perjantai 28. maaliskuuta 2014

Töyhtöhyyppä haastaa minut.

Miten joskus voikin olla vaikeaa saada kelvollista kuvaa jostakin, vaikka nyt sitten töyhtöhyypästä.Kerrankin kun näitä kaunottaria olisi tarjolla, joita olen kaivannut useampana vuonna, en sitten saa kelvollista kuvaa, en niin millään.
Tänäänkin niitä oli lähes tarjottimella, mutta kun ei niin ei. Parkkeeraan kyllä itseni sinne pellon laitaan päiväksi ja varaan kaksi täyttä akkua ja tyhjää korttia enkä tule pois ennenkuin onnistuu =DD

Seliseli osasto:
Tämän otin auton ikkunasta, kun en arvannut avata ovea, eikä se ollut paras mahdollinen kuvaus asento.Enkä minä opi kuvaamaan kirkkaassa auringonpaisteessa tällaista "sekavaa" kuvaa=DD
No, harjoittelu jatkukoon.

12 kommenttia:

 1. Taistelin eilen saman asian kanssa. Sulat hohtiva auringonvalossa niin upeasti kuin vain voivat mutta en vaan saanut kuvaa. Autosta myös kuvasin!
  Mutta eiköhän tuo lintu vielä selätetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin taistelit... no ei sitten ihme etten minä saanut kuvaa :) Periksi ei anneta kyllä se jonain päivänä onnistuu. Vaikka jäihän se aurooraperhonenkin viimekesänä selättämättä ;)

   Poista
 2. Ihan hyypältä kuitenkin näyttää, onnea seuraavaan koitokseen...muista ottaa eväät mukaan :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllähän sen siitä tunnistaa, kun tietää mitä katsoo. Eväät ja varapäreet mukaan :))

   Poista
 3. Hyvähän tuosta on tullut On van niin kirkas sää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, tuolla itsekkin itseäni lohduttelin, liian kirkas sää ja kuuma aurinko saa jäisen maan väreilemään jne.... Selityksiä riittää :))

   Poista
 4. Olen ihmetellyt, kun autoja päästävät töyhtöhyypät ihan läheltä ohi, mutta auta armias kun auton pysäyttää, niin jopa niille tulee kiire....=) Sinä sait kuitenkin linnun mukavasti kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintu oli kuin tarjottimella, olisi vaan kuvaajalkin onnistunut. Tosi arkoja ovat, mutta onneksi niitä on nyt runsaasti jokapuolella, joten toivossa on hyvä elää ;)

   Poista
 5. Tiedän itsekin, miten vaikeita kuvattavia ne ovat. Yksi vähän sinnepäin otos on plakkarissa keväältä 2012 (http://mielenlumoa.blogspot.fi/2012/05/vanellus-vanellus.html), viime vuonna hyypät eivät tulleet enää samalle pellolle, joten nyt pitää löytää hyypät uudestaan, jotta vosi sihtailla niitä uudella telezoomilla. Töyhtikset ovat nimittäin ihan suosikkilintujani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet onnistunut ihan hienosti. Hyyppiä tuntuu olevan nyt paljon, joten varmasti löydät sinäkin parven. Hyypästä on tullut kyllä minunkin suosikkini, vaikka haastetta heittääkin ;)

   Poista
 6. Joskus ei vaan käy kuin strömsöössä:) Itse huomasin tänään että, silmälaseilla kuvattaessa en näe kunnolla valotusmittaria kun keli on kirkas. Nyt kokeilussa on kuvailla ilman laseja. Eli jos liikut meilläpäin ja näät äjän kävelevän puita päin niin minä se vaan olen. Joten ei huolta:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käy ei. Enkä kyllä tiedä olisiko se edes mukavaa jos aina onnistuisi, tosin siitä EI ole pelkoa. :) Silmälasit on varmasti hankalat, miten näet sitten ilman laseja. Joku sanoi kerran minulle, että vahvuuksilla olevat aurinkolasit auttavat, en tiedä sitten sitäkään. Ei ne puut niin vaarallisia ole, mutta pysy poissa rannoilta :)))

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.