keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Tunnelmia maistelemassa


Eilisen innoittamana suuntasin taas joelle. Hieman myöhässä, jotta vastaavaa valoa olisin saanut kuviin, mutta kyllä siellä aikaa meni ja kamera kävi ;))

Sorsien ruokintapaikalla oli vilinää,vähintään 340 sorsaa oli juuri saanut pari saavillista leipää ja meno oli sen mukaista. Vesi ryöppysi kun innoissaan järjesteltiin sulat kuntoon ruokarynnistyksen jälkeen.

No tuossa rytäkässä lienee vaan osa;)

Sama maisema varmaan ties kuinka monesti täällä julkaistu, mutta aina se vaan on omanlaisensa, erilainen tunnelmaltaan. Tuossa vasemmassa reunassa on virallinen sorsien ruokintapaikka. Rannat jäätyy, mutta keskeltä joki pysyy sulana.


Yhä tuo punerrus vallitsee, en sitä kyllä siihen ole lisäillytkään. Alapuolella olevan otin jälleen vastavaloon. Utuinen joki luo melkoisen tunnelman . Koetin saada noita heiniä tarkemmiksi, mutta....


No, nyt tullaan koskelle ja siinä leikki muutamia kymmeniä pieniä kirkkaita jääpalasia. Ne olivat kauniita auringossa, mutta aivan liian vaikeita meikäläisen kuvattaviksi. Muutamaan sain tuon kauniin heijastuksen onnistumaan.

 Jäälautat valuivat jokea alas ja kosken pyörteet hajoittivat ne. Palat upposivat välillä veden alle ja nousivat uudelleen pintaan, melkoista säihkettä katsella.

Tämä aivankuin levittäisi kultapölyä ympärilleen ;)
Jaksoit siis loppuun asti joten tarjoaisin bonukseksi vielä yhden simpukan, liekö tällä sisällään helmi.
Tämän kuvasin jo eilen ja sain taakseni muutaman ohikulkijan katselemaan. Eräs leikkisästi tokaisikin, että "laukase jo, tässähän tulee kylmä." :)) Silloin vasta huomsin "yleisöni" ja kömmin ylös.

Kiitos jälleen

20 kommenttia:

 1. Mieltä piristävät kuvat! Jäätä,vettä ja lintuja pakkassäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo auringon ilmestyminen ja pikkupakkanen piristivät kummasti ja tätähän olisi ennusteiden mukaan (ainakin joidenkin) tarjolla vielä ensiviikollakin. Kiitos Tillariina ja olehan valmiina viikonloppu tulee... ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Muistan kun kerran puhuit noista pienistä jäälautoista koskessa, tosin silloin kait puhuttiin jäiden lähdön ajasta, mutta nämä ohuen ohuet kirkkaat jäät olivat upeita, kunpa ne vaan olisi saanut oikein vangittua.

   Poista
 3. Jääkuvat ovat myös minun mieleeni. Mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia todellakin, mutta niin vaikeita... kiitos KooTee

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo, niitä oli kyllä ilo katsella.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Hilkka, tuota jäätanssia olisi mieluusti videoinutkin jos olisi saanut siedettävää jälkeä. Nyt se ei onnistunut.

   Poista
 6. Alin kuva on ihan uskomattoman hieno! Mitenkään muita väheksymättä, jää on upea kuvauskohde!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää on todellakin upea kuvauskohde, mutta niin haastava. Se on niin valtavan monipuolinen ja elävä kohde jossa valolla ja sen suunnalla ja kuvauskulmilla on valtava merkitys ja joka on minulle toivottoman vaikea kuvattava. :)

   Poista
 7. VAU ja olen aivan otettu kuviesi kauneudesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emileitha/Tarja onneksi sain muutaman onnistumaan, mutta kyllä tuli hutejakin paljon. ;)

   Poista
 8. Voi hyvänen aika, kuinka kauniita kuvia! Ihailen tässä vain onnessain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää on kaunista, mutta vaikeaa kuvattavaa Kiitos Kaisa Reetta

   Poista
 9. Samoissa maisemissa ollaan oltu, kauniita kuvia.
  Nuo sinitiaiset toisessa jutussa ja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joen partaat tuntuvat vetävän ihmisiä kameroineen puoleensa kuin vahva mangneetti, eikä ihme kyllä siellä niin kaunista on. Nuo jäät koskessa ovat kiehtoneet jo useana vuonna ja vielä on nälkää niitä kuvata :)
   Kiitos Seijastiina ja ehkäpä jonain päivänä osutaan yhtäaikaakin;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.