perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pikkuisia korentoja

Viimeaikoina olen kuvannut paljon näitä pienenpieniä hentoisia kaunottaria. Kymmenittäin epäonnistumisia, mutta joku aina pääsee onnistumaankin.
Sulkakoipikorento, on ollut nyt yleisin tuolla uudella korentopaikallani. Se on tavattoman kaunis ja värisävyiltään vaihteleva ja suhteellisen rauhallinen korento.

Selkein tunnistusapu löytyy jaloista jotka ovat tuollaiset sulanmuotoiset ja siitä nimikin. Se viihtyy jokien ja vuolaampien purojenkin laitamilla. Kokoa sellaiset 3cm.

16 kommenttia:

 1. Nämä ovat niin pieniä ja hentoja ja ehdottoman kauniita! Näitten pienten päänmuoto on niin mielenkiintoinen, kauniita ovat kuvissasi!
  Täällä on ollut vähän sudenkorentoja tai olen ollut liian vähän ja väärissä paikoissa liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän korentoja tosiaan lentää. Ruskohukatkin pakenivat kait metsien suojiin, vain näitä pienempiä on näkynyt enemmän. Eiköhän viikonloppu jo tuo liikennettä tälläkin saralla.
   Katselin muuten eräänä aamuna kuinka immenkorentoja ryömi esiin lakoontuneen heinän seasta. Sääli ettei ollut mahdollisuutta kuvaamiseen.

   Poista
 2. Pieniä puikkareita sanoisi kalamies. Aika hankalia kuvattavia vaikka päästävät usein aika lähelle. Jostain syystä jokin osa jää aina epäteräväksi tai kuva tärähtää. Tässä onkin mulla haastetta. Kelpo kuvat ja näitä kelpaa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, helposti jää jompikumpi pää epätarkaksi ja ylipäätään tarkan kuvan saaminen on melkoista kikkailua, ainakin ilman makroa. Vahvasti alkaa moinen hankinta painamaan vaakakupissa. Sulle varmaan juuri sopivan haasteellisia ja sikälikin mukavia kuvattavia, ettei tarvitse perässä ravata. Uskon, että tykkäisit kuvata ja pian jo miettisit niiden erilaisuuksia ;))

   Poista
 3. Voi miten ovatkin söpöläisiä!!
  Hienot ja tarkat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa nämä ovat ihastuttavia, kun vain aina osuisivat oikein otolliseen paikkaan kuvattaviksi. ;))

   Poista
 4. Hienoja ja teräviä otoksia. Meillä ei ollut eilen Ankkalammella enää noita pieniä tikkuja. Isoista nyt puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen tikut olivat aika pitkään heinien suojissa ja pensaikoissa. Tuuli ja ukkosen uhka varmaan pitivät niitä varovaisina. Isompia en nähnyt minäkään kuin pari vaskikorentoa. Mutta näihin aikoihin pitäisi alkaa ilmestymään ne oikeat ukonkorennot, joten olehan tarkkana ;) Kiitos Tillariina

   Poista
 5. Terävät kuvat. Komeita helikoptereita. :))

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia!
  Tosin niiden tunnistaminen onkin sitten ihan professoritouhua - oikea tutkija olet ollut ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun tuo tunnistaminen tuntuu aivan toivottomalle, mutta näköjään siinäkin silmä harjaantuu. Tosin siihen, että pelkästään katsomalla tunnistaisi kaikki pikkutikut on vielä pitkä matka =DD Siitä huolimatta ja ehkä juuri siksi tämä onkin niin kiehtovaa. Kiitos Susanna.

   Poista
 7. Näiden ihanaisten olentojen hento kauneus valloittaa aina vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on, ei malttaisi poistua niiden luota ollenkaan =DD Kiitos Kaisa Reetta

   Poista
 8. Hienoja, nykyaikana "filmi" on halpaa, antaa palaa vaan. Näiden kokoa on mahdoton käsittää kuvista, näyttävät valtavilta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä sitä palaakin. Taidanpa seuraavat laittaakkin "luonnollisemmassa" ympäristössään, tosin niistä tuskin sitten saa mitään selvää. :) Kiitos Pasi

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.