maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tuusjärven rannalla koettua.

Kiitos kaikille kurkikuvien palautteesta. Hienoja kohtaamisia ne olivat ja kuvia jäi muistoksi, vaikka enhän tiedä josko vielä nyt keväälläkin kohdattaisiin, mutta tuskin.
Tuo Tuusjärvi ( Heinola) oli uusi paikka minulle kuvaamismielessä ja aivan mahtavaksi lintujärveksikin osoittautui.
Haaveilin kuinka ihanaa olisi asua tuollaisen järven rannalla, jossa oleilee yli 200 joutsenta, muutama kymmenen kanadanhanhea, tundrametsähanhia ja lukuisa määrä pienempiä vesilintuja, niin ja ne viisi kurkea.

 Osa joutsenista ;)


...Tässä vielä jäätä jolla kurjet voivat tepastella, seuraavana pävänä se oli jo sulanut.

Isossa joukossa alkaa tunteet kuumeta ja lähtö pesintä paikoille taitaa olla lähellä, sen verran levotonta joutsenparvessa oli sunnuntaina.


Metsähanhet lähtivät komeasti kaartaen kohti koilista


Tietty haikeus nostaa päätään tässäkin vaiheessa, kevät etenee ja tämä upea aika vähenee. :))

No ei huolta...kohta tuon heinikkoisen mutapohjaisen järven rannat kuhisee korentoja ja perhosia. ;)

24 kommenttia:

 1. Lintuparatiisi todella:)
  Hienot kuvat sieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tuli kyllä yksi vakiokohteista. Tosin matkaa sen verran, etten ilman kyytimiestä sinne pääse, mutta eiköhän sitä aina joskus ;) Kiitos Minttuli

   Poista
 2. Wautsi, mikä lintuparatiisi! Tuo joutsenparvi ja näppäämäsi kuva siitä on huikea! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla suurin parvi mitä olen nähnyt, vaikka onhan niitä suurempiakin. Ihan riittävän komea oli tuokin. Kiitos Pessi

   Poista
 3. Linnuissa on jotenkin lähes mystistä tuo vapaus, tulla ja mennä pitkiäkin matkoja. Kiertokulku vuodesta toiseen. Hieno paikka ja hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina, kyllä tuolla lintujen touhuja katsellessa miettii, miten se koko systeemi niillä oikein toimii. Aina ne löytävät takaisin samoille paikoille...

   Poista
 4. Oi miten paljon lintuja. Hanhethan matkaavatkin Sysmän kohdalla Päijänteen yli. Entinen rivitalon naapurini aina kertoo kun heillä on mökki Päijänteen rannalla että on mahtava näky keväisin ja syksyisin seurata niitä :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nämä muuttopäivät tosiaa upeita seurata ja varsinkin näillä levähdyspaikoilla, jossa niitä pääsee seuraamaan paremmin ja pitempään.

   Poista
 5. Minä jo meinasin antaa sinulle nuhteita siitä, että olit kaynyt Tuusulanjärvellä etkä ottanut yhteyttä ;)
  Lukivirhe.
  Meidänkin jokavuotiset ystävämme Laulujoutsen pari on kuulemma ilmestynyt pesimälammelleen.
  Täytyypä joku kerta kävellä siellä suunnalla.

  VastaaPoista
 6. Saman suuntaiset ajatukset kun KooTeellä että, tuusiksella olet käynyt mutta kun tiesin mikä lintutilanne siellä on niin piti lukasta tuota tekstiä tarkemmnin ja selvishän se:) Hitsi vieköön, itsellä ei ole hyvää lintupaikkaai tullut vastaan. Onneksi saan katsella näitä täällä sun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jaahas ja niin sitä vaan selviää, ettei tekstejä malteta lukea... =DDD Oletko käynyt siellä Järvenpään Lemmenlaaksossa, siellähän on paljon lintuja bongaltu. En kyllä yhtään tiedä missä se seillä on, en tiennyt koko paikasta vaikka lähes 20 vuotta alueella asuinkin.

   Poista
 7. Maihtaisikohan se asuminen tuossa rannalla olla kuitenkaan kivaa? Mieti mikä meteli ympäri vuorokauden :) Pitemmän päälle saattaisi alkaa ottamaan pattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) eipä taitasi olla. Eräs isäntä oli punninnut yhden joutsenen läjän ja laskenut paljonko tuo joukko toisi lannoitetta pelloille ;)
   Meteli oli nyt melkoinen kun lähtö oli mielessä, muutenhan ne ovat melko "hiljaisia".

   Poista
 8. Vackert med alla fåglar som anländer!

  VastaaPoista
 9. Nyt taidetaan elää kevään parasta aikaa -ainakin lintukuvaajien ja muiden lintuja rakastavien mielestä! Ihanat kevääntuojat tulevat taas! <3 Hienot kuvat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ainakin tämä on sitä parasta aikaa, luonnossa tapahtuu koko ajan. Lähes päivittäin ilmestyy jotain uutta ja jokainen muuttolintu jonka kohtaa on kuin hyvän ystävän tapaisi. Pian taas kaikki tasaantuu. Kiitos Kaisa Reetta

   Poista
 10. Minulle tuli ensin mieleen Juvan Tuusjärvi. Onhan niitä samannimisiä järviä muuallakin. Hienoja kohtaamisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlettaa montako Tuusjärveä löytyy ja onhan niitä kuusi kappaletta. Pitääkin laittaa tuonne myös kunta. :)
   Kiitos Piri, nämä ovat olleet todella hienoja kohtaamisia.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.