tiistai 20. toukokuuta 2014

Korentokausi avattu

Tämä herkkä kaunotar lenteli parin kaverinsa kanssa lyhyitä matkoja. Se on ilmeisesti vasta kuoriutunut ja mieluusti piilotteli heinänkorsissa ja puiden oksilla.
En itse tunnista sitä ja odottelen varmistusta, joten toistaiseksi hän on salaperäinen tuntematon kaunotar :)


18 kommenttia:

 1. En uskalla minäkään tuon yhden kuvan perusteella mennä määrittämään, pitäisi nähdä ylhäältä päinkin. Mutta kiva, että niitä alkaa taas olemaan. Innostuin viime vuonna vasta vähän myöhemmin kesällä korennoista oikein kunnolla eli alkukesän korentoja on vielä kuvaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pikkuiset ovat muutenkin niin hankalia, kun eroavaisuudetkinn ovat pienenpieniä. Tällä kehitys vielä kesken, joten sekin hankaloittaa. Kovin montaa neitoa ei vielä lennä, mutta silti...
   Varmasti ihan lähipäivinä alkaa lennot oikein tosissaan.

   Poista
 2. Ihanaa...Onnittelut löydöstä! Pitäisi varmaan viikonloppuna käydä lammella katsomassa näkyiskö jo jotain lajia...paitsi meidän Ankkalammen lajisto on kyllä aika suppea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan lentää jo viikonloppuna aika moni. Eihän näin aikaisin lentäviä vielä kovin montaa lajia olekkaan. Pikkulammilla ja kosteikoissa eläneet toukat alkavat kuoriutua ja nämä hennot pikkuiset. Pidetään peukkuja ;)

   Poista
 3. Oi, kun on nätti. Korentojen lentokausi on siis alkanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuiset neidot ovat niin kauniita ja hauraita, mutta niin pieniä, ettei oikeastaa ilman macroa kuvaamisesta tule mitään. Tuo on kuvattu 300mm:llä :)

   Poista
 4. Kaunotar on, aikaisessa ovat korennotkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, oikeastaan nämä ovat ihan normiajassaan, niitä ei vaan tule seurattua vielä keväällä niin tarkkaan ja eihän näitä pikkuisia näekkään kuin suurennuslasilla =DD

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Yllättynyt oli tuosta, kun nyt vaan vielä saisi lajimäärityksen. Se voi olla hankalaa yhden kuvan perusteella ja koska kehitys on tosiaan vielä kesken.

   Poista
 6. No nyt jo, ihanaa kun pääsee noita katseleen, meilläkin jossakin vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt, nyt... nämä muutamat aloittavat aikaisin. Mutalammikot lämpiävät nopeammin kuin isommat vedet.. Kohta niitä lentää kaikkialla. ;) Aika menee ihan liian nopeaan.

   Poista
 7. On noissa korennoissa vaan oma viehätyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan on, kun tähän höyrähtää niin se vie mukanaan. En kuitenkaan sentään (vielä ainakaan) ole kahluuhousuja ostanut, että pääsisi paremmin rannoilla liikkumaan. Pysyn kuivalla kantavalla maalla. =DD

   Poista
 8. En ole nähnyt vielä yhtäkään....Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä nyt pikkuhiljaa ilmestyy vähän kaikkialle. Kauniita ne ovat. Kiitos Leena

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.