tiistai 28. tammikuuta 2014

Laulujoutsen vai olisiko joutsenlaulu

Kymi höyrysi jälleen melko tuimassa pakkasessa. Sorsat lepäilivät jäällä lämmittelemässä räpylöitään, naakat ja varikset kerääntyivät ylös puiden latvaoksiin auringon paisteeseen. Pikkulintuja vilahteli pensaiden suojissa.
Neljä uljasta rohkeaa joutsenta oleili yhä kosken alapuolella.
Oli se kieltämättä kaunista katseltavaa, kun tuo lintu lipuu höyryävän joen pintaa.

Se näytti lipuvan kohti rantaa, joten suunnistin lähemmäs
 Kovin arkoja olivat. Aika liki pääsin puiden suojassa, mutta oitis kun kameran putki tuli esiin joutsenet suuntasivat kauemmas.


En halunnut häiritä enempää vaan poistuin nopeasti ja linnut jäivät tutkimaan olisi sorsilta jäänyt jokunen leivänpala syömättä. Näillä kavereilla on sentään ruokaa tarjolla, mutta kylmyyttä vastaan ei ole suojaa. Vesipisarat jäätyvät höyhenpeitteeseen. Silti ne pärjäävät. :)

32 kommenttia:

 1. Hurjaa...nyt alan odottaa kevättä joutsenten takia. Minulla on seinällä valokuva, jonka lankomieheni on kuvannut, kun Satakunnan maakuntalehti sai vihiä joutsenesta, joka oli jäätymässä kiinni. Pelastushenkilöt ajoivat joutsenta vatoen lentoon ja niin se lähti ja samalla syntyi napsahti upea kuva, jossa vain joutsenen nousukiito.

  Tuo eka kuva on dramaattinen ja vie mielen jotenkin ylitse rajan. Vika kuva saa minut toivomaan kevättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno tilanne ja onneksi päättyi hyvin. Tuollaiset hetket ovat varmasti kuvaajan unelmien täyttymyksiä. Hienoa että kuva toi mukanaan tarinan.
   Joutsen on upea lintu, niin rauhallinen ja ylväs. Tuolla hyytävässä säässä hiljaa lipuessaan siinä on todellakin dramatiikkaa ja jotain yliluonnollista.
   Luonnon ihmeellisyys tulee esiin myös siinä, että noiden kuvien otolla ei ajallisesti ole väliä kuin kuusi minuuttia ja paikkakaan ei juuri muuttunut. :) Kiitos Leena

   Poista
 2. Miten ihmeessä ne tarkenevat talven kourissa!
  Ylin kuva on mielenkiintoinen pakkashuuruineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsen kestää melko hyvin pakkasta, kunhan on avovettä ja ruokaa. Tuossa osa matalasta rannastakin pysuu sulana, joten pohjasta löytyy aina jotain. Sorsille (n.500) viedään saaveittain leipää ja osansa siitä saa joutsenet ja telkätkin.
   Aina kuitenkin kun joutsenen näkee pakkasella, tulee esiin huoli sen selviämisestä ja toisaalta se on lupaus keväästä. Kiitos Vikki.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Pakkasesta huolimatta näissä on jotenkin keväinen fiilis, aurinko paistaa ja vesi on vapaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta varsinkin tuo alin voisi toisaalta olla kesäinenkin ;) Kyllä se keväisen tunnun loi, hyytävästä viimasta huolimatta. Kummallinen on ihmismieli ;) Kiitos Saraheinä

   Poista
 4. Kyllä ne jousenet varmaan siellä etelämmässä selviävät, koska Kuusamossakin näin joutsenen virralla yli kolmenkymmenen asteen pakkasessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne selviävät ja ovat keväällä ensimmäisinä varaamassa pesäpaikkojaan.

   Poista
 5. Joutsen lumen ja höyryn keskellä, upeaa. Herättää varmasti tunteita jokaisessa suomalaisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti herättää tunteita. Kyllä tuolla nytkin monet pysähtyivät katsomaan ja ihmettelemään, vaikka joka talvi jokunen joutsen täällä talvehtii. Kiitos Pasi

   Poista
 6. Kaunis lintuhan tuo joutsen on. Ylä kuvassa on taikaa ja pidin siitä tosi paljon. Oliskohan niin että, jokaisessa suomalaisessa asuu pieni joutsen ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoiksi puit, kyllä varmaan meissä jokaisessa asuu pieni joutsen, ainakin suuremmassa osassa. Kiitos Harry

   Poista
 7. Talvikuvat joutsenesta ovat harvinaista herkkua valokuvablogeissa, hienot osumat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina, olen monesti nöyränä miettinyt miten kuvaamisen kannalta upeassa paikassa asunkaan. (siitä muusta ei kannata välittää)

   Poista
 8. Ihmeellinen höyhenpeite noilla linnoilla on kun tuolla tarkenevat:-)) Hienot kuvat jälleen sinulla:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi valuu kauniisti höyhenpeitteeltä poism jokunen pisara jäätyy kiinni, kyllä se koskettaa katsojaa ja herättää tunteita. Kiitos Hilkka

   Poista
 9. Taattua Tiitsailua ja kauniita talvikuvia, uskomattomalta tuntuvat joutsenten uinnit tuolla hyisessä vedessä, toisaalta vesi on ilmaa lämpimämpää. Bannerisi oli uudistunut myös talven raikkaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis, vesi on tosiaan ilmaa lämpimämpää ja yöksi ne nousevat jään reunalle nukkumaan. Koko ajan päivällä ne melkein ovat liikkeellä, ilmeisesti lämpimikseen.

   Poista
 10. Joutsen on uljas ilmestys, kun se bongaa ja vielä hienompaa, kun saa kuvattua.
  Minä olen myös kerran jos toisenkin ihmetellyt lintujen höyhenpuvun tehoa, miten se eristää kylmän ja veden.
  Ihmekös, että ihminenkin mielii untuvatakkeja aj untuvamakuupusseja itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsen on vaikuttava näky ja aina se sykähdyttää. Uljas se on uidessaan hyisessä vedessä. Kyllä tuo höyhenpuku on ihmeellinen ja miten ne räpylätkin kestävät pakkasta. Sorsille saattaa käydä joskus niin, että räpylä paleltuu ja keväällä näkee yksijalkaisia lintuja. Ihminen kääriytyy untuvapeittoihinsa sisätiloissakin ;)

   Poista
 11. Ihanat kuvat. Toi ensimmäinen on lemppari. Niin seesteinen ja rauhallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maelka, tuon ensimmäisen kuvaaminen sai sykkeen nousemaan, oli se niin kaunis näky.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Raikasta ja levollista... niinpä tosiaan olikin. Tuolla rannalla ollessa on kuin ulkona koko arjesta, sinne ei kuulu autojen äänet vaikka lähes keskustassa onkin. No naakat ja varikset pitävät huolen ettei ihan uneliaaksi mene :)) Kiitos Ari

   Poista
 13. Joutsen on kyllä niin uljas lintu, että sen näkeminen on aina tapaus. Kauniit talviset joutsenkuvat... Kuin sadusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satua se kyllä olikin tunnelmaltaan, sydän sykki itselläkin melkoista tahtia. Kiitos Kaisa Reetta

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.