perjantai 22. elokuuta 2014

Pääskyjen lähtötunnelmia

Puintia odottelevien viljapeltojen yllä käy melkoinen kuhina kun sadat pääskyset kiitavät tähkiä viistäen ympäriinsä.Välillä levähtäen langoilla tai jopa pienissä puissa.Kun pysähdyttiin tien viereen ne lensivät aivan lähellä kuin tervehtiäkseen. Oli outo tunne kun ympärillä pyöri kymmeniä lintuja, joita yleensä näkee vain korkealla taivaalla.En varmaan koko elämäni aikana ole nähnyt niin paljon pääskyjä kuin tällä viikolla ja niin läheltä.
Voisin istua tuolla pellon reunalla vaikka kuinka pitkään katsellen niiden riemua ja kiihkoa jota tuntevat pitkän muuton edellä.
Vaan luonto on tässäkin asiassa oma aito luontonsa, vilkaistaessa taivalle voi havaita haukan liitelevän yläpuolella lähes poikkeuksetta.

Nautittavaa syysviikonloppua kaikille ja kiitos mukana olosta.

24 kommenttia:

 1. Ihan tulee lapsuusajat mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja aatoksia syntyi tuolla kuvatessakin :)

   Poista
 2. Tulee minunkin mieleeni lapsuusajat, pääskyt pesivät räystäiden alla ja niitäpesiä oli kymmenittäin.

  Hienot kuvat!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun koulut alkoivat niitä oli tienvierustojen puhelinlangoilla pitkät rivit. :) Kiitos Minttuli ja samoin sinne mukavaa viikonloppua.

   Poista
 3. Nuo puussa, tai pensaas lähinnä, istuvat pääskyt ovat uusi "tuttavuus". Hyvät kuvat, jota tarina mukavasti tuki.
  Kyllä lintujen puuhailuja on kiva seurata ja monesti se kamerakin unohtuu. Hyvä niin, sillä luonnontarkkailu ilman välivälineitä on sitä parhainta, kokonaisvaltaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aivan tuon pensaan vieressä ja pääskyjä pyöri ympärillä kymmenittäin. Ei siinä kamera mukaan ehtinyt;)) Kiitos Tarja

   Poista
 4. Syksyn merkkejä. Hieno kuva tuo missä pääskyt lähtevät lentoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se alkavaa syksyä ja samalla uutta vuodenaikaa ja sen mukanaan tuomia kauniita asioita. Pääskyt ja monet muut lähtevät ja tutut syksyn ja talven linnut palaavat. Kiitos Pulmu Pulmunen

   Poista
 5. Hienot kuvat, etenkin tuo kolmonen!
  Vastahan sitä odoteltiin lintujen saapumista ja nyt jo pois ovat lähdössä...kesä voisi kestää kauemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kesä meni vähän niinkuin ohi, vasta elokuussa on ollut sellaista keliä, että on voinut siitä nauttia. Ehkäpä vielä syyskelit suovat vielä mukavia ulkoilu ym. hetkiä. Kiitos Sirpa.

   Poista
 6. Tulee mieleen laulu: "Hyvästi jääkää nyt hyvät ystävät, maille vierahille nyt pääskyt lähtevät" (PJ Hannikainen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee. Hitunen haikeutta, mutta samalla lupaus paluusta ja uudesta kesästä. Ei voi palata, ellei joskus lähde. ;)

   Poista
 7. Toivottavasti oli hyvä kesä pääskyille, vaikka hieman kylmä se alkukesä olikin ja taisivat tulla Suomeen melko varhain. Pari viikkoa sitten näin vielä rantareitillä muutaman poikasen, joilla oli hieman pörröiset höyhenet. Toivottavasti ehtivät aikuisiksi vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, uskoisin kuitenkin heinäkuun pelastaneen paljon. Vielä näkee tosiaan linnunpoikia höyhenet pörhöllään, toivottavasti vahvistuvat muuttoon menennessä.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Varmaan todella monen muunkin ;) Kyllä pääsky herättää aivan erityisiä tunteita lentäessään ihan tuossa liki.

   Poista
 9. Tänä kesänä on ollut helpompi bongata noita pääskyjä ja tuntuu, että niitä olis ollut jonkun verran enemmän. Tiedä sitten mikä on faktaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä faktasta minäkään, mutta pääskyjä on paikoin runsaasti. Toisaalta taas on alueita joilla niitä ei näe, eli siellä ei ole pesimäpaikkoja tarjolla.

   Poista
 10. Kypsää, kaunista viljaa!
  Hienot pääskyskuvat, voi kun näkisin vielä tänä syksynä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyt ovat parveutumassa ja täälläkin jo joiltain pelloilta kadonneet ja liittyneet toiseen parveen. Toivottavasti ehdit vielä nähdä. Minäkin toivon vielä näkeväni, sillä vahvasti epäilen niiden ensiviikon aikana lähtevän täältä etelämmäksi.
   Kiitos Vikki

   Poista
 11. Olet saanut todistaa harvinaista näkyä.... Luontokuvaaja kokee ihmeitä harva se päivä, näköjään ! :)

  Hieno sarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa Reetta. Oli se todellakin harvinainen tilanne, jotenkin aivan uskomaton ;) Luonto on ihmeellisempi kuin kukaan osaa kuvitellakkaan.

   Poista
 12. Olet päässyt hyvin lähelle seuraamaan pääskysiä. Kauniita kuvia. Noista yläkuvan tähkistä palautuu kypsän viljan tuoksu mieleen lapsuuden ajoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista koskaan päässeeni näin lähelle pääskystä. Ne lentelivät aivan hipoen ohitse ja pyörivät ympärillä. Siinä oli jotakin hyvin mystistä tunnelmaa. Kiitos Pirkkoinkeri.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.