sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Punatulkkujen päivä

Tuuli tuivertaa niin, että saa kahlita itsensä paksuun mäntyyn ja päätä suojaamaan tarvitaan kypärää, koska käpyjä sataa alas melkoisella voimalla.:) On punatulkkujen, töytötiaisten, hömötiaisten ym tiaisten päivä. ;)
Neljä tuntia ulkona toi eteen monenlaista. Linturetki muodostui monista tunteista.

Tänään on kuitenkin punatulkkujen vuoro. Mökin ruokintapaikalla niitä oli iloksemme viisi

Myöhemmin, monien seikkailujen jälkeen tapasin lisää punaisia lintujaNo sama tulkkuherra noissa kuvissa on, mutta se oli ainoa jota pääsin kyllin lähelle ;) viisi tulkkua laskin täälläkin olleen.

Melkoisen hankalaa oli kuvaaminen, vaikka aurinkoakin ajoittain oli. Lähes poikkeuksetta osuimme aina pilven kohdalle ja siksi ne "huippukuvat" töyhtötiaisista ja hömötiaisista antavat yhä odottaa itseään =DD Ainakin tiedän mistä ne löydän.

Ihminen on kummallinen eläin, aina ei oikein jaksa ymmärtää sen toimintaa tuolla luonnossa. Se aiheutti tänään lievää suurempaa suuttumusta, mutta jätän toiseen kertaan. :(

24 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat punatulkuista!

  Ihmisen jäljet luonnossa aiheuttavat välillä tunteita. Omaa kokemusta riittää :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Harvoin olen törmännyt kovin "pahoihin" tilanteisiin, mutta onneksi ne ovatkin vähemmistönä. Mietin teenkö näkemästäni postausta vai en. Nämä eivät ole kauniita katsella. :(

   Poista
 2. Ihana punatulkku, sillä on niin muhkeat muodot! Sellaiset herkut olen ladannut pihalle, mutta eipä niitä ole meillä näkynyt. Kunnon retken teitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeita ovat punatulkut nyt ja olen ollut huomaavinani, että viihtyvät hieman sivummalla. Mökin lintulaudalle ostin Lidlistä sellaista siemenseosta joka oli tarkoitettu metsälinnuille. Ihan pieniä siemeniä. Niistä tuntuivat tulkut tykkäävän ja taisivat sopia muutenkin ruokavalioon. Kiitos Tillariina ja kyllä ne tulkut vielä löytävät tiensä siihen sinunkin pihamaallesi.

   Poista
 3. Siis punatulkut ovat tulleet ja aina se sykähdyttää yhtälailla!
  Jospa tänävuonna :)
  Kaikki eivät osaa tai ymmärrä nauttia tästä ilmaisesta terapiasta!
  Kesällä tavoitin kaksi poikaa rikkomassa isoa muurahaispesää vielä harmittää etä ohitin asian pelkällä kamalalla mulkaisulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkkuja on nyt paljon. Viimevuonna en montaakaan tavannut ja tänäänkin toistakymmentä ja taas uudessa paikassa. Ovat muuten melko hankalia havaitakkin, joko korkealla latvassa tai maassa pusikoiden suojassa :)
   Kaikenlainen tunteettomuus ja välinpitämättömyys on yleistynyt. On sitten kyseessä ihminen, oma lemmikki tai luontokappale. :(

   Poista
 4. Tiitsa, ihanat tulkut!

  Taidan arvata...minä luontosuutun luonnon ja eläinten puolesta usein. Tänään kiinnostava juttu luontokuvaajista Helsingin Sanomissa. Siellä myös Hautala kertoo rivien välissä luontoihmisten eli kuvaajien ja ei niin luonnosta ja eläimistä piittaavien törmäyskursseista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena ja kiitos myös viimeisimmästä ;)
   Törmäyskurssille tosiaan joutuu melko usein, vaikka koetankin muistaa, etteivät kaikki vaan samanlailla välitä luonnosta. Silti en voi hyväksyä tekoa joka osoittaa selkeää julmuutta luontokappaletta kohtaan.

   Poista
 5. Hienoja kuvia punatulkuista. Meillä vaan ei ole vielä näkynyt ja muutenkin ovat aika harvinaisia vieraita täälläpäin.
  Hyvää alkavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka. Harvoin niitä näkee, mutta jostain syystä nyt on tullut vastaan useammankin kerran ja mikäs sen mukavampaa ;)

   Poista
 6. Punatulkut ovat niin ihania talvilintuja, hienot kuvat sait myrskypäivän iloksi! Seurailin oman pihapiirin lintubaarin kuhinaa ainoastaan ikkunasta, ja olin näkevinäni siellä rouva punatulkun. Jospa huomenna olisi herrakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Teilläpäin taisi myrskytä vähän rajummin kuin täällä ;) Punatulkut ovat ihana väripilkku tässä harmaudessa ja entäs kun tulee se valkoinen lumipeite joskus ....

   Poista
 7. Punatulkku on kauneimpia lintujamme minusta.
  Mökillä saan sitä seurata pihalla kesällä.
  Täällä kaupungissa kuulen usein ääntä kyllä mutten vielä päässyt näkemään oikein.
  Ihkut kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, punatulkku on niitä kauniinpia ja sympaattisempia lintujamme ja sen muistaa jo lapsuuden ajoilta asti ;)
   Hieman syrjemmässä viihtyvätkin paremmin, sen olen huomannut isot vanhat puutarhat tuntuvat niitä viehättävän. Loistavia piiloutujia ovat kyllä :) Kiitos Seijastiina.

   Poista
 8. Hienot kuvat punapaidasta!

  Minuakin harmittavat ihmisten aihettamat jäljet ja vahingot luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Melkoista kiemurtelua oksien raoista nuokin vaativat, odotan yhä sitä ns. parasta kuvaani ;)
   Ei aina oikein jaksa ymmärtää....kaikkea sitä pahaa mitä ihminen saa aikaan :(

   Poista
 9. Punatulkku on kaneipia lintuja,Hienot kuvat olet ottanut niistä. Tulin vasta vierailulle Mukavaa alkavaa viikoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irma ja tervetuloa, mukavaa kun pistäydyit ja toivottavasti tuleu uudelleenkin. Mukavaa viikkoa sulle myös ja kiitos.

   Poista
 10. Luonnossa on jo valoa yllättävän vähän, valokuvatessa sen huomaa. Hienot kuvat punatulkusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo katoaa jonnekkin, tumma maa imaisee senkin vähän minkä taivaalta tulee. Sitähän tämä aika on, mutta eiköhän pian maa vaalene ja ainakin kohta alkavat päivät pidentyä. Kiitos Saraheinä.

   Poista
 11. Ihania! Jonain päivänä vielä istun patiolle kameran kanssa niin pitkäksi aikaa, että punarinta uskaltautuu kuvattavaksi. Surkeita kuvia olen vain saanut patio-oven läpi. Tai pitäisiköhän se ikkuna pestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se punarinta tulee, kunhan tottuu sinuun. Ikkunan läpi kuvaaminen on aina hiukan haastavaa, vaikka kyllä eräät siinäkin onnistuu.... minä en :)) Kiitos Heljä ja onnea punarinnan kesyttämiseen.

   Poista
 12. Ihmeellisen paikallisia nuo punatulkut ovat. Meillä niitä on aina asunut parvi vastapäisen talon pihalla, mutta ei juuri koskaan meidän pihalla, parinkymmenen metrin päässä. Tekisi mieli käydä siellä ottamassa kuvia, mutta kun kaikissa kuvakulmissa on jonkun toisen ikkunaa tai pihaa, niin ei voi. Hyvä mieli tulee noita punapalleroita katsellessa.

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, punatulkut ovat jälleen ilonamme :) <3

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.