poutaista ja lämmintä. Ollaan jo puolivälissä, joten vaikka nyt tulisi sateet ja myräkät niin olemme saaneet tästä ihanuudesta nauttia ja imeä voimia. Kiitos Marja.

   Poista
 6. Upeita kuvia, jälleen kerran :-)

  VastaaPoista
 7. Ei näillä harraste välineillä oikein tahdo ehtiä aina mukaan noihin tilanteisiin. Kyllä nuo mulle kelpaa ja hienot ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun kelpaa;) Tokihan sitä aina haaveilee niistä "onnistuneista" kuvista ja varsinkin näitten haukkojen ja pöllöjen kanssa. Mikähän siinäkin on ? Kiitos Harry.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.