maanantai 23. kesäkuuta 2014

Täplälampikorento

Tämän korennon löytymisestä olen todella iloinen. Se on eteläinen laji ja vain muutamia on näillä korkeuksilla tavattu. Lajin leviämistä on odotettu ja nyt löysin korennon paikasta jossa sitä ei ennen ole tiettävästi tavattu.
Täplälampikorento on lampikorennoista harvinaisin ja luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu, kuten lummelampikorento ja sirolampikorentokin.

Korento on kuvattu 19.6.
Mieli palaa korentojen kuvaamisen pariin, mutta... kunhan nuo sateet helpottavat niin sitten ;))

24 kommenttia:

 1. Hyvä kun jotain korentoja löytyy saati sitten ihan harvinaisuuksia, on nämä kelit sen verran surkeat ollut jo jonkin aikaa.. Onnittelut hienosta bongauksesta.

  VastaaPoista
 2. Onpa erikoinen. Hienosti olet saanut kauniit kuviot terävyysalueelle.

  VastaaPoista
 3. Tosi hieni korento sekä kuva :D.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis korento ja hieno kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Häivähdys. on tosiaan hieno korento.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Olen kyllä iloinen tästä, nyt pitäisi tarkistaa se paikka jossa täplälampikorento on edellisen kerran havaittu pari vuotta sitten.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina, oli se yksi korentokesän kohokohtia. :)

   Poista
 7. On se vaan kaunis , täällä niin kylmää että korennot eivät näy ollenkaan vaikka kuvittelin pyhinä niitä kuvaavani kun niitä jo aikaisemmin havaitsin paljonkin. Taisin kuvata juuri tuota korentoa tässä aikaisemmin täällä ja niitä oli aika paljon samassa paikassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä täälläkään kovin runsaasti näy ja siksi yllätyinkin tuon löytymisestä. Täällä Heinolassa ne ovat melko harvinaisia ihan muutamissa yksilöissä ilmeisesti liikutaan. Todella kaunis korento.

   Poista
 8. Hienoa, että näit ja sait kuvia tuollaisesta harvinaisuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä, toivottavasti elinpiiri leviäisi ja lisääntyminenkin onnistuisi. Näitä katselisi mieluusti useampiakin. :)

   Poista
 9. Todella, todella kaunis korento. Hienosti olet onnistunut kuvaamaankin kun kaikki yksityiskohdat näkyvät upeasti:-)) No ainahan sinä onnistut!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kiitos Hilkka. Korento on ilmeisesti aika tuore, eli vasta kuoriutunut siksi väritkin ovat niin kirkkaat. Lampikorennot istuvat nätisti paikallaan pitempiäkin aikoja ja jos poistuvat tulevat nopeasti takaisin samalle paikalle, tämä auttaa kuvaamisessa ;))
  Ja kun tarpeeksi monta kuvaa ottaa saattaa joku onnistunutkin osua mukaan :))

  VastaaPoista
 11. Onnea tämän harvinaisuuden bongaamisesta! Hieno juttu!
  Ajattele, olen saanut vasta kokonaista viisi kuvaa korennoista. Ei ole onnistanut!
  Mukava nähdä niitä täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki, toivottavasti tämä ei kauaa ole enää harvinainen tai vähälukuinen. Olen minä sentään löytänyt ja kuvannut aika monta korentoa, 15 lajia ja tänäänkin kymmenkunta. Löysin linturetkillä erinomaisen paikan joka on pelastanut tämän kesän :))

   Poista
 12. Upea korentokuva! Kunhan säät lämpenevät niin korentokausi pääsee kunnolla alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi, näinhän se on heinä-elokuuhan sitä parasta aikaa on, kun isotkin korennot aloittavat lentonsa.

   Poista
 13. Korentosi on jopa kauniimpi, kuin kauneinkaan koru.

  VastaaPoista
 14. Sakarin blogin korentojen kommenteista linkaten löysin tämänkin korennon. Korentomaailma on paljon ihmeellisempi kuin olen aikaisemmin arvellutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maija, blogimaailma on ihmeellinen, mutta niin on korentomaailmakin. Se on uskomattoman mielenkiintoinen ja vie kyllä mennessään, ainakin meikäläisen ;) Aikoinaan oli kaikki vaan sudenkorentoja, mutta kameran avulla siitä on avautunut aivan oma maailmansa. Kiva kun löysit blogiini ja tervetuloa toistekkin.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.