keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Pisamamittari ja mustatäplähiipijä

Perhosilla on mitä mielikuvituksellisimpia suomenkielisiä nimiä. Pisamamittari ( cepphis advenaria)on ehkäpä siitä "normaalimmasta" päästä. :)
Perhoskirjoistani en sitä edes löytänyt, mutta laji selvisi sentään netin avulla.

Nut on niin paljon kaikenlaista mielenkiintoista tuolla polkujen varsilla, ettei kyllä yksitoikkoiseksi käy patikoiminen. Koko ajan silmät hakee jokaista liikettä. Lukemattomia ovat ne putoavat lehdet joita kääntyy katsomaan :))
Ilmestyi sitten toinenkin tuntematon kuvaus etäisyydelle. Siinä kulki mielessä lauhahiipijät sun muut, mutta eikös mitä tuttu kaverihan tämä olikin, mustatäplähiipijä (Carterocephalus silvicola). No, tuttu ja tuttu...ei se nyt ihan niin tuttukaan ollut, joskus aiemminkin kuvattu, mutta kirjasta piti ensin tunnistaa ;)


Viikonloppuun on vielä aikaa, mutta sitä aurinkoa ja vähätuulista keliä nyt kaipaisin. Viikonlopuksi on lupailtu, mutta saisi se tulla aiemminkin. Tai olisi ainakin poutaa, etten nyt liian vaativaksi heittäytyisi. ;))

8 kommenttia:

 1. Mukavia perhosia olet taas bongannut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mukava joskus huomata näitä harvemmin näkösälle tuleviakin. Jotenkin tuntuu, että perhosia on ollut tänä keväänä vähän...

   Poista
 2. Nimet ovat usein hyvinkin huvittavia :)
  Mustatäplähiipija on mukava tuttavuus huomasin eka kertaa vasta tänä keväänä. Ylin on ihan uusi tuttavuus!
  Täällä kuvaaminen pysähtyi tyystin, vettä ja kylmää riittää, jospa sitten ensi viikolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä täälläkään kuvaamaan viitsi lähteä, kun sataa kaiken aikaa. Kyllä se tästä taas lähtee :)

   Poista
 3. Ei ole kumpaakaan täällä päin näkynyt. Nyt on kyllä niin kovat tuulet näissä maisemissa, että perhoset ovat suojaa pitämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomiseksi on tänne varoitettu voimakkaasta tuulesta, joten sekin vielä, olisi toi sade ja kylmä jo riittäneet. Vaan jospa se sitten aloittaisi taas lämpiämisen.

   Poista
 4. Rauhallisesti, rauhallisesti keleissä piissaa joka lähtöön.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.