tiistai 23. syyskuuta 2014

Pieni vaahtera

Kävin katsomassa "luotto vaahteraani", joko sen lehdet olisivat punaisia. Jo kaukaa sen hehkun näki.


Mutta... vaikka väri onkin kaunis niin aika monessa lehdessä on noita mustia täpliä. Toivottavasti ne ei enää lisäänny sillä haluaisin puhtaita suuria lehtiä ja PALJON. Mihin se selviää sitten jos pääsen tekemään ;))

21 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Susanna,tuo oravan hyppy on kyllä niitä onnisuneipia onnenkantamoisiani ;) Bannerissa on siis kaksi perättäistä kuvaa.

   Poista
 2. Vaahteran syysväritys on näinä päivinä kauneimmillaan!
  Upea banneri, todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei vaahterat oikein ole päässet loistamaan, paljon on noita laikkuja lehdissä. Kiitos Minttuli

   Poista
 3. Ihanan värikäs vaahtera :) Niin odottelin samanlaista ruskaa kuin viime vuonna, mutta ei ole näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin odottelin minäkin, mutta laihaksi taitaa jäädä. Pihlajatkin menivät ruskeiksi lehdiltään ja marjat näyttävät mätänevän alemmilla oksilla metsissä :(
   Lämpimät syyspäivät olivat ihania, mutta.... Kiitos Onnellinen Oliivi

   Poista
 4. Oi olet jo löytänyt näin värikkään vaahteran:-) Meillä vaan häviää taloyhtiön pihasta kaikki (2) vaahterat, vähän olisi yhdessä oksassa väriä, huomenna kaatuu sekin. Bannerisi muistuttikin minua että mistä oravat löytävät nyt kotipesät, naapuritalon kuuset kaatui tänään :-( Ehkä tuossa harjulla on niillä jotain löydettävää, ensi kesänä niitä ei sitten enää näy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satamassa näitä pieniä värikkäitä vaahteroita on, mutta mikä ihmeen vimma siellä teillä on kaikki puut kaataa. Olikos niissä pihlajissa marjoja, saisi edes ne talteen linnuille talveksi . Heinolassa on ihan toisenlainen meininki uuden puutarhurin myötä, edellinen rakasti puita ja puistoja tämä pistää kaiken matalaksi. Rantapuiston ruusupenkkikin oli vaihtunut betonilaatikkoon :(

   Poista
 5. Vaahterassa näyttää usein olevan noita mustia pilkkuja. Muistan sinun opastaneen vaahteranlehtiruusun valmistusta. Teetkö niitä taas?
  Banneri on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuja olisi tarkoitus tehdä, jos vielä osaan ja värikäs kranssikin olisi mukava. Kiitos seita

   Poista
 6. Meilläpäin ei vielä oikein näy vaahteroita väriloistossaan, on se upea puu.
  Olisin arvannut samaa kuin seita tuossa edellä, Kukahan senkin idean aikanaan keksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mistä moinen on alkunsa saanut, en tiedä. Ensimmäiset ruusut tein muistaakseni 2007 ja ohje oli netissä, sitten tein kranssinkin ja pian niitä näkyi kaikkialla. Toivottavasti tuo väriloisto vielä paranee. Kiitos Vikki

   Poista
 7. Täplillä tai ilman, hyvältä näyttää. Täällä kun ei ole ensimmäistäkään vaahteraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, eihän siellä taida tosiaan vaahterat kasvaa. Ajattelin muuten kokeilla sitä sinun vaasijuttuasi noihin lehtiin, JOS löydän oikein isoja lehtiä. Se voisi olla aika kiva :) Kiitos Ari

   Poista
 8. Vaahteran tervatäplätauti (Rhytisma acerinum), jota myös pikilaikkutaudiksi kutsutaan. Kyseessä on vaahteran sienitauti, joka ei ole vaarallinen vaahteralle. Aikoinaan itsekin kummastelin näitä yhä lisääntyviä laikkuja ja sitten oli vain pakko ottaa asiasta selvää. Kaunis on vaahterasi väritys, itselläni on myös muutama luotto-vaahtera, joita käyn ahkerasti kuvailemassa ja tutkailemassa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PS, jotain tuollaista muistelinkin, ehkä juuri blogista lukeneeni. Joku vuosi sittenhän ei kunnollisia lehtiä saanut lainkaan vaahteroista kun tauti oli niin vahvana. Jospa nyt sentää jotakin saisi ;)

   Poista
 9. Yksi pakkasyö täälläkin on saanut jo vaahterat punoittamaan. Pitää kait ottaa kohta kamera naftaliinista ;)
  Aika on mennyt Ateenan reissukirjaa väsättäessä. Myrskyä luvassa, koita pitää myssystä kiini ja varoa kaatuvia puita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustan vaahterat kukoistaa, mutta ei muualla ja ei varmaan alakkaan. kaiva nyt se kamera esiin, kohta ei ole kuin pimeää ja loskaa :)

   Poista
 10. Meinasin tulla arvaamaan myös, että ruusuja tekisit vaahteranlehdistä mutta kommentit paljastivatkin jo sen. :) Kuinka kauan lehdistä tehdyt ruusut säilyvät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuja toki ja sitten haluaisin oikein muhkean kranssin. Edellisen tein muutama vuosi sitten. Kysyit säilyvätkö ruusut pitkään, ulkona kyllä hieman väri talven mittaan muuttuu ja muotokin, mutta pitkälle talveen jopa kevääseen ovat säilyneet kanervien joukossa parvekkeella. Kranssi säilyi kauniina myös ulkona, mutta kun jouduin ottamaan sisätiloihin se muuttui ruskeaksi kuten ruusutkin, mutta kaunis oli sellaisenakin. Voisin kaivella vanhempia kuvia ja laittaa tuonne toiseen blogiin...

   Poista
  2. Täytyypä katsoa "varastaisinko" työpaikan pihassa sijaitsevasta vaahterasta lehtiä, etsisin ohjeen ja kokeilisin itsekin tehdä jos noin hyvin säilyvät. Näyttäisi kauniilta mökillä. :) "Tulin" toiseenkin blogiisi seuraamaan. :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.