lauantai 26. lokakuuta 2013

Onhan se sumeata...on

Vaan eipä huolita moisesta. Sadesuoja kameraan mukaan, asianmukaiset muutkin varusteet ja matkaan.
Joutseniahan tänään pääasiassa bongailtiin. levähdyspaikkoja tarkasteltiin ja laskettiin matkaan lähteviä. Erityisesti nuoria joutsenia seurattiin. Kovin oli vähälukuisia tämän kesän poikaset.
Meidän lenkkimme varrella tavattiin useampiakin parvia joista suurin oli 108 yksilöä ja pienin kaksi :) Yhteensä 160 joutsenta.

Pelloilla oli sumua, ilma lämmin, eikä edes satanutkaan. Mikäs siinä yrittäessä tallentaa lokakuisia tunnelmia.

Eräs joutsenperhe vietti aikaa keskenään hieman erillään muusta porukasta.

Lento kohti sumuista tulevaisuutta...


Jostain kummallisesta syystä tykkään näitä kummastakin. Auringossa en tällaisia kuvia voisi saada ;)

Nämä eivät ole joutsenia, mutta aivan ihania.


Niitä oli paljon, mutta kovin arkoja. Auton ikkunasta onnistuin tämän nappaamaan. Oven kun aukaisi niin ei nähnyt ainuttakaan enää.

Vielä pikainen pyörähdys mökillä, jonne perustettiin myös ruokintapaikka, koska olen nyt nähnyt siellä useammankin kerran puukiipijän ja harmaapäätikan. valkoselkätikankin epäillään asustelevan lähistöllä. Jospa joskus vaikka onnistaisi....

30 kommenttia:

 1. Näissä on kyllä ihana loppusyksyn valo, tykkään myös!
  Onko kesä ja vapaus villiyttänyt lampaat, kohta se lampolan ovi taitaa aueta!
  Parikkalan Siikalahdella oli havaittu 170 laulujoutsenen parvi! Jännä nähdä vielä loppuraportti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki. Ei taida lampailla vielä olla kiirus lampolaan, ainakaan päivällä. Tänäänkin parhaimmillaan +13 ja jopa aurinkokin paisteli.
   Jännityksellä odottelen minäkin loppuraporttia joutsenista ja varsinkin niistä nuorista.

   Poista
 2. Idyllinen joutsenperhekuva, nuo lampaat olivat hyvä loppuveto! :)

  Leppoisaa talviaikaan siirtymistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina, leppeästi sinne talviaikaan siirryttiinkin ;) Nuo lampaat olivat ihania ja olisi niitä enemmänkin kuvannut, jos ne vaan olisivat suostuneet.

   Poista
 3. Kauniin sumea lokakuun tunnelma näissä kuvissa! Tämä viikonloppu taitaa olla juuri oikea joutsenten bongaukseen. Ihkut bäät! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pessi. Taitaa olla niitä viimeisiä viikonloppuja tälle syksylle jolloin joutsenia suurina parvina näkee. Siksi varmaan juuri tämä viikonloppu onkin valittu viralliseksi bongausviikonlopuksi. Bäät on aina ihguja ;)

   Poista
 4. Hienot utuiset kuvat joutsenista ja lammaskuva ihan mahdottoman hieno!
  Ovatko jossain kallionkielekkeellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen kallionnyppylä se taisi olla, kun niin nopeasti katosivat näkyvistä yrittäessäni avata varovasti auton ovea. Ei heitä ihan noin vaan kuvata =DD Kiitos Harakka

   Poista
 5. Hieno joutsenperhe ja nuo hienot "määt", pelkäsin niitä pienenä mutta en hevosta, kuljin aina sen mahan alta...äiti taas pelkäsi sitä että potkasee minua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania nuo lampaat ovat, mutta säikähtäähän niitä kun tulevat "puskemaan" ja hamuamaan hihaa suuhunsa. Sinä olet sitten ollut oikein hevostyttö:) Kiitos Hilkka

   Poista
 6. Juu hienoja nuo joutsenetkin, mutta tykkään erityisesti tuosta lammaskuvasta. Mielenkiintoinen rajaus ja nuo taustalla hämärästi näkyvät puut täydentävät tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi. Juuri ja juuri sain väännettyä kameraa sen verran, että kuvan sain, siinä se sommittelu. Ehkä se pitäisikin tehdä aina näin, ei tulisi yliyrittämistä ;)

   Poista
 7. Tosiaan aika sumuista eilen, mutta ihan kivasti onnistuit joutsenia bongaamaan.
  Ihana kerrassaan tuo lammaskuva, pidän myöskin rajauksesta kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenten bongaajia oli runsaasti teiden varsilla, jopa moottoritien reunoilla kameroiden kanssa tai ilman.
   Kiitos Seija

   Poista
 8. Sumuinen sää tuo noihin kuviin oman tunnelman, hienoja! Tikoille voisi laittaa rasvaa talviruuaksi. Mieheni kanssa ostimme kauppahallista suolaamatonta sianihraa, joka oli nahassa kiinni. Hän kiinnitti ihran puunrungolle kanaverkon ja rautalangan avulla. Kiva lisä tiaistenkin talviruokintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota tunnelmaa juuri hainkin ja hyvä jos se välityy muillekkin. Silavaa olen kysellyt täältäkin ja kauppias lupasi jättää sivuun. Linnut tykkäävät siitä paljon enemmän kuin teollisista rasvapalloista tai pötköistä, jotka nekin ovat ihan hyviä. (ainakin jotkut) Kiitos Saraheinä

   Poista
 9. Hienot kuvat! Paljon on joutsenia liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi, se on nyt sitä aikaa.... joutsenten aikaa

   Poista
 10. Kyllä niitä joutsenia nyt näkyy, eilen näimme mummulaan ajellessa satoja, kun olivat pelloilla syömässä, kauniita mutta niin haikeaa kun ovat poispäin menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikeeta kenties, mutta kun niitä seuraa niin ne ovat täynnä intoa lähtöön, huutelevat ja käyskentelevät aivan erilailla kuin kesällä. Ne haluavat lähteä. Tullakseen taas yhtä riemulla takaisin. Kiitos Sarppu.

   Poista
 11. Minäkin yritin tähystellä laulujoutsenia, vaan en ainoatakaan havainnut. Ilmeisesti lähtivät täältä jo hyvissä ajoin, kun vedet ovat olleet jäässä toista viikkoa.
  Sumuisen harmaa ilma on tavallaan hyvä tunnelmantuoja, tykkään. Huomaan, ettei lunta ole lainkaan. Täällä saattaa jo hiihtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat olla jo täällä etelämpänä, kun teillä tuollainen talvi siellä jo on. Sumua kuvataan innolla kesällä, mutta näin lokakuussa se usein mielletään tylsäksi harmaudeksi. Minusta tässä ajassa on tiettyä salaperäisyyttä, tunnelmaa jota ei kesäisissä usvissa ja sumuissa ole.
   Ei täällä ole lumesta tietoakaan. Tänäänkin yli kymmenen lämpöastetta ja aurinkoakin. Kiitos aimarii

   Poista
 12. Sinne etelämmäs ne on siis laskeutuneet. No, mikäpä siellä on ollessa. Ruokaa riittää pellolla ja toistaiseksi on vielä lämmintäkin. Lokakuun sumutunnelmat on kohdallaan kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä tosiaa on piisannut, pajunkissatkin ovat jo puhjenneet ja pelloilla ruoho viheriöi paremmin kuin kesällä konsaan. Niinkauan joutsenet sänkipelloilla viihtyvät kunnes isännät kyntävät sängen mustalle mullalle. Kiitos seita

   Poista
 13. Yks ja toinen on saanut mitä kauneimmat kuvat laulujoutsenista, useat perheet olen itsekkin nähnyt, tänään bongasin pariskunnan joilla oli vain yksi poikanen mukana, mutta niin arkoja, jonkinlaisen kuvan niistä sain, sinulla hienot kuvat. Näyttelyä tässä odottelen, johon monta sataa on laittanut joutsen kuvansa, ehkä sait myös sähk.postin ?julkaisevat 30.10 terv..sanosekukkasin blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti on joutsenia kuvattu ja mikäs niitä onkaan kuvatessa, jos vaan onnistuu liki pääsemään. Kovin arkoja ne näin lähdön alla tuntuvat olevan. Sain kyllä aikoinaan tuon kilpailun sähköpostin, mutta unohdin sen sitten kokonaan. Jännityksellä odottelen minäkin näyttelyä.

   Poista
 14. Kuvat lentävistä joutsenista ja lampaista ovat tosi hyviä. Harmaa kosteus on aivan käsin kosketeltavaa.

  VastaaPoista
 15. Kaunista sumutunnelmaa... Valon vähyys saa kuvat joskus unohtumattoman hienoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ilman varjoa ei ole valoa, vai kuinkas päin se olikaan ;) Kiitos Kaisa

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.