tiistai 9. syyskuuta 2014

Myöhäinen korento

Neidonkorento, jokien säihkyväsiipinen kaunotar lenteli minua vastaan sivukadulla. En ollut uskoa silmiäni. Veteen oli matkaa jonkin verran, mutta tälle harhailijalle se olikin ihan normaalia. Joskus eksytään korentomaailmassakin.


 En tiedä olisinko seurannut sitä talon pihaan, jos sinne olisi mennyt. Onneksi jäi portinpieleen ruusupensaan lehdelle juuri siksi hetkeksi, että älysin kuvan napsaista.
Neidonkorentojen lentoaika alkaa olla lopuillaan, joten hieman kohtaaminen yllätti.

6 kommenttia:

 1. Hieno kuva. Eilen kävin lintutornilla ja siellä lenteli korentoja, niin neitoja kuin muitakin, en tiä onko se tavanomaista tähän aikaan. Aikalailla tien läheisyydeaaäkin olivat. Lammella kun kävin, niin ei näkyny yhtään korentoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä tuntuu, että hyönteismaailma on ihan sekaisin. Tosiaan korentoja lentelee yllättävän paljon ja onpa nähty sellaistenkin korentojen olevan lennossa joiden lentoaika piti loppua jo elokuun aikana. Teiden reunoilla ne saalistavat jaa nyt niitä saattaa saada jopa kuviinkin. ;)) Kiitos Kirsti.

   Poista
 2. Olen nähnyt korentoja aivan valtavasti viikonloppuna, täytyykin laittaa joku kuva pikapuoliin

  VastaaPoista
 3. Minä olen katsellut, kun meidän pihalla yhä vilisee ahkerasti ampiaisia, luulisi niiden kohta jo kuukahtavan. Pihapuun alla on omenoita, niin niissä oikein vilisee pörriäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ampiaiset ovat ollee melkoinen riesa tänä syksynä ja ne on äkäisiä kuin mitkäkin. Varo vaan kun menet omenoita keräämään, ettet saa piikistä.
   Mökillä houkuteltiin ampiaiset makealla mehulla kauas metsän reunaan, kun ei enää pihalla uskaltanut liikkua. ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.