lauantai 3. toukokuuta 2014

Värikkyyttä lintusissa

Aurinko paistaa ja lämpötilakin nousee pikkuhiljaa, joten pieni linturetki lienee paikallaan. Synkät pilvet purjehtivat taivaalla, mutta kuten yleensäkin ne hajaantuivat kahtapuolen Heinolaa ja vievät sateet taas muualle.

Lintuja siis lähinnä lähdin katselemaan.
Tikli oli ensimmäisenä pusikon reunassa


Monesti harmittaa kun jotkut linnuista ovat tosi vaikeasti erotettavissa toisistaan. Pajulintu, tiltaltti, sirittäjä ja idänuunilintu, niiden erot ovat raivostuttavan pieniä joten en arvaa julkiseti nimetä
Oisko tämä sirittäjä


ja tämä vaikka tiltaltti


vai oisko ne toisinpäin, vai ihan jotain muuta. Sanokaa jos tiedätte.
Edit. www.luontotupa.fi vahvisti että kyseessä on pajulintu. On muuten ihan mahtava paikka, joten suosittelen ;)

No tämän värikkään vilkastuksen sentään luulen tunnistaneeni. Leppälintuhan siinä komeilee


ja viereisessä puussa topakka kaveri joka lienee viherpeippo ;)

 Värikkyyttä siis löytyy ja muutenkin mahtava linturetki. Tapasin 19 lajia joten melkoista sirkutusta oli koko retki. Vettä ei satanut eikä tullut kylmäkään, joten eipä valittamista ;)

20 kommenttia:

 1. Melkoinen lintujen kavalkadi täällä. Tikli on mun suosikki, uskomaton lintu kirkkaine värineen. Sinua todella onnisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on todella otollinen aika löytää lintuja, toki siinä tarvitaan sitä onneakin, että osuu oikeaan paikkaan. Olen niin kauan jo näitä kulmia kolunnut, että suunnilleen tiedän mistä minkäkin linnun saattaa löytää. Tikli oli todella yllätys tähän aikaan vuodesta, mutta onhan täällä kolmikymmenpäinen tilhiparvikin, ei vaan ole osunut minun kohdalleni.

   Poista
 2. 19 lajia, hieno linturetki! Tikli on mielenkiintoisen näköinen ja tuo leppälintukin tosi kaunis, kumpaakaan en ole tavannut.
  Ota noista nyt selvää, enpä osaa ola avuksi!
  Täällä ripsuteli pikkaisen lunta, todella pikkaisen mutta kuitenkin, lämmintä 7°, sopivasti päällä niin tarkeni täälläkin, eipä täälläkään valitamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti tuo 19 lajia on melko vakio päiväretkillä. vesilinnut ovat siinä suurin ryhmä. Tänään oli vielä himpunverran parempi päivä ;) Kiitos Vikki.

   Poista
 3. Kylläpä en uskalla arvailla ollenkaan noiden värikkäiden nimiä, hieno retki sinulla olikin kun sait noin monta lajia lasketuksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän ei tarvitsekkaan ihan kaikkia tietää, kysellään viisaammilta luontotuvassa:)) Kiitos Emileitha/Tarja

   Poista
 4. Ihanasti olet löytänyt lintuja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on juuri SE aika, kun niitä löytää. Kohta vain sattuman avulla näkee jonkun linnun, kun ne katoaa puiden suojiin.

   Poista
 5. Monta lajia olet hienosti kuvannut, viherpeippo on ihanan topakka tosiaan...=) Tikli on väreiltään melkeinpä eksoottinen. Tiitsa, on lohduttavaa että joku muukin tuskailee erottaakseen lintuja, samaa olen kokenut minäkin....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiklin värit ovat kyllä komeat. Tuskailuahan tämä ajoittain on, lintujen tunnistus, mutta en kyllä osaisi kuvata niitä ellen samalla tietäisi mitä olen kuvannut. ;) Sama pätee perhosiin ja korentoihinkin, no oikeastaan kaikkeen. ja onhan se mielenkiintoista ja tällaisista haasteista tykkään ;))

   Poista
 6. Hieno kuvasarja! Täällä oli taas eilenkin maa valkoinen rakeista, hetken aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Juuri nyt sataa täällä räntää aikalailla, saa nähdä saako maan valoiseksi.

   Poista
 7. Ihan samoja mietin noiden lintujen tunnistamisien kanssa. Olet saanut hienot lintukuvat ja minusta tuntuu, etten koko kesänä edes havaitse 19 eri lajia.
  Tikli on piipahtanut ruokintapaikalla, leppälintua oottelen. Se on pesinytkin pihapiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla siellä on niin erilaiset mahdollisuudetkin ja paljon muuta touhua, ettet ehkä niin ehdikkään lintuja tarkkailla, muutenkuin pihapiirissä. Täällä on tuo aina avoin vesi joka vetää lintuja puoleensa ja muutenkin tämä on linturikasta seutua. Leppälintu on siellä tuotapikaa ;))

   Poista
 8. Tikliä en ole ikinä näissä maisemissa nähnyt! Viherpeippoja juuri kuvasin itsekin. Lintuja on kyllä mukava seurata, jokaisella näyttää olevan omat tapansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan tikli lisääntymään päin, koska minäkään en ole sitä tavannut kuin parina viime vuonna. Tänä talvena useamminkin. Todellakin lintuja on mukava seurata ja voisin tehdä sitä kokopäiväisesti. :)) Eväät ja kahvit vaan viereen.

   Poista
 9. Hieno linturetki sinulla runsaan lajiton olet nähnytkin, on tuo pajulintu vaikea erottaa kun on silmäviiru ruokokerttusella. Me oltiin lahdessa linturetkellä ja siellä kuultiin pajulintua mutta ei nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuo silmäviiruiset on tuskallisen hankalia tunnistettavia, enkä vannomaan menisi yhdestäkään omasta tunnistuksestani. Onneksi on tuo luontotupa, josta saa tukea tunnistamiselle. Pajulintu kun vielä tykkää leikkiä "piilosta" laulu sentään paljastaa.:)
   Kiitos katinka

   Poista
 10. Aikamoisen määrän erilaisia lintuja olitkin nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) joskus on onneksi näitäkin päiviä. Tosin joka päivä näen paljon lintuja, mutta uusien lajien kohtaaminen on aina mukavaa. ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.