torstai 13. maaliskuuta 2014

Polun varrelta

Pieni polku mutkittelee rannan tuntumassa. Aurinko lämmittää ja tuulikin on heikkoa. Lämmintä +10 ja ilma tuoksuu keväälle.
Tästä heti mutkan jälkeen poikkesin tuonne oikealle lähemmäs rantaa.


Vaikka lahdenpoukamissa onkin vielä jäätä alkavat rannat olla sulia. Rantakoivu oli kaatunut veteen, se olikin jo puoliksi nurin veden yllä monta vuotta. Lokit siinä tykkäsivät istua, niillä on ollut usein pesä aivan lähellä.
  Aurinko löysi tiensä mukavasti jään reunan alle. En saanut kuvaan aivan sitä näkymää minkä silmin näin, mutta se oli sellainen mystinen, epäuskottavan näköista, kun auringonvalo kajastaa pitkälle jään alle.
 ...ja löytyihän se kevään ensimmäinen leskenlehtikin ;))
Kevät seuranta on lähtenyt hyvin liikkeelle.

21 kommenttia:

 1. Voi sentään, leskenlehti jo availee kukkaansa:) Mie täs eile koitin katella tien vierestä, mut en yhtään havainnut. Miun tarvii silmäpuolena, tarkkaan silmäillä, etten hevin vähäistä keltaisen pilkoitusta näe, jollen oikein kumarru ihan maahan asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaistahan tämä vielä on ja vain kaikkein lämpimimmillä paikoilla saattaa leskenlehti tai kaksi näkyä. Kyllä se oli mukava huomata hiekkarinteessä. Kiitos Tuomontuvan Anni.

   Poista
 2. Upea sää kuvailla. Tämänkaltaisia päiviä kevääseen paljon lisää, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan upea päivä ja toki tällaisia päiviä toivoo enemmänkin, mutta kuuluvat ne sateetkin kuvioon, ei se kevät oikeasti muuten tule. :)) Kiitos Matonkude

   Poista
 3. Ihanat vesikuvat!
  Onneksi olkoon leskenlehden johdosta :-)

  VastaaPoista
 4. Eipä ole meillä vielä leskenlehdet kukkineet, en ainakaan ole nähnyt. Tänään kyllä oli tosi kevään tuntua.
  Eipä vielä riemastuta, viikonloppuna luvassa säätilan muutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se ole vielä kuin alkukevättä ja siihenhän kuuluu vielä monia keikauksia. Onneksi tulee tämä hieman viileämpi jakso nyt ettei luonto herää ihan liian aikaisin. Tilanne normalisoituu, kuten on käynyt ennenkin. ;))

   Poista
 5. Oi, joko näit ensimmäisen leskenlehden, hienoa!
  Minä olen vasta krookuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä puolestani en ole vielä krookuksiin törmännyt.;) Mökilläkin ne kukkivat vasta myöhään, kun järvi on jäässä ja se pitää ilmankin viileämpänä.

   Poista
 6. Voi, sinä olet siis löytänyt jo leskenlehden!! minä olen näitä yrittänyt Turusta etsiskellä, liekö syy etsijässä kun ei ole silmään osunut...

  Ensimmäisessä kuvassa taas semmoinen polku, jota haluaisi kävellä aina vaan pidemmälle, seuraavan mutkan taakse näkemään, mitä löytyy!

  Ja tuo kuva vedenalisesta maailmasta. ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä leskenlehtikin vielä tarvitsee tosi lämpimän paikan kukkiakseen. Maa on sentään vielä kovassa jäässä, kun on ollut niin märkää. Tuo polku mutkineen on todella mukava ja monipuolinen jos haluaa tarkkailla ympäristöään. Aina löytyy yllätyksiä ;) Kiitos Kaisa Reetta.

   Poista
 7. Näin leskenlehtiä juuri tänään monessa paikassa ja joutsenet ovat liikkeellä myös.
  Hieno kuva auringosta jään alla ja kuin salaisesta maailmasta. Poluja ja rantoja on mukava kulkea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki pienet, kivikkoiset ja niljanteiset polut ovat mielenkiintoisia kulkea, muutenkin kuin pystyssä pysymisen kannalta ;). Näillä poluilla nautin;) Kiitos Emileitha/Tarja

   Poista
 8. Kiva oli kulkea mukanasi kevätpolulla ja bongata ensimmäinen leskenlehti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seita, kiva oli pitkästä aikaa kulkea tuolla polulla. Nyt on lunta maassa 2cm ja lisää sataa, mutta pian taas polut ovat sulia.

   Poista
 9. Teilläkin on jo niin keväisen näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväistä oli, tai siis on. Tosin nyt maisema on kenties talvisempi kuin mihin tänä vuonna on totuttu. Kevättä tekee kuitenkin. Kiitos Suvi

   Poista
 10. Ai että, silmä lepää tuossa koivukuvassa. On niin hienot heijasteet. Eipä ole leskenlehtiä näkynyt mutta läskinletkeä kuvaaja on könynyt kulmilla kameransa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DDDD
   Tuossa koivunrunkojen kohdalla on sellainen "mukava" sopivasti klenkallaan oleva penkintapainen, jossa hetken uskalsin istua katselemassa. Leskelehdet peittyi nyt hetkeksi lumiverhoon, mutta pian ne sieltä taas tulevat. Kiitos Harry.

   Poista
 11. Kaunis tuo koivukuva. Sinä löysit jo ensimmäiset leskenlehdet! Toivottavasti ei oikein paljoa lunta tule, mutta viikon päästä pitäisi taas olla läpimämpää ja saadaan tehdä uusia löytöjä :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.