sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Vaihteeksi luontoon

Oli joutsenbongaus viikonloppu ja ehdittiin sunnuntaina pikakierrokselle. Valittiin suunta missä edellisellä reisulla nähtiin noin 300 valkoista lintua poikasineen.
Sataa tihuutti, mutta se nyt ei ollut mitään uutta lokakuun lopulla.
Tyhjää sänkipeltoa, kynnettyä sänkipeltoa, ei ainuttakaan joutsentä missään.... Palataan takaisin se siitä sitten, onhan "tilastoitu" tämäkin.
Äkkiä tie varressa näkyi pieni joukko joutsenia, päivä pelastettu. :)


Sopivan lähelläkin ja aika poikasvoittoista on...


Lyhennetään putkea niin saadaan usempi mahtumaan kuvaan. Menohaluja tuntuu jo nuorisolla olevan, levottomina kaakattivat ... "menää jo"  "Mä haluuuun".
Tyytyväisinä kotiin. Vilkaisu Tiiraan vei tyytyväisyyden mennessään. Siellä toisessa suunnassa, jossa EI ole aiemmin ollut joutsenia olikin nyt useampi parvi, suurimmassa liki 200 lintua ja lisäksi vielä tundrahanhia... byääää eikä mulla ole niistä vielä (kään) kuvia.
Onneksi tämä ei ole niin vakavaa :))

22 kommenttia:

 1. Onnistunut joutsenbongauspäivä sinulla, On ne vaan komeita.
  Kuulin että Kuopion lähellä oli ollut pellolla satoja, mutta täällä ei ensimmäistäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli, olihan se onnistunut kun sentään nähtiin joutsenia. ;) Olis voinut mennä huonomminkin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Irma, pellonreunassa sentään valo jotenkin riitti ;)

   Poista
 3. Kauniita ovat, nuoret ovat niin malttamattomia ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne kauniita ja joutsenissa riittää katseltavaa keväästä syksyyn ;) Kiitos Sirpa.

   Poista
 4. Kivoja joutsenkuvia!

  Olen kokenut muutaman kerran saman: paikassa, minne en mennyt lintuilemaan, olikin erityistä nähtävää ja siellä minne menin, ei näkynyt juuri mitään… Tätä tämä joskus on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tätähän tämä, mutta oikeastaan onneksi näin, ainakin minulla säilyy mielenkiinto paremmin ja usein löytää jotain sellaista jota ei osannut edes "hakea". Kiitos Töyhtötintti

   Poista
 5. Meillä on tuossa puolentoista kilometrin päässä ns. Vuorentaan pellot. Lintubongareiden vakiopaikka. Siellä on laskujen mukaan 110-120 joutsenta viihtynyt varmaan jo toista viikkoa. Näen ne aina kauppareissulla. Pellot ovat todella isot, melkein silmänkantamattomat, märät ja l mutaiset. Linnut tietysti siellä kaukana.En ole lähtenyt niitä kuvaamaan. Hyvät kuvat sait ja bongasit linnut. Tietty harmittaa se iso parvi, mutta olisitko saanut siitä näin hyviä kuvia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoille lyhytsänkisille pelloillehan ne mieluiten kerääntyvät. Täällä oli tänä syksynä isommat pellot muusa viljelyksessä tai kynnetty mustiksi joten linnutkin monessa eri paikassa. Totta sekin, etten varmaankaan olisi saanut lintuja noin läheltä kuvattua siellä ison parven luona. Kiitos Tillariina

   Poista
 6. Laulujoutsenta en ole ikinä maassa nähnyt, ainoastaan lennossa, joten on hienoa nähdä nämä kuvissasi. Meillä oli aikoinaan Joutsassa mökki ja siellä kyläläiset hätistelivät talven tullen joutsenia lähtöön. Eivät lähteneet millään, vaikka järvi jo jäätyi. Äänet kuulin, mutta en käynyt niitä katsomassa siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulujoutsen on kyllä hieno nähdä maassa ja tietysti vedessäkin ;) Täällä niitä näkee lähes pitkin vuotta, kun joku pari jää talveksi palelemaan sulaan Kymijokeen. Jäätymässä olevalla pikkulammella olen minäkin nähnyt joutsenia, onhan siinä riski jäätyä kiinni, mutta onneksi hyvin harvoin. Kiitos Betunia

   Poista
 7. No sentään löysit joutsenia ja hyvät kuvatkin sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä täältä tähän aikaan vielä löytää ihan lumentuloon saakka, vaihtavat vaan paikkaa. Tosin nyt kun peltoa on vähemmän sängellä niin voivat lähteä ruuan hakuun aikaisemmin. Kiitos seita

   Poista
 8. Joutsenbongauspäivän minäkin kyllä huomioin, mutta en yhtään joutsenta nähnyt. Ovat jo aikoja sitten lähteneet täältä pois. Vedetkin jäätyivät liki kolme viikkoa sitten.
  Älä suotta murehdi, komeat joutsenkuvat olet saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En murehdi, en suinkaan. Vuosittain joutsenia on kuvattu valtavasti, en edes tiedä kuinka paljon :) Mutta niiden liikkuminen on minusta nyt aikaisemmassa kuin viimevuonna tai sitten se johtuu vain noiden tankkaukseen sopivien peltojen vähenemisestä tänä vuonna. Kiitos aimarii

   Poista
 9. Eikös Lusin suoran pellot ole "varma" kohde, viikko sitten ainakin oli joutsenet siellä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne oli... viikko sitten , mutta tyhjää oli nyt, nämä löytyivät vasta läheltä Rapakoskea. Tänään joutsenparvi majaili Myllykylässä sänkipellolla.

   Poista
 10. Ihanat joutsenkuvat sait otettua! Intoa pinkeänä jälkimmäinen kuva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne menohalut on jo valtavat, matkakuumetta varsinkin nuorilla linnuilla. Näitä tilanteita ja tunnelmia kun onnistuisikin taltioimaan edes tuolta etäisyydeltä, mutta joutsen on arka ja jo tuossakin siirtyi koko ajan kauemmas. Kiitos Susanna

   Poista
 11. Toivon parempaa onnea tundrahanhen kanssa ensi kerralla, ehkei tänäkään syksynä ole vielä liian myöhäistä?

  Upeat otokset lähtökuumeessa olevista joutsenista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa Reetta, tundrahanhet on nähty ja kuvattu parinakin päivänä, joten sekin on kunnossa :))

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.