sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Niin lähellä, niin kaunista, mutta....

Viimeaikoina on monessakin paikassa näkynyt upeita kuvia ojien jäälle muodostuneista kuurakuvioista. Lähdin toiveikkaana läheiselle ojalle kameroineni katsomaan olisiko mahdollista nähdä moinen ihan itse.Jäällä ei ole lunta, vaikka siltä vaikuttaakin, vaan se on upeiden kuurakukkien peitossa. Ylhäältä kun katsoo, näyttää kuin olisi korkealla kuvaamassa lumista metsää.

 
Innostuin ja etsin edes hieman loivempaa rantapenkkaa, jotta pääsisin lähemmäs kuvaamaan. (jäälle en edelleenkään mene)

Voi rakkaat ystävät, mikä makrokuvaajan taivas tämä olisikaan. Mielessä vilisivät monet upeita makroja kuvaavat blogiystävät.
Ei minun taitoni riitä :( . 300mm putkella kuitenkin yritän


Valo leikkii upeasti ja kiteet kimaltelee, näkymä silmieni edessä elää koko ajan.


Miten ihmeessä saisin edes yhden kuvan niin että nuo kimaltavat noin kymmensenttiset "puut" tulisivat esiin.
Penkat on risukkoiset ja jyrkät, enkä ole mikään nuori ja notkea.


Kaikesta huolimatta näkymä oli upea ja ihan vinkiksi teille muille, jos lähellä on jokin metsäoja kannattanee kurkata. Voi näitä olla toki muuallakin, kestävät ja kasvavat kuulemma niin kauan kunnes tulee tuuli tai lumisade.

17 kommenttia:

 1. Ovat kyllä hienoja. Yhden paikan kävin katsomassa, mutta sielläpä vielä virtasi vesi, hiljaa kylläkin ja ranta jo jäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään näin noita ihan pienissäkin puroissa oikeastaan kaikkialla missä oli jäätä ja olivat tuulelta suojassa. Pääsin paremmin kuvaamaankin. Kiitos Tillariina.

   Poista
 2. Nuo ovat kauniita, kuin havun oksia tai höyheniä. Meren jäällä on noita kanssa. Eilen olin makron kanssa liikkeellä, mutta oli niin paljon vaatetta päällä etten ihan liki päässyt kumartumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat niin pieniä ja hentoja, jossain metsässä kuulemma hyvinkin suuria. Nyt niitä tuntuu olevan kaikkialla. :) Kiitos Pirkkoinkeri.

   Poista
 3. Oi, miten kauniita!! Ja tuo palokärki, mahtava tuuri. Mikä sinussa oikein houkuttelee noita lintuja??? Olet saanut niin monia hankalampia kuvattavia kuvattua loistavasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palokärki oli kyllä sattumien summa. En tiedä houkutteleeko minussa mikään, mutta vietän vaan niin paljon aikaa tuolla luonnossa, että joku osuu kohdalle... joskus. ;) Kiitos Mörökölli.

   Poista
 4. Voi ihanuuksia mitä löysit, mistä ihmeestä tähän ojan löytäisi että edes jonkinmoisia saisi kuvattua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään huomasin, että niitähän on kaikkialla missä on jäätä ja suojaisaa, joten varmasti löydät. Kiitos Emileitha/Tarja

   Poista
 5. Niin kauniita on kuvasi, ilo katsella näitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, kauniita ovat sinunkin kuvasi ;)

   Poista
 6. Komeita! Kuin jääkiteiden muodostama sammal.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sellainen se oikeastaan on. Merkillisyyksiä täynnä on luonto nyt. Kiitos Sussi.

   Poista
 7. Kun on koira ,on pakko aamuin illoin lähteä ulos. On pakkasta tai ei, jonniilainen lenkki on tehtävä. Äsken juuri laitoin hilkalle viestiä miten kauniilta virta aamulla näytti, sinä sen olet filmille tallentanut juuri sellaisena kuin sen aamulla näin. ja sitten klo 16 maissa kun jo alkoi hämärtyä,oli edesssä toisenlaista kauneutta samasta paikasta, hämyistä ja huurteista. Joulukorttejasi juuri katselin( jostain syystä olen ollut poissa näiltä blogeilta pitkän aikaa) laitoin sinnekin kyllä viestiä mutta ihastelen tässäkin tekemiäsi kortteja, voi kumpa löytäisi tuollaisen oman persoonallisen tavan tehdä askarteluja ja käsitöitä. Hikalle olen tätä samaa huokaillut vuodesta toiseen. t. marja-leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkiä ja tuokioita ne ovat nyt, kun päivä on vielä lyhyt. Maisema muuttuu nopeasti, mutta on satumaisen kaunista. Rohkeasti vaan kokeilemaan, varmasti löydät oman persoonallisen tapasi. Minulle tuo idea kehittyi kameran ja kuvaamisen myötä, olisiko siinä ajatusta sinullekkin... Kiitos marja-leena

   Poista
 8. WAUUU!!! Kyllä on luonto kaunis :-)) Kiitos kun olet näin ahkerana noissa kuvauksissasi ja jaat kaiken kauniin meille muille:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on sitä upeinta aikaa näin talvella, sisällä ei malttaisi olla lainkaan. Kiitos Hilkka

   Poista
 9. Olen ihaillut samanlaisia jääkukkasia Aura-joella, joskin määrät olivat pienempiä.

  Niin kaunista :)

  Toivottelen mukavia kuvaushetkiä viikonloppuun :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.