maanantai 17. maaliskuuta 2014

Keväinen maanantai

Aurinko paistaa, pikkupakkanen ja hentoinen lumikerros maassa, juuri tälläinen kevätsään tuleekin olla tähän aikaan vuodesta. Vasta pari kilometriä takana ja jo nyt pakkaa hiki pintaan.
Joutsenia uiskentelee joella useammassakin kohtaa.
 Mustarastaasta tuli tänään se "pääkohde". Lintu oli niin yhteistyöhaluinen, että en meinannut lopettaa kuvaamista lainkaan. Ihan rauhassa sain maata rähmälläni risukon suojassa, ilman ihmetteleviä kanssakulkijoita.


Pääosan ajasta siis kyttäsin, josko tirppa sattuisi tulemaan senverran oksien lomasta pois, että edes silmän saisi kuvaan. :))

Talitiainen ja viherpeippo tulivat lähelle ihmettelemään. Mitä lie miettineet :)Kolmen tunnin annos raitista kevätilmaa tuntuu nyt sellaisena mukavana raukeana olona ja hyvänä mielenä.
Niin ja kevätseurantaan ensimmäiset kanadanhanhet.

32 kommenttia:

 1. Tänään tosiaan ollut todella keväinen ilma :) ihanat kuvat !

  VastaaPoista
 2. Upeat joutsenkuvat. Ja valon runsaus on lupaus keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on jo korkealla ja pian täytyy ajoittaa kuvaaminen aamu-tai iltapivälle. Niin se aika rientää, vastahan tässä tuskailtiin ainaista pimeää ;) Kiitos seita.

   Poista
 3. Olen samaa mieltä, ihan oikea maaliskuu, ihana kun tuli lunta ja vähän pakkastakin. Hienot joutsenkuvat ja ihastuttava Mustarastas:)

  VastaaPoista
 4. Näissä kuvissasi näkyy niin selvästi että kevät on tullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu enemmän keväälle nyt kun on vähän lunta maassa kuin jokin aika sitten paljaan maan aikaan :)) Kiitos Vikki

   Poista
 5. Kevättä kauniisti kuvissa. Mustarastas on näistä tällä kertaa se suosikkini, sitä ei täälläpäin usein näe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta jotenkin tuntuu, että mustarastaita on nyt enemmän, vai olisinko vasta oppinut ne näkemään. Kiitos Minttuli

   Poista
 6. Henkeä salpaavaa...niin kaunista! Melkein tuli tippa aamulla linssiin kun katseli huurteista ja aurinkoista maisemaa. Ei olisi tahtonut töihin, vaan kuvaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne, kyllä harmitti kun oli mitä ihanin kuvausilma, mutta töihin piti mennä. Onneksi sentään valoa riittää nyt enemmän niin aamuun kuin iltaankin. Kiitos Tillariina

   Poista
 7. Olihan aivan mahtava ilma, minä ilman kameraa, mutta täällähän nämä upeat kuvat ovatkin nähtävissä. Näistä huomaa että olet oikein nauttinut päivästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin nautin kuvaamisesta ja ilmasta ja keväästä ja kaikesta... hienoa jos sen sain myös välittymään katsojalle. Kiitos Hilkka.

   Poista
 8. Ihania! Meillä töissä (Pasilassa) ei ole paljon toivoa joutsenten näkemisestä. Kiitos kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, joutsenet ovat täällä kyllä etuoikeus;))

   Poista
 9. Upeat kuvat niin joutsenista kuin muistakin, minulle tutummista linnuista. Mustis aina sykähdyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustis sykähdyttää ja olen huomannut itsessäni vastaavia tunteita muidenkin metsälintujen kohdalla. Keväällä aina uuden muuttajan kohdalla tuntee erityisen sykähdyksen. Kiitos Sirpa

   Poista
 10. Onpa ollut antoisa lintureissu. Ja nämä kaikkiko sait kuvattua ojanpohjalla maaten? Hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DD no en minä sentään joutsenten luona ihan rähmälläni ollut, tosin nöyrästi piti polvistua. Oli kyllä mahtava lintureissu, kun tuohon lisää vielä ne tavallisemmat lajit niin ynnääminen tuo 5-6 lajia lisää. Kiitos Harry.

   Poista
 11. Ompa mahtavat kuvat. Kiitos ilo katsella :)

  VastaaPoista
 12. Mukavasti olet jälleen tarkkaillut ympäristöäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt tulee kuljettua silmät lähes selässäkin ja jokaista heilahdusta säpsähtäen. Sitä samaa kuivaa lehteä varoen lähestyen kuin jo viime kuussakin =DD Kiitos Ari.

   Poista
 13. Voi ettäon upeet kuvat, ois kiva tietää mikä kamera sulla on, niin ostan samanlaisen, paitsi että kun näkis joutsenia, tai olen muutan nähnyt mutta kaukaa ja niin arkoja. On kyllä hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pike, saathan sinä sen tietää ;) kamerani on Nikon D5200 ja kuvaan Nikkor 55-300mm putkella.

   Poista
 14. Mustarastaan laulua kuuntelin eilen iltakävelyllä... ihmeen hyvin se kuuluu kovakin liikennemelun yli...
  Kauniita, virkistäviä kuvia jälleen.. Joutsenkuvissa on jotenkin taianomaisen ihana valo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä kuuluukin hyvin lintujen laulut, kun niitä laulajia on vähän eikä puiden lehdetkään vaimenna. Kuuntelin tänään lumisateessa mustarastasta ja yllätyin myös miten kauniisti ja monipuolisesti viherpeippokin laulaa. Kiitos Kaisa Reette

   Poista
 15. Minäkin näin tänään nuo kanadanhanhet,pariskunnan, enkä meinant silmiäni uskoa. Hyvä että on muitakin todistamassa. Kaksi pariskuntaa mustavalkoisia sukeltajia purjehtii myös virralla, en ole saanut niin lähituntumaa että osaisin lajin määritellä. Leinevätkö telkkiä, isokoskeloa olen myös epäillyt vai olisiko sotkapariskuntia, onko havaintoa sinulla t. marja-leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletettavasti ne mustavalkoiset pariskunnat ovat telkkiä. Niitä on ainakin neljä pariskuntaa, saattaa olla enemmänkin. Isokoskelo oli mutta on kadonnut jonnekkin jo jokin aika sitten. Tänään oli myös kahdeksan joutsenta pareittain. Kanadanhanhet eivät minulle tänään näyttäytyneet vaikka ihan niitä varten virralle kävelin :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.