torstai 26. kesäkuuta 2014

Perhosia...

Keväiset perhoset jäivät suurimmaksi osaksi näkemättä, mutta nyt alkaa ilmestymään keskikesän lentäjiä, joten ollaan valppaina.

Tesmaperhonen on ajoissa

 Hopeatäplätkin aloittelevat kesäänsä. Nämä on hankalia tunnistaa, mutta veikkaisin tätä pursuhopeatäpläksi.
  Pihlajaperhosenkin näin vasta nyt ja sekin oli ihan yksin.
Auroorat lensivät vielä samoilla paikoilla kuin aiemminkin, joten selvinneet ovat kylmistä ja sateista huolimatta.
Tuntuu taas niin kesäiselle ;))

16 kommenttia:

 1. Tesmaperhonen on aika nuuka näyttämään siipiensä yläpintaa, johtuukohan viileistä keleistä vai mistä!
  Odotan kuin kuuta nousevaa että nämä perhoset alkaisivat lentämään.
  Aurooratkin vielä lentävät! Tykkään niin kovasti näistä perhoskuvista!
  Ihmettelin muuten tänään miten metsäkurjenpolvi vielä kukkii tosi runsaasti. Vaikuttaakohan viileys siihen että kukinta pitkittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan onkin hieman viileää tesmalle nyt. Lentää aika aikaisin, normaalistihan sen pitäisi vasta heinäkuun puolella aloittaa ja silloin on yleensä lämpimämpää. Uskoisin että ensiviikolla jo lentäjiä olisi, tänään oli yksittäisiä ja vain todella aurinkoisilla paikoilla.
   Auroorat olivat yllätys ja lensivät aivankuin reviirilentoa yhä. Luonnonkukat kukkivat tosiaan runsaina, näin tänään upeita niittyjä kissankelloineen. Olisi niitä tienvarsillakin, ellei aina leikattaisi juuri kukinnan aikaan :(
   Viileä sää varmaan auttaa kukkia kestämään pitempään.

   Poista
 2. Täällä päin on niin kylmää, sateista ja pilvistä päivästä toiseen, ettei täällä lennä kuin linnut. Niitä pienemmät perhoset ja öttiäiset ovat todellakin jossain kadoksissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on ollut täälläkin, pellotkin ovat muuttuneet kosteikoiksi. Tänään oli poutainen päivä ja siellä missä aurinko paistoi oli jo todella kuumaa.

   Poista
 3. Kylläpä on kesäiset fotot! Missä lie Tiitsa käynyt? Tuon pihlajaperhosen tahtoisin nähdä, sillä se on kooltaan iso ja tuo hohtava valkoisuus, upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiertelin metsäteitä tai sellaisia sorapäällysteisiä pikkuteitä, niiden varsilta löytyi nuo perhoset. Niiltä aurinkoisimmilta paikoilta. Pihlajaperhonen on kyllä upea, se on suuri ja peloton. Sen esiintyminen on hyvinkin vaihtelevaa, mutta kesäkuun puolivälin ja heinäkuun puolivälin aikoihin sen pitäisi lentää. Metsien reunamat, tien varret, pellon pientareet ovat mieluisimpia paikkoja. Onnea etsintään. Ja kiitos Tillariina

   Poista
 4. Harvinaisen kaunis kuva pihlajaperhosesta minun silmilläni nähtynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, kait tällainen vaihtelevasti pilvinen sää suosii valkoisen kuvaamista. Odotin perhosen istahtamista lupiinin kukalle, mutta valkoinen vei voiton ;))

   Poista
 5. Kauniit ja niin terävät perhoskuvat jälleen:) Perhosia on lennellyt, mutta eihän niitä minun opeilla kiinni saa, lisäksi kaikki pientareet on höylätty sileäksi jo ennen juhannusta joten perhosilla ja pölyttäjillä ei ole helppoa kylmän alkukesän lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis. Ei ole ollut helppoa hyöteisilläkään ja alkukesän perhosten lisääntyminen taisi kyllä mennä pieleen. Mutta tämäkin on sitä luontoa. Sen sijaan luontoa ei ole piennarten höylääminen ja raastaminen ihan karmean näköiseksi ja sitten valitetaan kun luonnonkukat katoavat teidenvarsilta.. :(

   Poista
 6. Taitaa on sää lämmennyt, kuin olet löytänyt perhosia kuvattaviksi. Olet todellinen luontoihminen, kun tunnet perhoset ja tuolla aiemmassa bloggauksessa esittelit harvinaisen korennonkin. Sitä paitsi kuvasi ovat huippuluokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan hieman on lämmennyt ja siellä mihin aurinko sattuu paistamaan on todella kuumaa. Perhoset lähtee oitis liikkeelle auringon voimasta, mutta vain niillä lämpimimmillä paikoilla. Kiitos aimarii.

   Poista
 7. Paistaako siellä aina aurinko ja perhoset lentelee kun joka päivä löydät päiväperhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) paistaahan se aina välillä ja kun keksin nuo hakkuuaukeat niin löytyy melkein aina jokunen perhonenkin. Tänään tosin aurora lenteli aivan rannassa joten taitaa ilmat lämmetä.

   Poista
 8. IHANAN KESÄISIÄ KUVIA SINULLA :) HYVÄÄ KESÄÄ SINULLE !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kesäistä tässä on pakko jo alkaa näkymään, ennenkuin syksy tulee. Oikein hyvää kesää sinulle myös.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.