perjantai 9. toukokuuta 2014

Surullinen ja suututtava postaus

Näille teoille ei löydy minulta minkäänlaista ymmärrystä. Pari nuorta hajoittivat joutsenten pesän ja ajoivat moottoriveneellä lintuja takaa. Joutsenia ei ole löydetty. tässä linkki lehtijuttuun
Poliisi etsii tekijöitä ja toivottavasti löytyvät. Uskoisin niin, mikäli vanhemmat joiden nuorilla on moiseen mahdollisuudet olisivat hereillä ja välittäisivät. Ihan jokaisella ei ole moottorivenettä käytössään.
Tämä on sentään pieni paikkakunta.
39 kommenttia:

 1. Mää luin kans ton jutun. Toivottavasti jäävät kiinni ja toivottavasti olivat vaan ajattelmattomuutaan tehneet tekonsa eikä silkasta ilkeydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että jos tosissaan halutaan kaverukset kiinni niin ne myös saadaan, koska veneestä on tuntomerkit, eikä venettä oikein saa mihinkään piiloonkaan. Läheltä varmaan ovat, eikä ihan lapsiakaan enää.... iältään meinaan.

   Poista
 2. Luin jutun lehdestä ja se herätti itkunsekaista raivoa, vaikka yleensä suutun varsin huonosti. Olisi jopa tehnyt mieli mennä vetäisemään niitä typeriä tekijöitä airolla. Kyllä he kiinni jäävät, koska silminnäkijöitä on ja veneen perusteella omistaja löytynee.

  Toivon vain, ettei tekijöiden päätä vain silitellä, vaan että he joutuvat vastuuseen teostaan. Eiköhän tässä ole lakikirjankin mukaan hyvin selvä ja julma rikos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että löytyvät kyllä, jos oikeasti kiinni halutaan. Aika monta lakiahan tuossa ilmeisesti on rikottu ja jos joutsenia on vahingoitettu...ja onhan niitä... niin korvaukset on kovia.

   Poista
 3. Sairasta touhua, ei ole kaikki kohdillaan tuommoisten ihmisten päässä. Toivottavasti eivät selviä pelkillä sakoilla, jonka vanhemmat sitten maksaa. Pakkohoitoon tuommoiset nuoret joutaa, etteivät uudestaan tee samanlaista. Ai kun minä tulin vihaiseksi kun luin tuon ja itkuakin pukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos omistaisin veneen, niin vaikka soutaen kiertelisin lähirannat, kyllä se vene jossain laiturissa on. Tekijät tuskin ihan pikkupoikia ovat, aikuisia miehiä... tai siis olevinaan miehiä.

   Poista
 4. Luin myös tuosta ja kerron kohta omassa blogissani mitä Korkeasaaressa tapahtui. Ei tuommoista ymmärrä millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tällaista voi ymmärtää, ei minkään eläimen kohdalla, en tunne minkäänlaista myötätuntoa tekijöitä kohtaan ja tuskin tämä on ainoa ilkivalta mitä ovat harjoittaneet.

   Poista
 5. Luin myös eilen tuon uutisen. Mistähän ihmeestä ovat saaneet päähänsä noin älyttömän idean? Tyhmään päähän on helppo ujuttaa kaikkea vastuutonta. Toivotaan, että kyse on huikeasta tyhmyydestä eikä pahasta luonteesta. Pahaa tekee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ideoitahan joidenkin päässä kehittyy milloin mitäkin heikompaa kohtaan. Milloin maalataan siiliä tai hirtetään kissoja, eikä tekijät aina ole edes iältään ihan nuoriakaan. Millainen tulevaisuus heillä on, jos tuota ei pysäytetä.

   Poista
 6. Tämän kun lehdestä luin, minut valtasi suru....ihan uskomatonta :-( Toivottavasti tekijät löytyvät, ensin piiskaa (kait se EU:ssa on kielletty) ja sitten kunnon rangaistus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muutamankin kerran törmännyt rannoilla parikymppisiin miehen alkuihin joiden suurta riemua on laskea koira hanhien ja joutsenten kimppuun. Tuntevat varmasti olevansa kovia jätkiä. Ei nämäkään varmaan ihan nuoria olleet, koska moottoriveneellä liikkuivat.

   Poista
 7. Surullista, miten joku voin tehdä noin, miten moinen tulee edes mieleen. Täytyy olla poikkeuksellisen köyhä pääkoppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuota voi ymmärtää, mutta kaikenkaikkiaanhan välinpitämättömyys on lisääntynyt. Näitä tyhjäpäitä vaan sikiää jostain kaiken aikaa. Toivottavasti joutsenet ovat kunnossa, eikä esim. siivet katkaistuina jossain pihalammikossa koristeina.Vielä pahempaa jos kituvat jossain.

   Poista
 8. Kyllä jokin rangaistus 15 vuotiaillekkin pitäisi olla, mutta tuskin on olleet 15v. koska eivät he voisi veneellä ajella, sairasta touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään usko, että ihan nuoria ovat. Samaisella järvellä olen kerran mennyt väliin kun keski-ikäinen mies jahtasi joutsenia. Soutuveneellä tosin, mutta kuitenkin.

   Poista
 9. Todellakin ikävä juttu. Toivottavasti syylliset jäävät kiinni.

  VastaaPoista
 10. Toi on niin rrrraivostuttavaa. Ihmiset ovat niin surkimuksia, kun eivät pysty muulla tavoin toteuttamaan itseään.Olen törmännyt tämän tapaisiin juttuihin muutamia kertoja. Yksikin tapaus oli sellainen, että pojat pistettiin koulussa jälkkäriin linnunpojan rääkkäämisestä, niin poikein vanhemmat tulivat puhuttelemaan opettajaa, heidän mielestään linnunpoikaa ei voinut edes pitää eläimenä. Usein se lähtee jo kotoa ja lapsuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltähän se lähtee, kotoa ja vanhemmista, kodin arvoista.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Maailmassa tapahtuu paljon pahaa joka sekuntti, eikä sitä voi ymmärtää, muuta silti se ei yhtään vähennä tuon teon törkeyttä.

   Poista
 12. Voi että pistää vihaksi! Miltähän pojista tuntuu jälkeenpäin!
  Miten saisi lapset/nuoret tajuamaan mikä voimavara luonto on! Vai tajuaako sen vasta aikuisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat mielestään suuriakin sankareita. Tuon kysymyksen kun osaisi ratkaista olisi todella viisas. Nykyään ollaan viisaampia ja koulutetumpia kuin ennen, mutta on menetetty ihmisistä se inhimillisyys ja nöyryys luonnon edessä. Ei kait sitä luontoa rikkautena tajua kaikki edes vanhuksina, en usko. Monellehan luonto on vain häntä varten, ei muuten.

   Poista
 13. Luin uutisen. Hirteen munista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa sinustakin kuuluu jotakin ;) mukavaa. Hieman skeptinen olen sen suhteen, että tekijät kunnon rangaistuksia saa. Sakot eivät varmaan heille ole kuin prenikka rintaan jolla rehvastellaan. :(

   Poista
  2. Pitkästä aikaa, mukavaa että olet taas linjoilla ;) Hieman olen skeptinen noitten rangaistuksien suhteen. Sakot jos saavat, niin ei se heille ole kuin prenikka rintaan jolla rehvastellaan. :(

   Poista
 14. No voi hyvänen aika! Eikö joillakin ihmisillä ole mitään järkevää tekemistä. Toivottavasti syylliset selviävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti selviäisi mikäli ihmiset ottaisivat asiakseen. Veneen tuntomerkit on tiedossa ja ei tuolla vielä kovin montaa moottorivenettä näillä kylmillä ole liikkunut. Rauhallinen lahden poukama. Jossain rannassa tai laiturissa se vene on.

   Poista
 15. Toivottavasti tyypit saadaan pian kiinni! Ja mahd. kovin rangaistuksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa jo JPK:lle vastailin ajatuksistani ja varmasti sinäkin tiedät tuon lahden, ei ne tekijät kovin kaukaa ole.

   Poista
 16. Ihmeellistä kun ei edes eläimet saa olla rauhassa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut nähtävästi kokevat olevansa suuriakin sankareita kiusatessaan ja rääkätessään puolustuskyvyttömiä, oli se sitten ihminen tai eläin. :((( Toivon näiden sankareiden vielä joskus löytävän edestään sen mitä ovat taakseen jättäneet.

   Poista
 17. Tuo kertoo synkkää tarinaa ihmisten pahasta olosta... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten pahasta olosta ja kasvavasta välipitämättömyydestä. Aivan liian usein kuulen "sehän on vain eläin."

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.