perjantai 25. heinäkuuta 2014

Tuokio korentojen seurassa

Vajaan parituntisen jaksoin olla ulkona, mutta kyllä siellä olisi ollut paljonkin kameralle töitä.  Hyönteismaailman elämän arki tuli tänään hyvin esiin. Taisin malttaa tarkemmin seurata niiden touhua.
pienet keijut lentelivät ihan maan rajassa. pariutuminen ja muninta mielessään, mutta aina siihen änkesi joku kolmaspyörä häiritsemään.


Tummat syyskorennot jotka muutama päivä sitten kuoriutuvat, ovat aikuisia ja lentelivät tuttavallisina kuten aina  Hikinen kuvaaja oli mieluinen kohde ja korentoja istui olkapäillä ja hiuksissa välillä useampiakin :)
Onneksi sentään jokunen ihan kuvattavaankin apaikkaan. ;)Näiden uhkana olivat sitten isot ukonkorennot jotka pikkuhiljaa alkavat palaamaan ja valtaamaan reviirejään. Niillä on nyt kiire ja istuvat vain ruokailemaan, joten kuvaaja tarvitsee melkoista onnenpotkua jos meinaa kuvan saada.

Uusiakin korentoja kuoriutuu kaiken aikaa. Tummasyyskorento suojautuu heinikkoon, kunnes siivet ovat kyllin kantavat. Nyt se on helppo saalis linnuille.Hyönteismaailma on nyt hyvin rikas.

8 kommenttia:

 1. Sinulla on hyvä korentopaikka. Täällä on runsaasti punasyyskjorentoja ja joitain tytönkorentoja. Tänään sitten näinkin ensimmäisen ukonkorennon rannalla. Eipä siitä kuvaa saanut, vain epämääräinen hahmo tallentui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan olen löytänyt muutaman mielestäni hyvän paikan jopa niin, että niissä on helppo kuvatakkin. Nyt alkaa olla se korentojen kulta-aika. Isot ukotkin rauhoittuvat kun muninta alkaa ja nuo pikkuisethan ovat aina tuttavallisia. Osuu ne kohdalleen jossain vaiheessa ;)) Kiitos Pirkkoinkeri.

   Poista
 2. Kauniit kuvat ja vieläkin mielenkiintoisempi teksti. Kiitos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, jotain pitää yrittää ;))

   Poista
 3. Puolitoista tuntia riitti tälle päivälle. Hiki valu silmiin niin,että oli viisainta lopettaa. Tuommoinen korento joka on vikassa kuvassa laskeutui suoraan eteen tämänpäivän reissulla. Komeat korentokuvat sait aikaiseksi helteestä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita vastakuoriutuneita lentelee vielä muutamana päivänä pikkupyrähdyksinä, ennenkuin jaksavat lähteä oikeasti maailmalle. Nyt niillä onkin ollut säiden suhteen oivallinen tilanne kuoriutumiseen.
   Ehkä se on juuri helteen ansiota, kun ei jaksa juosta niiden perässä vaan istuu ja odottaa, että tulevat sopivasti tarjolle. Kuvatkin onnistuu paremmin ;)) Kiitos Harry

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.