lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kuusitiainen

Päivän vieras oli kyllä suurisilmäinen, rohkea ja veikeä kuusitiainen joka ensi ihmetteli typötyhjää ruokamökkiä ja kun sai siihen täytetää niin jopas sitä kiiteltiin. Melkein tuli olkapäälle istumaan ;))
Jokin isompi eläin, luultavasti nelijalkainen oli taas mellastanut ruokintapaikalla. Tein syksyllä juuttinarusta virkkaamalla rasvapötköille verkon, sitä ei pikkulinnut saa rikki, nyt siitä oli vain riekaleet jäljellä. Maastakäsin sitä ei ole voitu repiä sillä se oli yli 1,5 metrin korkeudessa. Eikä se repimällä hajoa. Narut on puremalla purtu siististi poikki. Painoakin oli koska siinä oli kilon rasvatanko.


Nälkä on ollut kova, sillä töitä on joutunut tekemään. ;) Mitään jälkiä ei näy, mietittiin josjo kärppä olisi ollut asialla, se selittäisi monta muutakin mysteeristä tapausta.

12 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat kuusitiaisesta!
  Onpa outo mysteeri tuo ruokapussin jyrsiminen, olisiko asialla voinut olla orava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravaa mekin ensin epäiltiin, mutta paikka on liian vaikea jopa sille ja tuo mötikkä tosiaan painoi sen kilon. Maassa ei ollut edes jäänteitä joten se on myös kuljetettu pois. Kiitos Kaisa Reetta.

   Poista
 2. Höh! Onpa siinä ollut nälkäinen rosmo! Ihana kuusitiainen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on huomattu näitä vierailuja aiemminkin ja silloin epäiltiin supia. Tähän ei supi kuitenkaan pysty:)
   Kuusitiainen on tosiaan ihana ja toivon saavani sen jopa pesimään lähistölle.

   Poista
 3. IHASTUTTAVA! Tuo ensimmäinen kuva oli lemppari, niin kaunis poseeraus ettei paremmasta väliä ja viimeinen hellyttävä. Kyllä nuo naakat ja harakatkin aika hienosti varastavat ratkomalla rikki nyloneita, tosin tuo voisi olla joku muukin. Kissatkin käyvät joskus ja oravat, mutta ehkä epäilemäsi kärppä on hyvinkin ollut asialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis, kyllä tuo kuusitiainen kaikessa ihmisystävällisyydessään on todella ihana. Nylonisia verkkoja linnut kyllä repivät ja koetankin välttää niitä, siksi virkkasin tuon paksusta juuttinarusta. Uson työn on tekijä tehnyt että sen mötikän on irti saanut, oli sitten mikä tahansa. Meillä on riistakamera, mutta ei tietenkään juuri silloin päällä, vaan kotona pöydällä =DD

   Poista
 4. Kuusitainen on kyllä ihana pikkuinen, kauniit kuvat :)
  Entäpä näätä olisko?
  Sitä en kyllä tahtoisi mökilleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, näätä ei tullut edes mieleeni. toki se on voinut sekin olla. taitavana kiipeilijänä olisi kyllä onnistunut. Jännä miten tuo pussukka on saanut olla rauhassa koko talven ja nyt sen sitten joku isompi kekkasi. :(
   Kiitos Seijastiina

   Poista
 5. Vau, sinä olet taitava sekä viiyseliäs, kun virkkasit itse verkon. Sen tuhoajaksi epäilen minäkin joko kärppää, näätää tai minkkiä, petoja ja näppärän ketteriä ovat.

  Kuusitiainen on söpöliini, mökillä juuri ihailin kun tuli rohkeasti hyvin lähelle. Ihanat kuvat olet saanut....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne nyloniset verkot hajoaa nopeasti ja toisaalta linnut saattavat jäädä jaloistaa siihen verkkoon kiinni, siksi virkkasin kolme rasvatankopussukkaa juuttinarusta, mutta ei ne näköjään olleet näätä/kärppä/minkki kestäviä. Kiitos nainen.kuvastimessa

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.