sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kuusitiainen

Eilisen mökkiruokintapaikan tankkauksen ohessa koetin onneani  tämän pienimmän tiaisen kuvaamisen kanssa. Jostain syystä se valitsi ruokailupaikakseen sen kaikkein hämärimmän paikan. Syynä lienee viereinen kuusikko :)
Kuusitiainen on hieman pienempi ja lyhytpyrstöisempi kuin sinitiainen. Sen paras tuntomerkki lienee tuo valkoinen niskalaikku. Se on tavattoman vilkas ja vikkelä liikkeissään ja ihastuttava seurattava.
Olen todella iloinen, että olemme saaneet sen talviseksi vieraaksemme.
Ylipäätään linnut lajimääriltäänkin  ovat lisääntyneet tuolla mökin ruokintapaikalla. Siellä on tilaa laittaa erilaisia ruokintapaikkoja ja monenlaista syötävää. Eikä ole ketään häiritsemässä. Oikein odotan tammikuista pönttöbongaustapahtumaa jo. ;)

17 kommenttia:

 1. Pieni ja sievä! Hienoja kuvia ja toivottavasti tapaatte monta kertaa talven aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varannut hänen kanssaan treffit kaksi kertaa kuussa, liekö onnistuu =DD Mukava kaveri kuitenkin. Kiitos Minttuli

   Poista
 2. Pikkulintujen ahkerat ruokkijat palkitaan aina hienoilla lintukuvilla, tässä pari esimerkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin olin hieman näitä ruokintakuvia vastaan, mutta mukavuudenhalu näköjään vie sieltä mistä aita on matalin. Parasta olisi jos kuusitiaisen saisi kuvattua ihan kuusen oksalla.... ehkäpä sekin onnistuu tuon ruokintapaikan avulla. Kiitos Pasi.

   Poista
 3. Voi pientä tirriäistä, suloinen on ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pieni ja niin vikkelä... aivan ihana. Kiitos Sude

   Poista
 4. Kuusitintti on yksi lemppareistani ruokintapaikallani. Täällä niitä käy joka talvi paljon. On luonnetta tällä pienellä pippurilla. Ja tosiaan, on hirmu nopea liikkeissään! Kivat kuvat sait vieraastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus minulle. Täällä kaupungissa ruokinnalla ei kuusitiaista juurikaan näkee, mutta onneksi sain tuon ruokinnan mökin rauhalliseen ympäristöönkin. Siellä vaan harvemmin tulee käytyä. Kiitos irma.

   Poista
 5. Oletpa terävät lähikuvat saanut kuusitiaisesta. Se on jotenkin hieman epäilevän näköinen. :) Meidän pihan ruokintapaikalla viihtyvät vanhat tutut talitintit ja sinitiaiset. Tietysti myös käpytikat, harakat ja fasaanit. Siinäpä taitaa olla perussetti!

  Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan se hieman ihmetteli, että mitä olentoja noi on kun tulevat hänen ruokarauhaansa häiritsemään. :) Ei minullakaan täällä kaupungissa kovin montaa lajia ole, nämä vakiot täälläkin. Mausteena pyrstötiainen ja puukiipijä. Kiitos Tillariina ja mukavaa viikkoa.

   Poista
 6. Mukavia kuvia. Kadehdin heitä jotka lintulaudalleen kuusitiaisen saavat, omallani viihtyvät vain tali-, ja sinitiaiset, keltasirkut, viherpeipot ja pikkuvarpuset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan kuusitiainen tosiaan hieman erikoisempi ja mieluusti sitä katselee. Keltasirkkuja ei näy täällä niitäkään. Kiitos mattisaisa

   Poista
 7. Hienot kuvat! Kuusitiainen on vikkelä kaveri, ensi kerran sen nähdessäni mietin, onko lintuja yksi vai useampi. Näytti, että se on niin monessa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tuntui ennättävän vähän joka paikkaan ;) todella mukava seurailtava. Kiitos Sussi.

   Poista
 8. Meilläkään ei kuusitiainen juuri vieraile, joten ihanaa oli nähdä kuvasi juuri tästä vieraasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Mukavaa vaihtelua kuvaajallekkin ;)

   Poista
 9. Hän on niin pienoinen - ja ihana :)

  Täällä metsässä on nyt kovin vähän pikkulintuja tuossa ruokintapaikalla. Syynä arkuuteen saattaa olla varpushaukka, joka tekee lentoja ruokintapaikan yli tämän tästä...

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.