tiistai 17. kesäkuuta 2014

Sympaattinen härkälintu

Olen seurannut kolmea härkälintupariskuntaa ja sitä kuinka pesintä onnistuu. Niillä kun on taipumus hieman epäonnistua.
Pesät rakennetaan tuulelle ja alloille alttiisti, jääräpäisesti vuodesta toiseen samaan paikkaan vaikka pesän olisikin edellisenä kesänä tuuli vienyt.
Keskelle tyhjyyttä

 epämääräinen korsikasa

Ylväänä lintu kuitenkin pesässä istuu. Toivotaan tälle kesälle onnistumista.

Toinen perhe on sentään valinnut suojaisamman paikan ja on jo vähän tukeakin apuna. Tämä pesä on ensikertaa kasattuna.

 Taitaa olla kuoriutuminen jo lähellä, kun niin hellästi yhdessä pesää vahvistettiin. Vahinko vaan nämä kylmät säät. Tuo kuva on otettu 16.6

Kolmannella perheellä oli jo ainakin kaksi viirunaamaa maailmassa, mutta olivat lokeilta suojassa niin etten kuvaa saanut. Kiikarilla vaan tarkastelin. Onneksi niillä onnistui jälleen. Pari vuotta sitten sain olla "kummina" eli näin kuoriutumisenkin.12 kommenttia:

 1. Minäkin pidän aivan erityisesti härkälinnusta, eikä se johdu omasta horskooppimerkistäni;)

  Kiitos videosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiitos Leena, liekö meissä kuitenkin olisi hiven härkälinnun peräänantamattomuutta.

   Poista
 2. Aika ulapalle nuo raukat tuon pesänsä tekee. Hyvä kuitenkin että edes joku onnistuu, kiitos videosta kun jaksoit sen uudelleen jakaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo olivat ennen tätä viimeisintä myrskyä, nyt en tiedä kuinka on käynyt. Monta vaaraa on vielä poikasellakin edessä. Kiitos Hilkka.

   Poista
 3. Eikös sitä sanota kun joku on itsepäinen, että onpa se härkäpäinen. Härkälintu rakentaa härkäpäisesti pesänsä samaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän sitä sanotaan. Kovin härkäpäistä on tuon linnun toiminta, mutta vahva on usko siihen, että jonain vuonna se onnistuu. :) Kiitos seita.

   Poista
 4. Jännä nähdä videoltasi, miten emo katselee kuoriutumistapahtumaa ja selvästi on vähän hermostunut: tähyilee ympärilleen varmistaakseen, ettei vaaroja ole lähellä – tai sitten se katselee, missä poikasten toinen vanhempi on ja toivoisi sitä paikalle iloiseen perhetapahtumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokit kierteli siinä yläpuolella ja toinen emoista oli lähellä valmiina puolustamaan. Itse olin epävarma omasta roolistani, pitikö läsnäoloni lokit varovaisempina vai eikö emo arvannut nousta pesälle. Nämä linnut pesivät aivan leirintäalueen rannassa jossa liikkuu paljon ihmisiä joten eivät ihmistä säiky. Katselin kauempaakin, mutta ei emo noussut pesään, viereen tuli toinenkin katselemaan pikkuisia. ;) Olivat ne herttaisia ja huolehtivaisia.

   Poista
 5. Ihania!
  Meidän härkälintujemme pesät ovat visusti heinikkojen ja kaislojen suojissa. Mitään ei näy minnekään - vain tulo- ja menoliikennettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan muutama vuosi sitten, kun ensimmäiset härkälinnut tänne tulivat ja olivat melkoisia "julkkiksia". Yksi pariskunta vain ja sen pesä oli kyllä visusti kaislikon suojissa ja hajosi vuosi vuoden jälkeen. Usein ihmisen toiminnan vuoksi. Rannalla nimittäin oli veneitä ja eihän sitä nyt voi mitenkään kiertää yhtä linnun pesää. :(
   Ihania ne ovat, niin hellyyttäviä hoitaessaan poikasiaan ja toisiaan.

   Poista
 6. Ai se on tuon näköinen tuo härkälintu! Sillä on uskomattoman erikoinen ääni, mistä lie saanut nimensäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan joidenkin tietojen mukaan juuri äänensä perusteella tuo suomenkielinen nimi on annettu. persoonallinen ääni todellakin ja kyllä se säikähdyttää kun yllättäen rääkäisee, eikun siis ääntelee ;) lauluksi ei voi sanoa :)))

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.