perjantai 11. heinäkuuta 2014

Henkäystäkin keveämpi

Näen sen, tuonne heinikkoon jonnekkin se lensi. Onneksi auringon säteet osuvat siipiin ja ne kimaltavat värikkäinä. Tuollaisen kuvan haluan....
Perjantai-iltapäivä ei taida olla paras aika kykkiä katuojan pohjalla, edes kameran kanssa koska ihmetteleviä ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta pysähtyy taivastelemaan, mitä sä teet?
No itseppä paikan valitsin ja keskityn nyt siihen kuvan ottoon.
On aivan tyyntä ja kaikki kohdallaan tarkennus ja korento on nätisti.... tuuleee. Odotetaan ja uusiksi, mutta korento vaihtaa heinää, joten aloitetaan alusta. Miksiköhän ojan pohjalla on kiviä, ne ovat ikäviä polvien alla.
Nyt sen on onnistuttava tai sitten saa jäädä.
 Siinä se nyt on luonnollisessa koossaan, siis yläkuvassa. Hämyisessä heinäpuskassa, hieman hämyisenä itsekkin.
Alakuvaan sitten hieman zoomasin lähemmäs, että itsekkin näen mitä tuli kuvattua.
 
Eipä silti, en tunnista tuostakaan kuvasta, niin pahasti aurinko sekoittaa värejä.
;)

18 kommenttia:

 1. Kauni se on, oli sitten minkä niminen hyvänsä! Kai se nyt epäilyttää, ojan pohjalla konttaaja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei kait se kaikille ole ihan jokapäiväistä :)) Kiitos Pirkkoinkeri

   Poista
 2. Vau, on tosi hienot kuvat ja korento on jotenki erikoinen. Olin myöskin tänään kuvailemassa korentoja.
  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti. Aurinko saa nuo korennot hehkumaan joskus ihan mielettömissä väreissä, varsinkin jos ne ovat vastakuoriutuneita ja värit jo valmiiksi kirkkaat ja kiiltävät. Joko siellä lentää paljon korentoja? Oikein mukavaa viikonloppua sinulle myös.

   Poista
 3. Kaunis, pieni hentonen!
  Niinpä, naisimmeinen konttailee ojan pohjalla, ehkä se hieman herättää huomiota...:=))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, siksi jopa minä :) konttasin ojanpohjalla. Näkihän ne ihmiset ilmeisesti sentään kameran, eihän se nyt niin kummallista ole.... vai olisikohan sittenkin ;))) Konttaan kyllä vastakin. =D Kiitos Sirpa.

   Poista
 4. Onpa nätti korento!
  Luuletko että nuo korennot ja perhoset ja kaikenmaailman muut öttiäiset nauravat joskus meille kun saavat meidät tekemään vaikka mitä, mm. konttaamaan ojanpohjalla ja ryömimään heinikossa ja kahlaamaan suomudassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato nyt totakin korentoa sehän ihan selvästi katselee sen näköisenä, että mikäs tuo olento on ei se korennolle näytä. Ja sitten hyppää puolimetriä sivuun, että saa tulemaan perässä. Joo kyllä ne meille nauraa =DDD

   Poista
 5. Olin eilen korentoja kyttäämässä,mutta tuli huti reissu,vaikka tosi hyvä sää. Kyllä kannatti kontata. Korento kuin koru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korennot on nyt jossain ihan ihmepaikoissa. ja niitä on oikeasti vähän. Näitä pikkuisa kyllä on paljon, mutta muut on sitten kadoksissa. :( Kiitos Tillariina

   Poista
 6. Hyvin kerrottu tuo käytännön kuvaustillanne. =D Upeat kuvathan siitä syntyi. Merkillinen otus kun noin läheltä näkee. Noilla silmillä luulisin tuonkin näkevän hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotakuinkin tuollaista se on noitten pienten kanssa. Välillä on hieman kosteaakin tai jotain muuta lisämaustetta. Eikös se oikeastaan niin kuulukkin olla, eihän mausteeton ruokakaan maistu millekkään :D
   Kyllä korento näkee hyvin kaikkiin suuntiin ja Sami Karjalaisen korentokirja kertoo korennon silmän koostuvan jopa 30 000 pienestä kuusikulmaisesta silmästä. Joten ei niitä niin vaan yllätetä :) Kiitos JPK

   Poista
 7. Se on sirokeijukorento, niitä on nyt paljon. Hyvä, että muidenkin konttaamisia ihmetellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika vahvistuksesta, sirokeijuja on tosiaan nyt paljon ja monenlaisissa ympäristöissä. Konttaamista on tiedossa edelleenkin, koska isompia korentoja ei oikeastaan vielä ole näkynyt.

   Poista
 8. Pitkästä aikaa poikkesin suosikkiblogejani lueskelemaan, kun olen vihdoin ne oppinut tabletilla katsomaan. Ihania kuvia sinulla on täällä taas vaikka miten paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa, ihana kuulla sinusta. Tabletti taitaa kohta olla monen hankintalistalla, ainakin haaveissa ;) Se olisi kätevä tuolla linturetkilläkin... Kiitos Meemu käynnistä ja pistäydyhän taas kun ehdit. ;)

   Poista
 9. Juuri noin minustakin tuntuu kuvatessani, paitsi, että minä en tahdo onnistua lopputuloksen kanssa, kuten sinä.
  Nytkin niin mahottoman tyylikäs kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aimarii, kyllä sen lopputuloksen kanssa on aina vähän niin ja näin, joskus osuu "palikat" paremmin kohdalleen ja kuvasta saa jopa selvän ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.