lauantai 7. kesäkuuta 2014

Taivaanvuohi

Oletko kuullut taivaalta "mäkättävää" ääntä, sellaista melko hiljaista, lyhyinä tasaisina jaksoina? Taivaanvuohi siellä soittelee pyrstösulillaan kesäistä sävellystään.
Korkealla, joskus lähes näkymättömissä hurjaa vauhtia liitelevä lintu on todella siro ja kaunis. Kuvan klikkaus isommaksi ehkä hieman tuo sitä lähemmäs.

24 kommenttia:

 1. Usein kuultiin ennen maalla taivaanvuohen "mäkätystä" ja siitä ennustettiin sään viilenevän. Piti paikkansa hyvin usein. Todella kaunis lintu ja hieno kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ennustusta en muista, mutta taivaanvuohen iltalento oli aina samaan aikaan :)) Kiitos Minttuli

   Poista
 2. Tykkään kovasti tästä kuvasta!
  Tuttu lintu joskaan en ole kuviin saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin siitä kait lentokuvia on otettu, mutta maassa olen aiemminkin sitä kuvannut rannan ruovikossa viklojen seassa. Kiitos Vikki.

   Poista
 3. Meillä ovat talitiaiset tehneet pesän mökin katon aluslaudotuksen väliin. Ja haarapääskyt parveilevat taas ahkerasti. Viime kesänä pääsin katselemaan kun haarapääskyjen poikaset opettelivat lentämään. Harmi vain, hienoja kuvia en saanut vaikka kuinka yritin. Kamera ei pysynyt perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskysen kuviin saaminen lennossa vaatii kyllä melkoista tarkkuutta ja suunnattomasti onneakin. Niiden lentoreittejä on aika vaikea ennakoida. Kyllä se onnistuu jatka vaan yrittämistä :)

   Poista
 4. Tyyni kesäilta voiko ihanampaa olla kävellä peltotietä ja kuulla taivaanvuohen äänen, sitä kysyy murun äiti vieläkö asuu tässä lähellä. Pitääkin tulevalla viikonlopulla pojan kanssa käydä kuuntelemassa, hänelle se on uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin sen kesäisempää ääntä onkaan ja lapselle tuo äänen tuottamistapakin on ihmetyksen aihe. Ihmettelin tuota taivaanvuohta, kun mäkätti keskellä päivää ja samaan aikaan tänäänkin se ilmestyi salle kohdalle kiertelemään.

   Poista
 5. Lapsuusmaisemissa äänen kuuli, mutta silloin ei kuvattu .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista kuulemisen, mutta en koskaan tainnut edes nähdä lintua. Niin tavattoman korkealla se usein lentää.

   Poista
 6. Lapsuuden kesistä tuttu ääni. Nykyään kuulen harvoin ja nähnyt vain pienenä hahmona taivaalla. Miten kaunis lintu onkaan kuvassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis se on tuossa mäkätys asennossaan. Kaunis ja siro se on myös maassa, mutta en olisi uskonyt, että noin upea olisi lennossa. Kiitos nainen.kuvastimessa

   Poista
 7. Aika vähissä on tämän lajin kuvat, en ole tainnut tavata tuotakaan tirppaa, Mäkätystä olen kyllä joskus penskana kuunnellut.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan lentokuvia en ole suuremmin nähnyt, maassa kuvasin itsekkin sitä keväällä kyllä. Eipä sitä juuri tuolta taivaalta edes erota, tämä nyt osui hieman alemmas ja kuvaaminen onnistui koska se teki niitä syöksyjään ja oli aina aluksi hetken paikallaan. Kiitos KooTee

   Poista
 8. Harva on tainnut saada kuvattua tämän mäkättäjän. Tuttu ääni ja kesän varma merkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se niitä kaikkein kuvatuimpia taida olla :)) Kiitos seita.

   Poista
 9. Alkoi sen verran kiinnostamaan tämän mäkättäjän kuvat, että vilkaisin Kuvatoimisto Vastavalon kuvamäärää siitä.
  Kymmenkunta kuvaa löytyi, mikä on kyllä aika pieni määrä. Lentokuvia oli kaksi. Joten onneksi olkoon tuosta kuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä niitä sitten kovin montaa ole. Kiitos KooTee.

   Poista
 10. Mäkätystä kylä kuulee, mutta itse linnun näen taivaalla ensimmäistä kertaa tässä kuvassa. Ilmeisesti sitten mäkättää korkealla. Tuo mäkätyksen syntymekanismi oli mielenkiintoinen tieto. Hyvin bongattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tosiaan mäkättää korkealla, vaikea edes paljaalla silmällä erottaa toisinaan. Tämä lenteli sentään suhteellisen alhaalla kun 300mm sain jopa kuvankin.Osui tuohon valoon sopivasti. :) Kiitos JPK

   Poista
 11. Kiva fiilis tässä kuvassa. Tykkään.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.