keskiviikko 6. elokuuta 2014

Ihan pelkkää ötökkää

Jokin aika sitten rakentelin perhosbaarin mökille, enkä ollut kovinkaan optimistinen sen toimivuudesta. Totisesti olen saanut huomata olleeni täysin väärässä. Eilen piti rakentaa jo toinen baari viereen, kun tarjoilupaikat loppuivat kesken.

Suruvaipat viihtyvät baarin alaterassilla...

... laskin niitä olevan kuusi yhtäaikaa. Tosin ruokailu on sellaista hyppimistä, kun ampiaiset häiritsevät kaikenaikaa.

Kattoterassi on puolestaan neitoperhosten valtakuntaa. Parikymmentä neitoa pyörii ympäriinsä, pitäen muut poissa.


Amiraalit kaikki kymmenkunta, taisivat joutua karvahattubaariin, eli siihen uuten rakennelmaan, joka on melkoisen karu ulospäin. Siellä myös huomasin kaksi liuskaperhosta pikavierailulla. Kuvia siitä ei vielä ole.

Amppareita on paljon ja laitoinkin niille ihan oman paikan, mahdollisimman sivuun, se on sellainen syrjäkylän kuppila jos vaikka osaisivat sinne. Uitin leivänkannikoita lihaliemessä ja lisäsin vanhaa mansikkahilloa purkin kanteen. Ainakin muutama amppari siirtyi oitis.

Ja jotta ei ihan tarjoiluksi menisi niin aloittelin risuhotellia talven varalle


Joku vanha, kait marsunhäkki, jonka laitoin ylösalaisin ja aloin täyttämään kaikenlaisella maa-aineksella. Siellä on kuivaa heinää, käpyjä, niin kuusen kuin männynkin, tuohen käppyröitä, kaarnanpaloja, puoliksi lahonneita kannonpalasia, lahoavaa puuta, koiranputken kuivia varsia ja kaislan ontoja varsia, risuja ym. ym. Katto päälle ja kunhan kaikki on valmista niin katolle kaiketi havuja tms reilusti lumisuojaksi. Voisihan tuon peittää kokonaankin havuilla.

10 kommenttia:

 1. Tiitsa, sä oot oikea luontoimmeinen! :)

  VastaaPoista
 2. =D Luonto on mulle oikeasti tosi tärkeä. Ei kait sitä nyt ihan näin höyrähtää tarvitsisi, mutta eipä se ole keneltäkän muulta poiskaan. :) Tillariina sä olet ihana ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvä Tiitsa! Voi kun olisi paikka niin minä laittaisin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun keksittäis joku paikka mihin voisit pienen baarin perustaa. Täällä kaupungissa on kyllä hankalampaa kaikki tuollainen. Vähän samanlainen juttu kuin lintujen ruokintakin. Mukavahan se olisi saada niin, että voisi joka päivä seurailla. Parveke olisi yksi vaihtoehto, mutta ne ampiaiset....

   Poista
 4. Minäkin laitoin oman baarin amppareille. Heti tuli väkeä sinne. Huomenna näkee, rauhoittuuko meno perhosbaareissa. Perhosbaareihin pitää laittaa lisäksi jonkinlaiset verkot. Harakat (todennäköisesti) ovat taas tänään päivällä käyneet nyppimässä baarit ylösalaisin ja sikin sokin. Verkko voisi pitää sisukset baarissa.

  Ihana risuhotelli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuolla mökillä ei ole harakoita, mutta oravat ovat jo keväällä yhden baarin tyhjentäneet. Nyt ne ei pääse, kun rakensin amppeliin ja tein ilkeyksissäni vielä katonkin. :))
   Verkko voisi tosiaan olla hyvä idea.
   Katsotaan nyt miten tuo risuhotelli kehittyy, paikkakin on hieman hakusessa, kun pitäisi ottaa huomioon talven tuiskutkin.

   Poista
 5. En ole uskaltanut perhosbaaria tehdä noiden ampiaisten vuoksi. Kylläpä ovat äkäisiä ja tunkeilevia tänä vuonna. En muista, että viime vuonna olisi ihan näin ongelmallista niiden kanssa ollut. :( Ylväs poseeraus ensimmäisen kuvan perhosella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ampiaiset ovat todellnen mieliharmi nyt. Perhosbaari pitäisi laittaa niin sivuun, ettei olisi kulkureiteillä ja ampiaisille voisi rakennella niitä "ansoja", pulloon jotain makeaa hieman pohjalle ja ne tyhmyrit menee nälissään sinne, eivätkä osaa pois.
   Tuntuu julmalle, mutta on muistettava että ampiaiset joka tapauksessa kuolevat melko pian luonnollisestikkin.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.