perjantai 31. tammikuuta 2014

Jääputous

Taas kerran veti jäinen kallio puoleensa. Veto oli niin voimakasta, että oli pakko eilen käydä edes katsomassa. Viimetalvinen kuvaaminen oli hankalaa, kun lunta oli lähes kainaloihin. Nyt sitä haittaa ei ollut, mutta keskittyminen oli hukassa. Kotona taas huomasi miten olisi saanut parempia kuvia.
Tiedätkö tämän tunteen... Jos olisin kuvannut tuota esim. hieman alaviistosta.... ja siihen tyyliin. Mulla käy monesti niin.
Tämä kallio on kuitenkin ehkä uudenkin reisun arvoinen. Lähelle ei saa mennä siellä on narut edessä varoittamassa.
Risukkoa louhikkoa ja liukasta, mutta ei sen helppoa tarvitse ollakkaan tässä tapauksessa.

En osaa arvioida kuinka korke tuo kallio on, mutta ei se ainakaan matala ole :)Jäätä on pitkin kallion seinämää useamman kymmenen metrin matkalla.  Olisi vaan noita risuja vähemmän.

24 kommenttia:

 1. Ai sentään, mitkä jääpuikot siinä roikkuu! Vaarallisen näköinen paikka. Varsinkin laajakulmalla mä kotona murahtelen, että väärä kuvakulma tai olisi pitänyt mennä lähemmäs tms.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjan teräviä ja pitkiä puikkoja olivat. Ei varmaan ihan turvallista mennä, kait ne siksi on narut vetäneetkin eteen. Ois muuten aika jänne mennä tuonne sisään.... ;)

   Poista
  2. siis jännä ei jänne ja samoin sinulle mukavaa viikonloppua ;))

   Poista
 2. Vuodesta toiseen tuo "Rainion" seinä osaa kasvattaa jääseinän. Koht kai siel on jääkiipeilymesta halukkaille... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin sitä matalampaa reunaa, että olisi jo kiipeilyyn sopivaa. Paksu "tasainen" jääkerros peitti kalliota. On tuo upea kallio vuodesta toiseen. Osaatko muuten sanoa kuinka korkea se olisi tuosta korkeimmalta kohdaltaan ?

   Poista
  2. En osaa tai uskalla veikata korkeutta. Joulun aikaan tuosta ajoin hämärissä ohi joten jäi jäät näkemättä (jos niitä silloin edes vielä oli)... Täytyypä kysyä kaverilta joka asuu tuossa lähellä..

   Poista
 3. Onhan taas komean taideteoksen luonto tehnyt. Kelpaa sitä kauenpaa ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nämä tosiaan komeita. Ihmettelen aina mistä kummasta tuokin määrä vettä on tihkunut jäätyäkseen moiseksi seinäksi. Kiitos Minttuli.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kunnioitusta herättävä seinämä. :) Kiitos Kirsti

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kaikkea se luonto meille tarjoilee. Komea tuo on siitä ei pääse mihinkään. Tarkoitan siis kalliota ja jäätä ;) Kiitos Ritva

   Poista
 6. Huikeita suomalaisia kansallistippukiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että tuolla puikkoseinän takana on tyhjää tilaa, eli sellainen pieni luola. En taida uskaltaa mennä sinne sisään kuvatakseni... ;) Kiitos Pasi

   Poista
 7. Tuttua on "Tiedätkö tämän tunteen... Jos olisin kuvannut tuota esim. hieman alaviistosta.... ja siihen tyyliin." Aina välillä miettii miksi tyytyy vain muutamaan kuvaan, nykyään koitan räiskiä kunnolla. Muutamalla huipulla tyydyin vain muutamiin kuviin, no täytyy kavuta uudestaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, materiaali ei maksa mitään, senkun näpyttelee. Kyllä minä niitä kuvia jo olen oppinut räiskimään, mutta se varsinainen "suunnittelu" tuppaa unohtumaan. Onhan tuossa se hyväkin puolensa.... tulee liikuntaai =DD

   Poista
 8. Hyvin voin kuvitella mikä upea näkymää oli edessäsi.
  Hyvä vain että on luonnon esteitä edessä ettei siihen alle mennä vaaralle alttiiksi, tuolla meidän järvellä ihmiset menee alle ja eilen huomasin että oli jo muutama suuri jääpilari pudonnut jäälle. Saman olen huomannut ettei jyrkäänteen jäätrumppetteja kuvatessa ole helppo löytää oikeaa kuva kulmaa, ne ei näytä yhtä jylhältä kuin livenä katsellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuonne oikeasti ole todellakaan menemistä. Puikot on pitkiä,paksuja ja teräviä. Oikeanlaista kuvakulmaa olen vieläkin miettinyt, mutta varmaan en sellaiseen paikkaan tuolla pääsisi, se kun ei taida olla yksistään minun mieliteoistani kiinni ;))
   Kiitos katinka

   Poista
 9. Hienot jääurut! Risuille ei oikein voi mitään (olen kyllä joskus suunnitellut oksasaksien tai vesurin ottamista mukaan reissulle, mutta se ei taida olla ihan luvallista) harmillisia ovat ne ja niillä on yleensä ympäröity jokseenkin kaikki kuvaamisen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai se ihan luvallista olisi jos alkaisi puita karsimaan, mutta kyllä ne oksasakset tekisi mieli matkaan ottaa. :) Siellä risujen kätköissähän ne mielenkiintoisimmat kohteet on. (jos ihan vaan muutaman oksan...) ;) Kiitos Häivähdys

   Poista
 10. Upea näköala.... Luonnon veistotaidetta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon monimuotoisuutta tämäkin. Kiitos Kaisa Reetta

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.