lauantai 29. maaliskuuta 2014

Perhosorkidea

Aina olen ihaillut ja salaa haaveillut orkideasta. En ole kuitenkaan luottanut siihen, että saisin sen pysymään hengissä. Nyt "perhostyttöni" (lapsenlapsi) toi sellaisen syntymäpäivälahjaksi.Toivottavasti osaisin hoitaa sitä oikein....

20 kommenttia:

 1. Ihana kuva! Hoitaminen on helppoa, onnistut varmasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli, toivon totisesti että onnistuisin. ;)

   Poista
 2. Orkideat ovat jotenkin niin tarumaisia - niiden kukat vangitsevat minut tuijottamaan ja tutkimaan niiden erikoista rakennetta :) Olen myös haaveillut orkidean kasvatuksesta uskaltamatta kuitenkaan hankkia omaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niissä jotakin taikaa, niitä katselee ihaillen kaupassa, mutta kun kukka on tuossa ikkunalla saa se lähes inhimillisiä piirteitä. Ihana se on.

   Poista
 3. Onnistut varmasti tuon kauniin kämmekän hoidossa. Minulla on ollut useampi perhoskämmekkä jo vuosia ja hoidan niitä ainoastaan kastelemalla, upotan ne vesiastiaan kerran viikossa juomaan. Hyvin satunnaisesti olen antanut orkidealannoitetta ja ne kukkivat vuosittain, parhaillaan kolmessa on kukkia....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten minua on huolestuttanut tuo valon tarve. Ikkunani ovat länsi/pohjois suuntaan ja edessä korkeita puita. Aurinko ei kesällä enää paista ikkunaan juuri lainkaan.

   Poista
 4. Ihastuttava orkidea, toivotan onnea sen kanssa!
  Luulen, että orkideat vain ihastuvat joihinkin kasvattajiinsa :-) Äidilläni ne kukkivat vuodesta toiseen upeasti, minulla ei ole ollut onnea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mags, onnea tässä kyllä tarvitaankin ;)

   Poista
 5. Ihan kukka, Itsellä on kolme ja ne kukkii niin ahkerasti, enkä anna muuta kuin vettä vain lautaselle, en edes upota veteen kuten ohjeessa sanotaan :) Ei vain kastele liikaa, niin kyllä kasvavat. Hyvää sunnuntaita sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti rohkaisusta, toivottavasti tosiaan onnistun. Mieli tekee jo useampaa ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Hyvin on tyttö valinnut värin, selkeästi katsellut huushollia sillä silmällä ;))

   Poista
 7. Kaunis on. Olisit valinnut paremman taustan niin olisi valmis kortti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ÄH, on siitä kyllä kuvia vähän paremmallakin taustalla, tuo nyt vaan sattui tänne. Eipä silti ajattelin ihan ajankanssa kuvata sen niin, että saisin isona (A3) seinälle jossain muodossa. Valon kanssa joutuu vaan suunnittelemaan. Tähän kun ei tuota aurinkoa oikein sopivassa kulmassa tule kuin vähän aikaa ja tänäänkin tuli just pilvet eteen.

   Poista
 8. Kaunis se on - Orkidea...
  Vaikeaa pitää kukkimisen jälkeen 'hengissä'.
  Harjoitus tekee mestarin...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eko, tuota juuri pelkään, haluaisin sen pysyvän hengissä pitkään.

   Poista
 9. Tosi kaunis :-) Yksi vihje sinulle kun lakkaa kukkimasta sitten joskus niin älä leikkaa niitä risuoksia pois jos pysyvät vihreinä...niihin tulee uusia kukkaoksia ;-)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.