sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kukkakuvaharjoitukset jatkuu

Siis eihän tämä voi olla niin vaikeaa. Toki saan kukasta kuvan, ei se ole ongelma, ei edes se etteikö siitä saa siedettävää katsella, mutta se että saan kuvaan sitä jotakin joka erottaisi sen muista, johon katse pysähtyisi, jossa kukan "sielu" tulisi esiin... se ei onnistu.
Siitä huolimatta kuvataan...
Mukavaa alkavaa viikkoa. Eikä se sade ole pahasta kohta taas paistaa aurinko ;)

18 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia kaikki, mutta kakkosessa oli sitä extrapotkua! Itse olen havainnut saman kukkien kuvaamisen kanssa, ei ole helppoa saada sitä jotain kuvaan mukaan... Kakkosessa oli asettelu ja valo ainakin jotenkin aivam kutsuvia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Tuossa kakkosessa taitaa vaikuttaa myös se, että kyseessä on ruusu, kukka johon liitämme jo ensikatseessa tunteita, sen kerroksellisuus auttaa kuvattaessa, varjoja ja muotoa on enemmän kuin yksinkertaisemmassa kukassa.

   Poista
 2. Hienojahan nämä ovat, kakkoskuva etenkin miellyttää kovasti.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, kakkonen on kieltämättä vahvin. ;)

   Poista
 3. Kauniita ovat kukkasi!
  Kakkoskuvassa on mielestäni sitä sielua.Ajattelin että jos joku mies olisi valitsemassa kukkia kuvan perusteella
  vaimolleen josta hän todella pitää, niin valinta olisi tämä ruusu.
  Kuvassa on jotain suloisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki, olisiko se tuo erikoinen väri, toisiko kirkkaanpunainen ruusu saman tunteen...en tiedä, mutta sen tiedän, että se kirkkaanpunainen olisi vielä hankalampi ;))

   Poista
 4. Juu, en osaa kukkia kuvata tai ehkä laajentaisin kasveja. Itse pidän eniten tuosta ekasta kuvasta. Olisi kiva ottaa sellaisia taiteellisia ja sielukkaita kukkakuvia...kun joku antaisi oikein sellaiset kädestä pitäen ohjeet ja neuvot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm...itsekkin ihastui tuohon kukkaan, sen "resuiseen" olemukseen. Epätäydelliseen täydellisyyteen, yksinkertaisuuteen, mutta kuva jäi mielestäni siinä suhteessa heikoksi. En löydä kuvasta tuota mitä hain. Tillariina kyllä sinä osaat, heittäydy vaan rohkeasti. Ei kai sitä sielukkuutta kukaan voi toiselle opettaa ;) Ja vielä kiitos Tillariina

   Poista
 5. Ensin silmät kuvaa ja sitten kamera. Joskus menee nappiin ja taas toisinaan useat kymmenet kuvat samasta kukasta on yhtä huonot. Kiva harrastushan tämä on kaikesta huolimatta :) Värikkäät kukat oletkin löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, harrastus parhaasta päästä. Se on minulla vähän samaa kuin kallioille kiipeily, aina pitäisi päästä vielä ylemmäs ;)) Kiitos Harry

   Poista
 6. Ruusu kukista jaloin. Kauniita toisetkin. t. Piri

  VastaaPoista
 7. Varsinkin, tuo keskimmäinen kuva on loistava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ari, kyllä sitä kierettiinkin....;)

   Poista
 8. Kovin kauniita nämä ovat kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri, jokohan sitä rohkaistuu näiden kommenttie voimalla kukkia enemmänkin kuvaamaan. Jos nyt tänä syksynä vielä niitä kuihtuvaisia kuvaisi :)

   Poista
 9. Minun mielestäni nämä kaikki on paitsi teknisesti hyvin onnistuneita, myös hyvinkin sielukkaita! Kakkoskuva olisi täydellinen postikortti. Mutta tuo, mistä puhuit on sinänsä ihan mielenkiintoinen juttu. Kuva kun ei sinänsä tule "eläväksi" sillä että se on teknisesti vaikka täydellinen. Minun mielestäni kukkakuvaus on yleisesti ottaen aika vaikea laji just tuon oikeanlaisen tunnelman tavoittamisen takia. Ja siihen vaikuttavatkin sitten niin monet asiat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK, sinä sen selkeästi osasit sanoa, juuri tuota samaa tarkoitin. Eräs vanhempi valokuvaaja on sanonut epäonnistuessaan omissa tavoitteissan kuvien suhteen: "tänään ei kamera pysynyt kädessä." Näin se vaan on.. :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.