tiistai 19. marraskuuta 2013

Niitä sanoja ei aina keksi...

Montakohan kertaa olen jo tätä postausta aloittanut, enkä löydä oikeita sanoja. Moni teistä arvaa jo, että koetan kertoa tuosta sunnuntaisesta mieltäni kuohuttaneesta tapauksesta.
Yritän pysyä objektiivisena ja välttää turhaa dramatisointia. 
Kävimme joutsenkierroksen ja ihastelimme tuota jäljellä olevaa parvea, siellä ruokailtiin vielä ahkerasti. Kuten jo kerroinkin muutamia näistä on menehtynyt lentäessään sähkölankoihin, surullista. Nyt kuitenkin on suunnitteilla merkitä nuo langat, jotta turmilta vältyttäisiin.
Tätä näkyä en tahdo enää nähdä...


Pellolla kiinnitti huomiota harakka ja varisparvi, näimme jotakin valkoista ja menimme katsomaan.
Kuollut joutsen ja ympärillä kuolleina 5-6 supia ja yksi kettu. Tämä joutsen tuskin oli tuohon paikkaan kuollut oli kait tuotu syötiksi. :(((
Tämä on kuulemma ihan tavallista, siis supien ja kettujen haaskalta ampuminen, mutta miksi ne jätetään lojumaan sinne pellolle ja miksi tuo joutsen....:(
Olikohan sekin ammuttu, sillä myöhemmin löysimme toisen kuolleen joutsenen joka oli lentänyt sähkölankoihin ja siltä oli melkoisesti höyheniä lähtenyt. Niin sekin oli viety metsän reunaan, eikä haudattu.
Kuvan joutsen näytti muuten ehjälle, mitä nyt varisten repimältä ja tuossa paikassa EI ollut sähkölankoja.
Olen jo lapsena tottunut metsästettyihin eläimiin linnuista jäniksiin ja kettuihin, ei siitä ole kyse, ettenkö ymmärtäisi supien ja kettujen metsästystä, mutta en ymmärrä tuota näkyä.

Anteeksi jos pahoitin jonkun mieltä. En tee toista vastaavaa postausta, ehkäpä tämäkin olisi saanut jäädä kirjoittamatta.

Palataan  mukavampiin kuviin. 
Elämäni ensimmäinen kohtaaminen kauriin kanssa. Kaukanahan ne olivat, mutta kuitenkin....


Lintumaailmakin monipuolistuu kokoajan.
Urpiainen on taas ilmaantunut ilahduttamaan ilmeillään.


Ja viherpeippo näyttää olevan melkoinen sottapytty ;)Mukavaa viikon jatkoa ja jokohan se luvattu talvi viikonloppuna tulee ;)

29 kommenttia:

 1. Minun mielestä ainakin on varsin hyvä, että näistäkin epäkohdista kirjoitetaan. Aika pysäyttävä postaus. Toivottavasti asialle tehdään jotain ja pian, tavalla tai toisella. Tuo on lintukuvaajalle aika lailla kuvausreissusta terän vievä kokemus.. Alemmissa kuvissa on pirteyttä ja elämäniloa vaikka muille jakaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se näky tuntui todella pahalle. Ihan kaikkea näkemääni en täällä julkaissut, mutta kuvina ne ovat. Samoin heti paikan päältä olin yhteydessä lintuporukoihin. Valitettavasti täällä on muutamia "isäntiä" joille tällainen on eräänlaista huvia. :(( Uskon kuitenkin, että asia etenee. Kiitos JPK

   Poista
 2. Ethän nyt toki ole tehnyt mitään väärää jos ilmaiset tunteesi, ei kai kukaan tuollaisesta näystä ilahdu. Viherpeippo näyttää minusta olevan ahmatti ja sottapekka :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmastikkaan kukaan ilahdu ja siksi ajattelinkin niitä lukijoitani joille tämänkaltaiset postaukset saattavat olla liian raakoja. Kiitos Jaska.

   Poista
 3. Kyllä tässä aika sanattomaksi meni. Hirveää tuollainen touhu. Kyllä eläintäkin pitäisi kunnioittaa, se minulla tulee mieleen. Ei se mikään roska ole. Jos tapetaan, niin huolehditaan sen jälkeen, että se eläin saa kunniallisen lopun. Tekisi mieli pari rumaa sanaa päästellä, mutta jätetään nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo, että viedään rauhoitettu kansallislintumme haaskaksi pellolle on kyllä todella käsittämätöntä. Ei pysty ymmärtämään, en varmaan pitkään aikaan mene tuosta ohi... :( niin ettei näky tule silmiin.

   Poista
 4. Samaa mieltä JPK:n kanssa. Minä jos tuollaista olisin tavannut niin reippaana metsästäjäperheen "tyttärenä" olisin kertonut Riistanhoityhdistyksen pomolle noista raadoista, joutsen parka...otan osaa :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikanpäältä jo soitettiin asiasta ja sitä kautta sainkin tiedon "lankoihin lentäneistä" joutsenista. Muutamat "isännät" elävät kuin villissä lännessä. :(

   Poista
 5. Myös tuollainen luonnon dokumentointi kuuluu luontokuvaajille, vaikka kuinka ikävää se olisi. Eihän näitä kukaan luontoa ja eläimiä rakastava ihminen miellellään katsele. Mikäli joutsen on ammuttu niin sehän olisi kaiketi jo ihan poliisiasia??
  Tulipa vain mieleeni Vuoden Luontokuvakisan perävaunutrailerin ruhjoma poikue.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen KooTeen kanssa samaa mieltä, että olisi jo tämä juttu poliisiasia.
   Ei tällanen ole lainkaan luvallista, mitenkään, ei missään mielessä.
   Onkohan tarkotuksella alettu keräämään näitä raatoja ja houkutella jotain muuta luvatonta näillä???
   Muut kuvasi oli niin kauniita, mutta hyvä, kun kirjoitit täällä tästä, toivottavasti tälle asialle tehdään siellä jotain!

   Poista
  2. Asia ja dokumentointi toki kuuluu, mutta mietin onko blogi oikea paikka tällaista materiaalia näyttää. Toisaalta maailma on melkoisen raadollinen, vaikka se kauniina kuvina mieluummin nähdäänkin.
   Asia lähti tosiaan heti sieltä jo eteenpäin, ei tullut mieleenkään jättää sitä sikseen..
   Harakka, samaa mietin itsekkin, koska se pelto oli oikeasti kuin taistelutanner, eikä vain yhden yön tulos. Kaikkea en tänne halunnut tuoda.

   Poista
 6. Minusta tuntuu todella, todella pahalta...Käyn Isoa Taistelua kiletääkseni Suomessa Turkistarhauksen ja kettujen murhaamisen. Tutkiajt ovat todenneet, että kettukantaa EI TARVITSE SÄÄDELLÄ: Ilves hoitaa sen. Sisareni mies on taas henkeen ja vereen luontoihminen ja luontokuvaaja sekä erikoistunut lintuihin ja SUPEIHIN.

  Sanoin tässä yhtenä päivänä R:lle, että joutseneen murhaaminen on minulle kuin murhaisi ihmisen...Ja siitä en tingi.

  Niin kaun kuin en kasva jouluruusua, minä jatkan ja onneksi turkistarhaus on jo laskevan auringon elinkieno. Minä kumma elinkeino voi perustua eläinten kidutukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kun on ilveksiäkin niin paljon muka, että niitäkin pitäisi rajoittaa :(
   Isäni aikoinaan metsästi, silloin se oli ruuan hankkimista pöytään, mutta luontoa ja luontokappaleita hän opetti meidät kunnioittamaan. Mieluusti olisi supia kuvannut elävänä enkä ...
   Joutsenen näkeminen kuolleena tuossa pellolla ja tajuaminen, että se on syötti oli karmeaa.

   Poista
 7. Hiljaiseksi vetää tuollainen julmuus. Hyvä kun toit esiin tämän!

  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sanat hävittää tai sitten mieli suoltaa sellaista tekstiä ettei sitä kehtaa edes ääneen sanoa.
   Odottelen mitä tuleman pitää. Kiitos Minttuli

   Poista
 8. Hyvä, kun kirjoitit - ihan täyttä asiaa. Mieheni kuulu metsästysseuraan ja siellä on säännöt niin tiukat, että tuollainen ei tulisi kuuloonkaan. Jos joku salaa yrittäisi tuollaista tehdä, sana leviäisi ja tekijä kyllä saataisiin melko varmasti vastuuseen teostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästysseura on nyt myös tietoinen tästä, en tiedä onko tämä sankari tai sankarit sitten joitain häiriköitä joita ei säännöt muka koske.Eiköhän tämäkin tästä etene.

   Poista
 9. Jotka tuollaista tekee, niiltä pitäisi ottaa aseet ja luvat pois!

  Viherpeippo on hauskan näköinen sottapytty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samaa mieltä olen. Metsästäjä, siis oikea sellainen ei tuota tee.

   Poista
 10. Onneksi oli nuo alemmatkin kuvat, vähän helpotti oloa. Paha mieli tuli tosiaan tuosta ylimmästä kuvasta, kyllä ihminen vaan on julmin peto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi ne alemmat kuvat siinä ovatkin, onhan kuitenkin onneksi luonnossa näitä mukavia asioita yhä enemmistö. Kiitos Sude

   Poista
 11. Oli varmasti todella kurja nähdä ja kokea tuollaista kuvausreissulla, lukijallekin tuli paha mieli. Silti oli hyvä, että toit asian esiin ja myös toimit konkreettisesti viemällä asiaa eteenpäin. Joutsen on niin kaunis lintu, että ei millään tahtoisi sitä käytettävän syöttinä, eikä muutakaan eläintä tuolla tavoin.

  Olen törmännyt muutamiin metsästäjiin, joiden kanssa olen ollut eri mieltä ilveksen metsästämisestä. Heidän mielestään ilveskannat ovat liian suuria ja nimenomaan siksi, että ne verottavat heidän suosikkisaaliitaan peuroja. Siinä on tullut esiin joidenkin, ei suinkaan kaikkien metsästäjien, muutenkin melko kovat ja parkkiintuneet asenteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi "oikeat" metsästäjät myös suojelevat ja hoitavat luontoa ja eläimillekkin annetaan oma arvonsa, metsästystilanteessakin. Niin oli ennenkin, silloin kun metsästys ei ollut huvia. Kiitos nainen. kuvastimessa.

   Poista
 12. En yhtään ihmettele että mieltäsi kuohutti! Mitä ajattelee tälläinen ihminen joka toimii näin, tunteetonta!
  Oikein hyvä että toit asian esille ja viestitit asiaa siellä eteenpäin!

  Saa nähdä tuleeko tänne tänä talvena urpiaisia jäi vähän paha mieli viime talvesta kun niitä kuoli salmonellaan!
  Ihanat kuvat viherpeiposta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä lie ajattelee, leikkii suurta valtiasta ja on olevinaan luomakunnan herra. Tuskin osaa kunnioittaa ihmistäkään. En välittäisi oikeastaan tavata moista olentoa :(
   Urpiaisten tuloa hieman jännitän minäkin. Marjoja ei ole, mutta lepissä on paljon käpyjä joten edes jotakin ruokaa tarjolla. Urpiainen on herkkä sairastumaan, toivotaan kuitenkin edes muutamia punalakkeja näkyvän tänäkin talvena. Kiitos Vikki.

   Poista
 13. Tämä oli tärkeä postaus, epäkohdista täytyy kertoa, silloin kun niihin törmää!
  Tunnelmasi olivat ymmärrettävästi järkyttyneet, kun tähän näkyyn törmäsit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kokonaisuus järkytti. Pelkästään kuollut joutsen tuntui tosi pahalle, mutta sitten vielä se kaikki muu. Ja kaikki vaan joidenkin huvituksen vuoksi :(((

   Poista
 14. Aivan järkyttävä tuollainen teko,että ihminen on julma. Pikku linnut on söpöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jotkut meistä kuvittelevat olevansa kaiken yläpuolella. Asiallisen metsästyksen hyväksyn tietyin edellytyksin, tässä ei ollut asiallisuudesta tietoakaan. Kiitos Irma.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.