torstai 17. heinäkuuta 2014

Uusia "ystäviä".

Ne ovat pieniä, sellaisia kärpäsenkokoisia tai pienen heinäsirkan joiksi niitä ensin luulinkin. Ne lentävät pieniä matkoja siten kuin heinäsirkat loikkivat. Ne sinkoilevat sinnetänne ja törmäilevät ihollesi. Ne kipittävät maassa hurjaa vauhtia. Niitä on PALJON paikka ihan kuhisee, mutta vain yhdessä paikassa.
Sorakuoppa on suuri parikymmentä vuotta sitten suljettu ja nyt kauniisti kukkiva keto, siellä hiekalla nämä vilpertit painelevat.
Kauniita ne ovat vain väriltään....

 Makro olisi ollut hyvä, mutta en kyllä olisi käynyt maahan makaamaan ;) nämä nyt ovat sillä mun 300millisellä räpsittyjä. Ihme kyllä osui kohdalle aina joku vipeltäjä. :)

On tällä nimikin, hyönteisfoorumilla ehdotettiin hietikkokiitäjäistä ja se kyllä sopiikin hyvin.

10 kommenttia:

 1. Hauskat nuo vaaleat kuviot selässä. Noille koivilla kyllä kiitää eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne tosiaan kiisi siinä hietikolla, ei niitä oikein edes silmin eroittanut. Aika "pelottavia" :)

   Poista
 2. Vautsi mitä hienoja ötököitä!! Hyvin maastoutuvat tuohon soraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan hyvin maastoutuivat, ei niitä tahtonut maasta erottaa, saati sitten saada kameraa tarkentamaan oikeaan kohtaan. Silti kieltämättä melkoisen kiehtovia olentoja, vaikka hieman vanhat kammot esiin pyrkikin. ;)

   Poista
 3. Värikkäitä ötököitä. Niistä taitaa löytyä kaikki sateenkaaren värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikkyys ja muutenkin tuo ulkonäkö oli yllätys kun koneella kuva aukesi. Siellä ne näyttivät vaan mustille liikkuville otuksille joita vilisti kaikkialla ja lenteli jaloissa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kieltämättä kyllä... Sattui olemaan suurennus päällä kun tuo naamakuva aukesi ensimmäisenä, vähän pisti ottamaan takapakkia kun se koko ruudun kokoisena eteen lävähti. :)

   Poista
 5. Sieltä se näiden ötököiden maailman invaasio sitten alkoi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos uppoutuis tuohon hyöteismaailmaan ihan tutkimismielessä tulisokohan milloinkaan vastaan tilannetta, että "siinä ne nyt oli".
   uskomaton määrä ja uskomattomia olioita joiden olemassaolosta emme edes tiedä. Kiitos nykytekniikan valokuvaamisessa tämäkin alue tulee tutummaksi. En tosin ole varma onko se kuitenkaan kaikilta osin niin hyväksi. ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.