torstai 20. maaliskuuta 2014

Olipas siellä isokoskelotkin

Mustavarista oltiin jäljittämässä, mutta vesiperä tuli jälleen. Sensijaan huomattiin vesilintujen lisääntyneen jälleen Kymellä. Kanadanhanhet sain juuri ja juuri kuvaan...


...takaapäin, sen verran ujoja näköjään ovat.  ;)

Isokoskelot olivat jäänreunalla ja koetin hiipiä lähemmäs rantaa, vaan eipä näitä(kään) yllätetä. Juuri ja juuri kuva ja jälleen lähes arvaukseksi menee laji ;))

Viime kesänä isokoskelo naaras kuvitteli olevansa pullasorsa ja rohkeasti tepasteli mökin pihalle leivän toivossa ja tiki sitä saikun ;)
Nämä olivat todella arkoja. Viikonlopusta odotan enenkaikkea uusia lajeja, nokikanat esim. saattaisivat ilmestyä jo.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä, tämä aika on parasta joka suhteessa. :)

   Poista
 2. Siellä on kovasti kevätmuutto menossa. Minä olen tavannut vain arkoja isokoskeloita. Monta kertaa yritin puiden suojassa lähestyä jään reunalla istuvaa lintua, mutta aina se vaistosi minut ja lensi pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkoja ne normaalisti tosiaan ovat, ei kyllä pysty yllättämään. Kuitenkin isokoskelokin kesyyntyy kuulemani mukaan helposti. Kevätmuutto on juuri nyt hurjassa vauhdissa ja tänään ovat lintuporukat tehneet paljon havaintoja yli lentävistä lintuparvista, joten sinne ovat tulossa :)

   Poista
 3. Näinköhän tämä kylmä vähän hidasti alkanutta muuttoa, Konnunsuolla oli jo kiuruja ja kuoveja.
  Mukavaa seurata mitä kaikkea siellä teilläpäin tapahtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että lyhyt kylmä sää hidasti suuremmin, sillä muutot ovat etuajassa vielä nytkin. Katsoin juuri, että esim. kottarainen ei ole näin aikaisin ollut täällä ainakaan niinä neljänä vuonna kun olen kirjaa pitänyt. Nyt tapahtuu varmasti nopeassa tahdissa paljon jos sää pysyy tällaisena.

   Poista
 4. Vaikean näitä on kuvata,kiva seurata tosiaankin mitä sielläpäin tapahtuu muuttolintu rintamalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaa se on jos ei ole mitään minkä suojassa pääsee hiipimään lähemmäs. Yleensä kun nämä ovat vedessä niin hiivin aina sukelluksen aikana lähemmäs :))

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.