lauantai 26. huhtikuuta 2014

Valkoiset sinivuokot

Jokunen vuosi sitten löysin erikoisen esiintymän valkoisia sinivuokkoja. Ne olivat rannalla kosteassa maassa, eikä kankaalla niinkuin siniset toverinsa. Tänään lähdin kävelemään ja etsimään niitä.
Matkaa ei ollut kuin muutama kilometri, mutta aikaa sain kyllä kulumaan varmaan tunnin kilometriä kohti. :))
Ensin piti kuvata vihernopsasiipeä eli kangasperhostaKuunnella ja tiirailla lintuja, en opi muistamaan niiden lauluja enkä siis tunnistamaan äänen perusteella kuin muutaman. Harmittaa :(

Niin, mutta ne sinivuokot...Hieman ne jo ovat saaneet sinisyyttä lehtiinsä. Muuttuvatkohan kokonaan sinisiksi aikanaan.

Mikäs tässä on kuvaillessa ja nautiskellessa ;)

upea päivä.

25 kommenttia:

 1. Suven suloisuutta, vaikka kesä ei vielä olekkaan. Lintujen äänet jää kyllä minultakin tunnistamatta ja en kyllä muutenkaan kovin montaa tunnista, mutta sinun blogisikin auttaa oppimaan uutta, jos vaan muistaisi paremmin. Ihania kuvausretkiä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä pikkuhiljaa oppii tunnistamaan kuvista kun tarpeeksi usein katselee =DD Kiitos Betunia, toivottavasti retket jatkuvat ja miksei jatkuisi :)

   Poista
 2. Erikoisia nuo valkeat sinivuokot, en ole tainnut nähdä tai kuvata ainakaan. Hienosti kuvattu upea maisema, tosiaan tuollaisina hetkinä kelpaa olla ulkona...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoisia tosiaan. Onkohan tuossa Ruotsalaisen ympäristössä jotakin jääkauden aikaista erikoista maapohjaa, kun siellä kasvaa valkoisia mustikoitakin.
   Kiitos ja kyllä tosiaan nyt kelpaa olla ulkona ja enenkaikkea luonnossa.

   Poista
 3. Kuvia katsellessa kuulen lintujen laulun ja tunnen ilman raikastavan viileyden iholla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, sellainen raikas, ei kylmä kuitenkaan, ilma tuolla rannalla oli. Helppoa hengittää. Kiitos Mayo

   Poista
 4. Hienoja kuvia sinulla taasen :-)
  Minä bongasin, taas, Kymenvirrasta yhden uudehkon polkupyörän...on kuulema kolme kaikkiaan yksi setä valisti minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, uusi bongauslaji :) Joko olet bongannut sen fillarin pesulan rannan lähellä joka on kiinni telineessä Kymen pohjassa? Siis ihan oikeasti.

   Poista
  2. No en ole, siis kyllä on uskomatonta :-( Tuos minun löytämässä on valkea korikin takana. Viitsivät nähdä vaivaa, ei luulisi että noin paljon on tekemisen puutetta!!

   Poista
 5. Kauniita sinivuokkoja. Hyvät kuvat!

  VastaaPoista
 6. Olen myös nähnyt joskus valkeita sinivuokkoja, lintujen ääniä ei opi tuntemaan kuin opastetulla linturetkellä hitaasti edeten ja kuunnellen. Hieno rauhallisen näköinen blogin nuotiopaikka kuva, tahtoo oitis laittaa eväät reppuun ja lähteä kohti tulistelu paikkaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, huomaan kyllä oppineeni näinä vuosina aika montakin uutta linnunlaulua, sitä ei vaan aina tule ajatelleksi, kun luonto raikaa näin keväällä. Laitahan reppu kuntoon niin mennään nuotiolle =DD

   Poista
  2. Minä olin vain käymässä Vihdistä siellä Lahdessa järjestetyllä linturetkellä joten nyt ei jaksa uudelle sinne asti lähteä vaikka mukava on tulille aina lähteä. Äitienpäivänä Orimattilaan tullaan murun äidille. Vierasta nyt itse ajamista se väsyttää aivan tajuttomasti pitkässä matkassa.

   Poista
 7. Märkä ympäristö pessyt värin pois? :)
  Tässä lähellä kasvoi vielä muutama vuosi sitten valkoisia kissankelloja sinisten joukossa, mutta se yksilö on kai kuollut, kun enää ei ole näkynyt. Tai sitten vain en löytänyt oikealle paikalle enää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) niin varmaan. Hyvä kun muistutit tuosta kissankellosta näin täälläkin kerran.... vaan missähän se oli. pitääpäs tutkia kuvista. Kiitos Sanna

   Poista
 8. Vihernopsasiipikin on siis jo saapunut!
  En ole käynyt katsomassa täällä olevia valkoisia sinivuokkoja aika taitaa olla jo kohta ohitse!
  Tuo lintujen äänten oppiminen on aika hankalaa, taidan luovuttaa ja nauttia muuten :)
  Luonto alkaa olla jo aika upea, vihreys puski ihan kahdessa päivässä!
  Hieno kuvavalikoima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki. Tuosta linnunlaulusta... minäkin "luovutan" joka vuosi ja samana vuonna päätän opetella niitä talven aikana, jotta keväällä olisi valmis. =DDD

   Poista
 9. Erikoisen värisiä sinivuokkoja, mutta kauniita. Minäkin näin tässä yhtenä päivänä tuon entisen kangasperhosen (kyllä nykyinen nimi on paljon hankalampi).

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.