torstai 26. joulukuuta 2013

Tapanin ilta

Niin se joutui tapanin ilta. Joulua on juhlittu ähkyyn saakka, nautittu yhdessä olosta, jutusteltu, muisteltu, syöty ja lahjottu.
Kovin runsaskätinen joulupukki olikin tänä vuonna liikkeellä. Tärkeintä kuitenkin oli yhdessä vietetty aika ja jutustelut jotka olivatkin jääneet pahasti paitsioon viimeaikoina.

Arki palaa sateisen harmaana, mutta ei anneta sen haitata, sillä emme voi sille kuitenkaan mitään. Eräs ennuste kertoo, että talvi tulee 17 päivä tammikuuta ja sitten sitä kestääkin pitkälle kevääseen. Ehdimme siis vielä manailla pakkasiakin ;)

Sydämellinen kiitos kaikille joulutoivotuksista, olette tärkeitä ihan jokainen.


Joulupäivän pieni tuokio.

21 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma kuvassa. Ja ♥ kiitos, mieleinen koko perheelle.

  VastaaPoista
 2. Oi sinulla on upea kuusi ja hienoja kynttilöitä:-))
  Joku radiossa sanoi kyllä että talvi tulis vasta 23 tammikuuta....katsotaan kumpi on lähempänä....minä ajattelen jo niitä jääveistoskisoja tuleeko tarpeeksi paksuja jäitä!
  Mukavaa loppuvuotta ja uuden alkua :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, joskus niillä main kaiketi kumminkin. =DD Jääfestivaalien jään hankintaa jännään kyllä minäkin, tuskin niin komeaa ja hyvälaatuista jäätä saadaan kuin viine talvena. Aika näyttää.

   Poista
 3. Sellainen joulun pitääkin olla kuten kuvasit omaa jouluasi. Jännityksellä odotellaan, koska se talvi tulee vai tuleeko ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee se talvi ja antaa sitten kanssa tuntua kunnolla ;) Kiitos Tillariina

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, joulu on vahvojen tunteiden aikaa ja sinullakin jouluun on liittynyt muutakin kuin riemua. Eteenpäin kohti kevättä... eikö niin.

   Poista
 5. Tuotahan tässä pelätään, että jos se talvi taas jatkuu pitkälle kevääseen...vapunkin yli. Siitä en tykkää vaikka lunta saisikin jo tulla tähän pimeyteen alkaa pikkuhiljaa kyllästyä.
  On tainnut pukki tuoda sinulle telkkarin muun muossa? ;)
  Nyt vain loppuvuotta viettämään ja uutta odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän ne pelottelee, että lämmin tulisi vasta heinäkuussa. Ei kuitenkaan uskota tuohon vielä. Jos kaikki tuo vesi mitä nyt joulunaikaan on satanut olisi lunta, niin sitä olisi melkoisesti. Valoisuutta kaipaisin minäkin, tuntuu tylsälle, kun ei oikein ole kuvauskelejä ja jää lenkitkin väliin.
   Tosiaan telkkarin ja sen alle kauniin lipastonkin sain lapsilta ja lapsenlapsilta. Yli kymmenen vuoden "sivistymättömyys" siis pitäisi lopettaa ;)

   Poista
  2. No, valikoiden telkkaristakin saattaa sitä sivistystä saada ;)
   Tuota samaa eilen päiviteltiin eli "jos sade olis tullut lumena" ;)

   Hyvää loppuvuotta, vähän olisi sitä vielä tarjolla !!

   Poista
 6. Ihana tunnelma kuvassa!

  Tammi-helmikuun vaihteessa on monesti ollut kovat pakkaset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei talvi tavoittaan mene" ei tänäkään vuonna. Vielä ehdimme nauttia pakkasista ja lumestakin. Kiitos Sussi.

   Poista
 7. Kovin on hassu alkutalvi...toivottavasti lunta ja vähän pakkastakin saamme. Joulun aika on kaikesta huolimatta kaunista ja rentouttavaa - sydämissä!
  Muuten, huomasin yllä omassa esittelyssäsi maininnan kivien ja kallioiden kiinnostavuudesta. Oinas olen minäkin, kivien ja kallioiden kiehtovuus ja niiden kuvaaminen on minua aina viehättänyt. Nyt tiedän syynkin siihen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus 70-luvun alussa muistan tapaninpäivän kun tuttavapariskunta seilasi asuntolautalla Päijänteellä saunomassa ja uimassa. :)
   Tänäänkin täällä on satanut vettä, ollut kosteaa ja pimeää, mutta ei anneta sille periksi kohta alkaa joka tapauksessa tammikuu oli sää mikä hyvänsä.
   ;) Sinäkin siis oinas, hieman sitä olen uumoillutkin kuviesi perusteella. Mikään ei ole upeampaa kuin seistä auringon lämmittämällä kalliolla heti sateen jälkeen... paljain jaloin ja tuntea se lämpö mikä kivestä huokuu, miljoonien vuosien energiaa. :)

   Poista
 8. Ihanaa loppu- ja alkuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
 9. Vaikka ulkona on märkää ja synkkää, niin sisältä löytyy tunnelmallinen joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä se tunnelmallisuus korostuu sisätiloissa ;) Synkää todellakin on ollut, mutta tänään oli hienoinen aavistus, että tuolla pilvien takana olisi jotain valoon viittaavaa. Ihan pieni aavistus pääsi läpi. Kiitos seita

   Poista
 10. Joulu on perhejuhla parhaimmillaan!
  Onneksi manailun aihe säitten suhteen mahdollisesti vaihtuu niin ei käy niin tylsäksi :)
  Kiitos Tiitsa blogiystäväni, olet myös tärkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta joulua olen omasta tahdostani viettänyt itsekseni, nyt lähes kaikki olimme yhdessä. Toinen pojista ei päässyt töiden vuoksi. Kyllä joulu on perhejuhla.
   Varmasti sää puhuttaa ja manaillaan vielä monenlaista keliä, vaikka eihän se mitään auta =DD ihminen vaan on sellainen. Kiitos Vikki.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.