keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Pieni iltalenkki mökille.

Pikainen tarkistuskaäynti mökillä tuo yleensä eteen aina jotakin yllättävää, eikä tehnyt poikkeusta nytkään. Ruokailijoiden määrä on kasvanut muuttajien toimesta ja laulun määrä siinä ohessa monipuolistunut. Ensimmäisenä meitä tervehti peippo joka torkkui koivun oksalla auringossaHeräsi kyllä melkein heti, mutta ei hievahtanutkaan oksaltaan.
Näsiä aloittelee kukintaansa jo nyt


Onkohan aikaisuus ennätys tällä kasvilla:)
Talven ikiomat pikkulintumme olivat yhä paikalla ja ruoka maistui. Jatkan ruokintaa vielä niin kauan kuin syöjiä riittää, sillä toivon pesijöitä runsaasti ;)
Punatulkkukin oli löytänyt puolison ;) Kuulimme iloisen laulun ja nähtiinkin nuoripari kuusen suojissa.
Oli mökin portaiden edessä surullisempikin näky. Ilmeisesti toinen kuutiaisista oli joutunut petolinnun kynsiin, koska vain kasa höyheniä oli jäljellä. Tapaus ei ollut vanha, koska tuuli ei ollut pieniä höyheniä vielä lennättänyt mihinkään. Ruokaahan  se saalistajakin on tarvinnut, tätähän tämä elämä on.
Kaunista loppuviikkoa, ulkoillaan ja imetään itseemme voimaa alkavasta keväästä.10 kommenttia:

 1. Minäkin löysin tänään kukkivan näsiän! Jotenkin suoraan menee ilo- ja nautintohermoon tuo keväinen valo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on yltäkylläisyyttä niin paljon, että hieman pelottaa mahdollinen takatalvi. Nautitaan kuitenkin eikä surra sitä mille ei mitään voida.

   Poista
 2. Näsiäkin kukkii jo, onpa aikasista!
  Näin tänään peipon mutta oli kovin kaukana. Korjasin kotipihan ruokinnan pois, oli niin kovin hiljaista!
  Voi harmi tuota kuusitiaisen kohtaloa mutta ajattelen aika samalla tavalla tuolla luonnossa on omat lakinsa!
  Nautitaan auringosta ja kevääntulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein neljäviikkoa etuajassa, kolme nyt ainakin. Maa on kuitenkin vielä jäässä ihmeesti nuo kasvit jaksavat. Hurja on luonnonvoima.

   Poista
 3. Ihmeellistä että näsiä on jo noin pitkällä aloittamassa kukintaa. Toivottavasti takatalvi ei lyö korvalle näitä kevään aikaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman tuo mahdollinen takatalvi huolettaa, mutta jos niin käy niin sille ei mitään voida. Näsiä on kyllä ajoissa ja tuntuu, että vähän joka puolella eteläistä Suomea se aloittelee kukintaansa.

   Poista
 4. Peippo on tänään tullut tänne Satakuntaankin. En vain saanut kunnon kuvaa, kun oli pöheikössä. Ja näsiäkin jo aloittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peipot taisivat tulla viime viikonvaihteessa oikein joukolla, koska niitä tuntuu olevan äänessä kaikkialla. Kuulostaa niin ihnalle taas.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.